Mike Hynson, 'Sonsuz Yaz'ın Surf Star, 82'de ölüyor

Shib

Global Mod
Global Mod
Bronzed Surfgott'un imajını 1966'dan itibaren bir yıldız olarak hit sörf belgeseli “The Sonless Summer” ın yıldızı ve Rebellen'in Colossus'unun bir Colossus'una giderken ani Hynson. Spor 10 Ocak'ta California, Encinitas'ta öldü. 82 yaşındaydı.

Bir hastanedeki ölümü, 2009 yılında “Surf Rebel'in Transandantal Anıları” nda otobiyografisinde Hynson ile çalışan Donna Klaasen Jost tarafından doğrulandı. Sebebin henüz bilinmediğini söyledi.

Hynson, “Beach Bingo Bingo” (1965) gibi köpüklü matine yemekleri sayesinde sörf yaparken yaratıldı ve Beach Boys'un bir şişmesi genellikle genç kültürünün batı kıyısına bitişikti. Sadece dalgalardaki becerileri nedeniyle değil, aynı zamanda iyi bilinen bir bina yüklenicisi olarak, özellikle 1965 yılında üretici Gordon & Smith için tasarladığı popüler bir Red Fin Longboard olarak kutlandı.

“Şimdiye kadar yaşamış olan en büyük sörfçülerden biriydi”, Jake Howard, Hynson'un ölümünden sonra Surfer dergisinde yazdı ve onu “spor ve kültürü oluşturan bir kozmik maceracı” olarak nitelendirdi. ölçülemez sayıda türde sörf değişti. “

1963'ten itibaren, film yapımcısı Bruce Brown tarafından ona eşlik etmeye davet edildiğinde Hynson'un hayatı, Güney Kaliforniya'dan başka bir genç sörfçü olan Robert August, Senegal, Gana, Güney Afrika aracılığıyla yaptığı bir yürüyüşle bir gelenek haline geldi. Avustralya, Tahiti, Yeni Zelanda ve Hawaii, liderlik Mükemmel dalga ararken en ufak bir kış duşundan kaçınmak için ekvator ile bop.

Hynson sadece 21 yaşındaydı, ancak San Diego çevresindeki plajlarda bir Maverick güç sörfçüsü olarak ün yapmıştı. Bunalmış ve uzak olabilmesi için bir sebep olmadan olamazdı, sebepsiz değildi: Mote'sini zaten yerel olmayan Hawaii'lerden biri olan Hawaii adası Oahu adasının kuzey kıyısındaki boru hattı olarak gösterdi, bazen tarif edildi. 1961'de dünyanın en tehlikeli dalgası olarak.

Kamerayı, karamel bronz ve güneşten ısıtılmış saçları ile Dracula modunda, yakında dünyanın dört bir yanında sörf yaparak taklit edilen bir saç stiliyle hazır gördü.

Bay Brown, projesi için sadece 50.000 dolar vardı ve yıldızlarının tüm dünyada kendi biletleri için ödeme yapmasını sağladı. Gezisini finanse etmek için Hynson, uçuş fiyatı için 1.400 dolar teslim etmek için çalıştığı ünlü yönetim kurulu üreticisi Hobie Age'e döndü. İngiliz gazetesi The Guardian ile röportaj.

Hynson'un amfetamin stoğu ve üç aylık bir tijuana-marihuana tedariki ile getirdiği sokaktaki arkadaşlarında bilinmiyor. “Ben genç, aptal ve davetliydim,” dedi 2009'dan OC Weekly ile yaptığı röportajda Kaliforniya, Orange County'de alternatif bir gazete.

İlk durak, yerlilerin “dalgaları idare etmek için ahşap tahtalar kullandığı” Senegal'di.

Daha büyük oyun onları bekliyordu. Hynson nihayet Güney Afrika'nın güney kıyısındaki Cape St. Francis'teki taş ocağını, Surf dergisinin bir zamanlar tarif ettiği gibi “görünürde sağ elini görünür olan” mükemmel bir sağın güney kıyısında keşfetti.

“Mike'ın ilk sürüşünde,” dedi Bay Brown “Sonsuz Yaz” hikayesinde, ilk beş saniyede sonunda bu mükemmel dalgayı bulduğunu biliyordu. ” Dalgalar, “Bir tür makine tarafından yapılmış gibi görünüyordu. Geziler o kadar uzundu ki onları bir film parçasına alamadım. “

Otobiyografisinde Hynson deneyimi hatırladı: “Hayatımda çok fazla adrenalin fırtınam yoktu, saf ve doğal bir fenomen. Elektrikti. Boynumdaki saçlar yukarı çıktı. “

Michael Lear Hynson, 28 Haziran 1942'de California, California'da, Donanma için çalışan bir mühendis olan Robert Hynson ve Grace (Wheaton) Hynson'un en büyüğü olan Oregon sınırının yakınında doğdu. İlk yıllarında, aile zamanlarını Hawaii ve San Diego arasında ayırdı ve sonunda Güney Kaliforniya'ya yerleşti. Bir genç olarak, Sultane adlı bir ekiple sörf yaptı.

San Diego'daki La Jolla Lisesi'nden mezun olduktan sonra Hynson, Vietnam çatışmasının ilk yıllarında yönetim kurulundan yönetim kurulundan mektuplara cesaret etti. “Onu üç yıl boyunca uygulamıştım,” diye yazdı kitabında. Film için dünya çapında turu ekledi: “İhtiyacım olan mucizeydi.”

Yolculuk zorluk eksikliği yoktu. Mumbai'de Güney Afrika'dan Avustralya'ya giderken, Hynson, Hint Gümrük Ajanlarını geçerek gizli bir Hawai gömleği altında tahmini Cape St. Francis film materyalini içeren 16 milimetre film kutusu kaydetmek zorunda kaldı. Kameralar vardı. Mücevher ve Film Yetkili olmayan fotoğrafçılığa karşı bir prosedürde.

Distribütörler başlangıçta çok az ilgi gösterdi. Warner Bros., Hynson, “asla sahilden 10 milden fazla olmayacağını tahmin etti.” Bay Brown nihayet yanlış olduğunu kanıtladı ve Wichita, Wichita, Canon'da bir tarama için blok etrafındaki bir sürüş kar fırtınası sırasında çekildi. “Sonsuz Yaz” 30 milyondan fazla ABD doları yaptı.

1960'ların sonlarında Hynson, Laguna Plajı bölgesinde bir grup psikonot ve uyuşturucu kaçakçısı olan Ebedi Sevginin Kardeşliği ile aydınlanma bulmak için farklı bir araştırmaya girdi. Kardeşlik, Doğu dininin unsurlarını, yetkililerin onlara “hippi mafyası” olarak adlandırdığı inanılmaz miktarlarda ele aldıkları psychedelic ilaçların dönüştürücü güçlerine güvenle karıştı.

Hynson kısa süre sonra LSD'yi düzenli olarak aldı, ancak tutuklamadan başka bir sinematik baskın yapacak kadar uzun süre kaçtı: başlangıçta bir sörf filmi olarak tasarladığı “Rainbow Bridge” (1972) buldu. Andy Warhol'dan bir protégé olan Chuck Wein tarafından yönetilen film, Maui'deki Haleakala Volcano'nun tabanında bir Jimi Hendrix konseri ile elde edilen mistisizm, sörf ve uyuşturucu hakkında yarı belgesel bir film haline geldi.

Bir sahnede, Hynson hevesle bir sörf tahtasını parçalar ve Kardeşlik ile kullandığı kaçakçılık taktiklerini yansıtan gizli bir esrar (aslında ovalin) çanta üretir.

Film tarafından uyuşturucu kullanımının baş döndürücü temsiline rağmen, Hynson'un uyuşturuculara, özellikle kokain ve metamfetamin bağımlılığı, nihayet uyuşturucu bulundurma çubuklarının arkasındaki zaman da dahil olmak üzere dik bir slayta yol açtı. “Düşük noktaya çarptım,” dedi bir hafta OC'ye, “ve sonra bir süre orada kaldı.”

Sonunda spiralinden geri çekildi ve sörf tahtalarını tekrar kurmaya başladı. Eski karısı Melinda Merryweather'ı Ford ajansı için eski bir model ve uzun süredir ortağı Carol Hannigan'ı “meleği” olarak değerlendirdi.

Bayan Hannigan, oğlu Michael Hynson Jr. gibi ilk evliliğinden hayatta kaldı.

1986'daki bir video röportajında Hynson, Güney Afrika'daki mükemmel yolculuğuna baktı ve kendisinin ve arkadaşlarının onunla bir sörf fantezisi icat edip etmediğini veya sadece sörf bilincine gömülmüş bir sörf fantezisi icat edip etmediğini merak etti. “Eğer” Sonsuz Yaz “olmasaydık,” diye sordu, “Sizce bu mükemmel bir dalga arayışının hala mevcut olacağını düşünüyor musunuz? Birinin ilgileneceğini mi düşünüyorsun?”

“Umursamadım,” dedi. “Ama gördüğümde, bir mesaneyi vurduğumuzu ve bir rüya gördüğümüzü tam olarak biliyordum.”