Johnny Mathis, Tourne'den yaklaşık 70 yıllık crooning yaptıktan sonra geri çekildi

Hasan

Global Mod
Global Mod
Pop müzik şarkıcısı ve 20. yüzyılın en çok satan kayıt sanatçılarından biri olan Johnny Mathis, bu hafta yaklaşık 70 yıl sonra turdan çekilmeden önce sadece dört canlı konser daha gerçekleştireceğini söyledi.

“Benim için değil” ve “Harika! Harika!” Bay Mathis, genç yıllarından beri standartlar ve yumuşak rock söylüyor, ancak ilk albümü 1956'da piyasaya sürüldükten sonra profesyonelce tur yapmaya başladı.

89 yaşındaki Bay Mathis, Nisan ve Mayıs aylarında şovlar için mikrofonu alacak, ancak yaz ve sonbahar için konserleri iptal edildi.

Web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, “Bay Mathis'in hızlandırılmış yaş ve hafıza sorunları nedeniyle tur ve canlı konserler emekliliğini duyurduğumuz için içten pişmanlık duyuyor” diyor.

Bay Mathis'in son konseri 18 Mayıs'ta Englewood, NJ'deki Sahne Sanatları Merkezi Dağları'nda planlanıyor. 26 Nisan'da Shipshevana, Ind.; ve 10 Mayıs Santa Rosa, California'da.

Web sitesine göre son konserleri için bazı biletler mevcuttur ve iptal edilenler için geri ödemeler verilir.

Bay Mathis, 1955'te bir kulüpte hafta sonları bir iş söyledi.

Bay Mathis Sing'i dinledikten sonra, Bay Avakian, yazıtla Columbia'ya bir telgraf gönderdi: “Olağanüstü bir 19 yaşına gelmiş bir çocuk buldum. Boş sözleşmeler gönderin.”

Bay Mathis, 1950'lerde Energy Rock 'n' roll'a pop müzik alternatifi olarak yaratılan romantik şarkının öncüsü olarak kabul edilmektedir. 1970'lerin sonunda, Bay Mathis, Frank Sinatra hariç diğer modern pop sanatçılarından daha çok satan albümler yapacaktı.

Eleştirmen Stephen Holden Haberler'da kırk yıl önce yazdı: “Johnny Mathis, son yıllarda Bee Gees, George Benson, Al Jarreau ve Julio Iglesias tarafından devam eden uzun süredir devam eden bir croning geleneğinin en ikna edici üssü.”

New York'taki Radio City Müzik Salonu'ndaki bir konser incelemesinde, Bay Mathis'in esaslı androjen tenoru, inşa edilmiş hıçkırıkları ve nefessiz tereddütleri ile 1957'de yapan gençlerin aynı havasını aktardığını fark etti. “

2003 yılında Bay Mathis, Grammys'in Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü aldı.

Doruğunda yılda yaklaşık 200 konser verisi rezervasyonu yaptı.

“Sokak benim evim,” dedi bir kez. “En iyi arkadaşlarımı benimle giyiyorum. Birlikte çalışıyoruz, birlikte oynuyoruz. Başka hayatım yok.”

Ancak kariyerinde, Bay Mathis sahnede rahatsız hissettiğini itiraf etti. “Nefret ediyorum,” dedi. “Ama bu tüm hayatım boyunca yapmam gereken bir şey. Başka bir şey yapmayı bilmiyorum.

“Duyguların ortaya çıktığı anlar var ve kesinlikle yırtıldım ve bunun doğru olduğunu biliyorum, bu harika.”