Jason Isbell's Bare Bones Brearup Melody ve 7 Yeni Şarkı Daha

Hasan

Global Mod
Global Mod
Her Cuma, Haberler için pop eleştirmenleri haftanın en dikkat çekici yeni parçalarını tartıyor. Spotify'daki çalma listesini buradan dinleyin (Veya profilimizi bulun: nytimes) ve Apple Music'te buradave için kaydolun AmplifikatörYeni ve eski şarkılar için iki haftalık bir rehber.

Jason Isbell, 'Eileen'

Jason Isbell'in yeni albümü “Foxes in the Snow” çok önemli değil: sadece Isbell akustik gitarını söylüyor. Kendi şarkı yazma kariyeri olan ve grubunun bir üyesi olan Amanda Shires'ten boşandıktan sonra gelir. Bare Bone'un “Eileen” de parmağının toplanması hakkında Isbell, ayrılık, pişmanlık, kendini aldatma ve “her zaman sona ermiş gibi bitti / birisi telefonda ağlıyor.” “Eileen, daha erken geldiğini görmeliydin,” neredeyse eklemeyi seviyor: “Gerçeğin sadece bir söylenti olduğunu düşündüler, ama bu senin yolun.” Suçluluk ile ilgili değil – geçmekle ilgili.

Ben onunla birlikteyim, 'eski ışık'

Virtuoso String Band Süper Grubu Sarah Jarosz, Aiofe O'Donovan ve Sara Watkins hatlayım, samimi iddialı “eski ışık” ile ilgili. Ayetler nazikçe büzücü 7/4; Enstrümanlar akustik ve elektriksel, zıt keman melodisi ve matematik kayasını karıştırır. Metinler metafizik bir şekilde eğilir. Şarkı başladığında, Jarosz söylüyor: “Yoldan daha iyi / ne demek istediğimi öğreneceğim / Uzun bir süredir oradan daha kozmik olacak.

Autositz koltuğu, 'Gethsemane'

Will Toledo'nun grubu araba koltuğu Hadrest, 2020'den beri ilk albümünü “The Scholars” ı duyurdu ve tam bir rock operası. İlk single olan “Gethsemane”, inanç, ahlak, yaratıcılık, özgür irade ve sevgi düşünen 11 dakikalık bir süit, müzik, bitki kaya klavyesi minimalizm ve kimin “Tommy” yi yansıtan kükreyen eylemlerle ortaya çıkıyor. Toledo söylüyor: “Bir dizi basit desen yavaş yavaş başka bir şarkıya dayanıyor / Nasıl olduğunu bilmiyorum”, ancak yapı demir kaplı.

Illuminati Hotties, '777'

Sarah Tudzin-“777” de Illuminati Hotties-Turns'ın arkasındaki şarkı yazarları ve yapımcı gitarları çarpıttı ve neredeyse mutlu bir şarkı olan Calm Grungs dinamiklerini kullanıyor. “Seni öğrenmek istiyorum,” diye açıklıyor, ama zaten bir şans oyunu kazandığından emin: “Sen benim maçım / şanslı 777.” Bütün gürültü Pop şarkısını içeride gizlemez.

Ophelia, “Salome”

“Kafanı bir kazıkta istiyorum / kafanı bir tabakta istiyorum,” diye seslendiriyor Cincinnati'nin indie rock grubu olan Ophelias, “ben” vokal uyumdan bir bakışa dönüşüyor. “Salome”, İncil'den bir olayı, gitar, davul ve seslerin köpüren, tedirgin, amansız bir kreşendo haline getiriyor ve sakin bir şekilde duyurdu: “Bıçak elimde ağır bir şekilde dalgalanıyor.”

E. Wata ile Yaji, 'Pondeggi'

Kore köklerine sahip bir New York müzisyeni Yaeji ve ortak yapımcısı E. Wata, el katlama oyununu “Ponondgi” de mutasyona uğratan bir elektronik vuruşa dönüştürüyor. Gerçek ve dezenformasyon hakkında şifreli bir şekilde şarkı söyler: “Nereye gittiğinizi izleyin, başınızı dikkat dağıtır / tutun, pasif bir şekilde dönene kadar yapraklamaya devam edin.” Sıkıcı olmayan yüzeyin altında bir uyarı var.

Nathy Peluso, 'Erotika'

“Beni 1990'ların salsa gibi erotik yapıyorsun,” diye şikayet ediyor Arjantinli şarkı yazarı Nathy Peluso “Erotika” da ve onun bakış açısını göstermek için stili canlandırıyor. Piyano, davul ve övünen bir toplantı, bir partneri ve kendinizi baştan çıkarmasına yardımcı olur.

Lyra Pramuk, “Vega”

Elektronik besteci Lyra Pramuk, mümkün olduğunca daha tehdit edici hale gelen elektronik ve ses döngülerinden oluşan bir koleksiyon olan “Vega” a bir şeyler koyuyor. Bir nabız huzursuz bir saate toplanır; Sözsüz sesler stereo olarak yüzer; Bozuklukları ve bip sesi çıkarın. Ve bir noktada Pramuk Intones: “Bana Adını Söyle” ve “Bana Hikayeni Tell”. Bu bir arkadaş mı yoksa anket mi?