'Kız bebek' | Bir sahnenin anatomisi

Shib

Global Mod
Global Mod
Herkese merhaba. Adım Halina Reijn ve “Babygirl” filminin yazarı ve yönetmeniyim. Yani bu filmin hikayesi her şeye sahipmiş gibi görünen bir kadın hakkındadır: güzel bir aile, harika bir koca ve harika bir iş. Robotik alanında kendi şirketini yönetiyor. Yine de kendisini erkek stajyerinden çekici buluyor; bu oldukça yasak bir ilişki – “Ah, buradasın – ona cinsel açıdan kim hükmedecek?” Ve bu onların bir otel odasındaki ilk uzun karşılaşmaları. Ve orada tek başına onu bekliyor. Tamamen giyinmiş. Daha sonra iç çamaşırlarıyla, kapüşonlu ve bir bodegadan aldığı küçük bir plastik poşetle içeri giriyor. Ve söylediği ilk şey, “Ah, buradasın.” Yani onun orada olmasından etkilenmedi bile. “Bu… Yaptığınız şey yanlış tabii ki, bu aynı zamanda bir güç oyunu.” Bu filmin tamamı güç, kontrol ve teslimiyetle ilgili. Ve bu sahne özellikle ana karakterlerimiz arasındaki güç dinamiğiyle ilgili. Ve bu sahnede benim için çok önemli olan şey, sahnenin performans içinde performans olmasıdır. Filmin tamamı performanslarla ilgili. Filmin tamamı tiyatroyla ilgili. Sahte orgazm ile başlar. Gerçek bir orgazmla biter. Bu yüzden seyirciye sürekli olarak neyin gerçek, neyin sahte olduğunu soruyoruz. Peki kendi özgün benliğimize dönüşmek mümkün mü? Peki bu tam olarak ne anlama geliyor? “Nasıl olduğunu gerçekten bilmiyorum. Benden ne istiyorsun? Çünkü burada ortaya çıkıyorsun. Beni tanımıyorsun. Ben böyle giyinen bir yabancıyım. Sadece sana bakmamı ve hiçbir şey yapmamamı mı bekliyorsun?” Özellikle bu sahne için oyunculardan gerçekten başarılı olduklarını göstermelerini istedik. “Diz çök.” “Hayır, ne?” “Şimdi diz çök.” “Bu benim, hayır!” Bu yüzden karakterlerini değiştirip bırakıyorlar. Ve Harris Dickinson'ın bu genç stajyeri canlandırdığını görebilirsiniz. Gerçekten erkekliğin ne olduğu konusunda deneyler yapıyor. Olgunluk çağında bir erkek olarak kim olabilirim? Ne yapabilirim? Açıkça istediği şey olan bu kadına hükmetmeye devam ederken nasıl saygılı kalabilirim? “Sanırım senin üzerinde gücüm var çünkü bir telefon görüşmesi yaparsam her şeyini kaybedersin.” Ancak yine de bu stajyerin üzerinde çok fazla güce sahip olan ama bunu yapmayı seçen bu kadının onun tarafından aşağılandığını görüyoruz. Peki bunu neden kendim için yapıyorum? Bu hikayeyi neden anlatıyorum? Bunun nedeni, tam özgürlüğün ve gerçek özgürlüğün, içimizdeki hayvani yanımızla bağlantı kurmamız gerektiği anlamına geldiğini hissetmemdir. Canavarı bastırmaya başladığımız ve şöyle dediğimiz an: hayır, canavarım yok, botoks yapacağım. Buz banyolarında oturacağım. Kimliğimin bu mükemmel imajını yaratmak için oksijen odalarında oturup aklıma gelen tüm terapileri yapacağım ve sonra herkes beni sevecek. Bu elbette bir hatadır. “Hayır, bundan hoşlanmadım. Öyle değil, öyle değil, bundan hoşlanmıyorum. Ben böyle istemiyorum. Filmim, içinizde karanlık bir tarafın olduğunu inkar ettiğinizde neler olacağına dair uyarıcı bir hikaye. Durmak! Lütfen gözlerini aç