'New Jack City' yeni senaristi Barry Michael Cooper 66 yaşında öldü

Shib

Global Mod
Global Mod
1980'lerin çatlak salgınını keşfeden ilk gazetecilerden biri olan Barry Michael Cooper, Hollywood'a dönmeden önce, “New Jack City” gibi güçlü filmler için senaryolarla bir isim yaptı. Ocak Baltimore'da. 66 yaşındaydı.

Bir hastanedeki ölümü, bir konuyu gösteren oğlu Matthew Cooper tarafından doğrulandı.

Bir senarist olarak, Harlem'de büyüyen Bay Cooper, belki de Harlem üçlemesi olarak adlandırılan üç film için en iyi tanınmıştı. Uptown'daki (Wesley Snipes) acımasız bir uyuşturucu efendisi hakkındaki ilk “Yeni Jack City” (1991), doksanlarda siyah yönetmenler ve senaryo yazarları tarafından bir film dalgası hazırladı.

Üçleme ayrıca 1994'ten iki film içeriyordu: “Sugar Hill”, Bay Snipes ve “Over the Jant”, Tupac Shakur ile Bay Cooper, Benny Medina ve MR ile. Filmin Jeff Pollack.

Medasyon ne olursa olsun, Bay Cooper, dil hakkında derin bir bilgi ve getto'nun durum sembolleri ile zengin bir edebi hassasiyeti karıştırdı. “Hemingway'in Dostoyewsky'ye çok farkındaydı,” dedi. “Aynı zamanda, sokakların argolarıyla çok, çok bağlıydı.”

Bay Cooper, 1980'lerin ve 90'ların yeni nesillerinin hem parıltısını hem de kan dökülmesini fethetti, bu da kalın altın halatlar ve hokey beden nakit parasını parlattı ve aynı zamanda belediyeler bir gecede servetlerini aradı.

“Seslerini ayrıntılı olarak tanımlamak istedim – Hustler'ın konuşma şekli,” dedi Cooper, “Great Gatsby” gibi edebi bir bağlamda “

Hedefini “Harlem ve Rönesans ve modern bir bağlama koydu”.

1986 yılında Müzik ve Kültür Dergisi Spin için Crack Boom'un erken bir incelemesini yayınladı. “Altın madalyonlarla dolu göğüslerinin üzerinde modası geçmiş duvarlar,” diye yazdı makalede, “bir bobin kisvesi olan hala bir kükreme.

Bir yıl sonra, gençler arasında silah şiddetinin patlak vermesiyle ilgili “Cold Blood: Baltimore Teen Cinters” adlı spin makalesi için Ulusal Siyah Gazeteciler Birliği'nin en iyi dergi özelliğini kazandı.

1987'den Dorf Voice Cover'ın makalesi Çocukları Öldüren Çocuklar: Yeni Jack City genç programını “temiz hava” yiyor.

“Bunlar ayrıcalıklı alt sınıfın yeni örnekleriydi, tabiri caizse” dedi. “Bipo ve cep telefonu giyen ve cipler giyen ve Michigan'ın alışveriş merkezlerine giden ve Gucci ve Fendi'de 10.000 dolar harcayanlar. Bunu daha önce hiç görmemiştim. “

Makale, Bay Cooper'ın bir dönüşle de olsa yaptığı bir sokak konsepti – “New Jack” – bir dükkan penceresiydi. “Kardeşim çok kullandı,” dedi gülümsemeyi bıraktı. “Her zaman şöyle dedi:” Evet, bu çocuk yeni bir jack “,” oyun ve önde yeni olan biri “. Neredeyse aşağılayıcı bir terim – neredeyse yeni başlayanlar gibi.”

“Sonra Grandmaster Caz'ın bir şarkı duydum ve bu adamın üzerinde 'yeni bir Jack Palyaçosu' olan bir çizgi kullandım. Cümleyi aldım ve tersine çevirmek istedim. Ağır, yeni, yeni çaldı. “

Bay Cooper, 1988'de yine Keith Sweat ve Bobby Brown gibi sanatçılar tarafından somutlaşan “Teddy Riley'nin yeni plak yapımcısı ve söz yazarı ile terimi çağırdı.

O zaman, “Çocukları Öldüren Çocuklar” zaten Hollywood'un kapısını açmıştı. Makalenin yayınlanmasından iki hafta sonra, Bay Cooper, 2007'den gelen The Voice ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “Quincy Jones ile tanışmak için Hollywood'a ilk sınıf bir uçuştaydım. Kafam çok büyüktü. “

Bay Cooper, senaryo yazarı Thomas Lee Wright tarafından 1960'larda ve 1970'lerde Harlem'in eroin efendisi Nicky Barnes'ın tarihine dayanarak bir senaryoyu dönüştürmek için işe alındı. Crack dönemi için güncelledi ve “Yeni Jack City” de kurgusal bir kral Nino Brown'a odaklandı.

Chris Rock ve çekilen rapçi tarafından yapılan film kırılma görünümleri ECE-T'yi içeriyordu. Sonunda yaklaşık 50 milyon ABD doları kazandı ve “çok önemli bir zaman” da serbest bırakıldı. Sha Be Allah geçen yıl Source dergisi için bir değerlendirmede yazdı.

1991'de şöyle yazdı: “Blaxploitation film türü on yıldan fazla bir süredir atılmamış ve 'Black Hollywood'da bir boşluk bırakmıştı. 'Yeni Jack City', Hollywood'daki siyah aktörlerin, yazarların ve film yapımcılarının ve hip hops sinerjik becerilerinin kristalleşmesinin bir haberciydi. “

Barry Michael Cooper, 12 Haziran 1958'de Harlem'de Lafayette ve Josephine Cooper'ın en büyüğü olarak doğdu. Biçimlendirici yıllarını kooperatif yüksek dereceli bir kompleks olan Esplanade Gardens'ta geçirdi. “Orada tüm toplum seviyeleri vardı,” dedi daha sonra, “milyonerlerden insanlara refahla ilgili olarak.”

Cumartesi günlerini Schomburg Siyah Kültür Araştırma Merkezi'nde geçirdiğini ve Langston Hughes ve Wallace Thurman gibi Harlem Rönesans yazarlarını okuduğunu hatırladı. Liseden sonra Brooklyn'deki Medgar Evers Koleji'ne taşınmadan önce Durham, NC'deki North Carolina Central Üniversitesi'nde bir yıl geçirdi. Yolda, Gay Valley, Joan Didion, Tom Wolfe ve yeni gazetecilik hareketine bağlı olan diğerlerinin kurgusal kitaplarına aşık oldu.

1980'de Bay Cooper, Funk Titan George Clinton'un ünlü topluluğu hakkında “Parlamenteden Sonra İncil” sesiyle kendi gazetecilik kariyerine başladı. Muhabir olarak kariyeri 1980'lerde yaşıyordu, ancak “New Jack City” nin bir hit olduktan sonra Hollywood'un baskısını büyük ölçüde bıraktı.

Başarı, kafasına gitti. “Kendimi o kadar yükseğe çıkardım ki işleri reddettim,” dedi 2007'de The Voice'a.

Sonunda, sese göre 1997'de tutuklanmasına yol açan bir kadınla karışık bir ilişki içerisindeydi. Los Angeles, bir yıl boyunca itirazının koşullarını bırakmak zorunda kaldı; Geri döndüğünde, olasılıkların buharlaştığını buldu.

Bay Cooper, kariyerine 2005 yılında, araştırmacı bir muhabir olarak çalışarak kendini bir kuyruktan çekmeye çalışan bir televizyon yapımcısı aracılığıyla yarı yollu bir web dizisi “Duvarda Blood” ile başlamaya çalıştı. Spike Lee'nin 1986 koparma filmine dayanan Netflix Serisi 2017-19 “Gorta Heat It” ın yapımcısı ve üç bölüm yazdı.

Bay Cooper'ın oğlu, hayatta kalan tek kişidir. Başka bir oğul, Timothy Michael Cooper 2020'de öldü; Karısı Charmaine (Lynn) Cooper 2022'de öldü. Baltimore'da yaşadı.

Film işindeki koşusu kısa olmasına rağmen, Bay Cooper varisiyle gurur duyuyordu.

“Yeni bir jack olmasaydı, kaputta” Boyz “olmazdı,” dedi gülümsemeyi bıraktı. “” Tehdit II toplumu “olmazdı çünkü halkı bilgilendiriyorlar ve her şeyden önce stüdyolardaki davaların bu filmlerin para kazandığını bildirmelerine izin veriyorlar.”