“Emilia Pérez” ve çevrimiçi skandalların yeni dönemi

Shib

Global Mod
Global Mod
Geçen Ağustos, “Emilia Pérez” yıldızı Karla Sofía Gascón ile ilk kez tanıştığımda, bana bir çatışmadan çekilebilecek türden bir insan olmadığını söyledi.

“Ben büyük bir savaşçıyım,” dedi Gascón. “Dövüşmeyi seviyorum. Bana kalmış olsaydı, tüm konuşma şovlarına gidip her zaman savaşırdım. “

Daha önce Meksikalı izleyiciyi Telenovelas'taki çalışmaları için tanıyan Gascón, trans kadın olarak ortaya çıktığı için, “Emilia Pérez” in bir önceki yıllarda hayatının ne kadar engelli olduğunu göstermek için bunu bildirdi. Ancak, savaşçı doğasına yapılan bu referans da bir önizleme gibi bir şey olarak görülebilirdi, şimdi yeni Oscar adayı aktris bir skandala dahil ve hem kariyeri hem de daha önceki “Emilia Pérez” olan meydan okuyan bir medyada yer alıyor. risk altındaydı.

52 yaşındaki oyuncu ve görüldüğü İspanyolca konuşan müzikal geçen hafta sürdü. 13 Oscar adaylığı olan “Emilia Pérez” Netflix'in en güçlü çekimi nihayet ilk en iyi resim kupasını almaktı, Gascón zaten bir Oscar için ilk açık trans-aktris olarak tarih yaratmıştı.

Sonra geçen Çarşamba günü, gazeteci Sarah Hagi yıllardır Müslümanları küçümseyen (İslam'ın “acilen iyileşmesi gereken insanlık için bir enfeksiyon bölgesi” olduğunu söyledi), George Floyd'u “uyuşturucu kullanılmış sahtekarlar olarak adlandırdı) ”Ve Oscar Televizyon Kanalı 2021'in çeşitli kazananlarını eleştirdi (“ Bir Afro-Kore festivali, Black Lives Matter thoating mi yoksa 8-m mi izlediğimi bilmiyordum ”. Ertesi gün Netflix tarafından yayınlanan bir açıklamada, Gascón katkılardan dolayı özür diledi. Ancak tozu düşürmek yerine, yıldız konuyu el ele aldı.

Gascón, X hesabını devre dışı bıraktıktan sonra, Hollywood muhabirine eleştirmenlerini bilgilendirmek için uzun ve meydan okuyan bir mektup gönderdi: “Beni ne kadar güçlü bir şekilde, CNN en español ile daha sonraki bir röportajda.” rezerve edildi, gözyaşlarına boğuldu ve yardımcı yıldızı Selena Gomez “Emilia Pérez” i hakaret ettiği bir X-Post iddia etti, bu yüzden belirtildi ve karar verildi: “Bir Oscar adaylığından geri adım atamam çünkü var çünkü bir suç işlenmedi. “

Bu arada Gascón, Instagram hesabında neredeyse günlük bir savunma belirlemeye devam etti ve bu da manşetlerde tartışmalara sahip. En son adımlarının hiçbiri Netflix tarafından yaptırım uygulanmadı ve flamadan gelen stratejistler artık bir fiyat kampanyasının kesinlikle birkaç Oscar kazanan nasıl tasarruf edebileceğini belirlemeli.

Bu yıl turboşarjlar olan ve hedeflenen fısıldayan kampanyalarla yarışı etkileyen ödül stratejistinin, çevrimiçi olan tartışmalara bağlı olduğu en son ve en çarpıcı örneğidir. Şimdi Oscar sezonu, sosyal medya-sleuth ve kararlı fan ordularının gaffes, kötü tweetler ve zararlı klipler ve daha sonra X-, Tiktok ve Ödüller üzerinde kazıldığı her şey için ücretsiz bir ücretsiz haline geldi. güçlendirin.

Bu nedenle, “Brutalist”, Oscar adaylıklarından önceki haftalarda sosyal medyada sunuldu. Brezilyalı en iyi oyuncu adayı Fernanda Torres'in yükselişi, hayran kitlesi sosyal medyada Gascón'a verdiğinde Bedlam'ı daha da arttırdı, çünkü Torres'e bağlı insanların “ben ve Emilia Pérez” yi yırttığını ima ettiler. Günler sonra çevrimiçi -oscar -obsisensive olduğunda özür dilemek zorunda kalan Torres'di.

Bu sosyal medya tartışmalarının tamamı, çoğu Oscar seçmeninin yaşama eğiliminde olduğu çevrimdışı dünyada bulunamaz. Geçmişte, “Green Book” ve “Ebbing dışındaki üç reklam panosu, Missouri” gibi rakipler, ırksal sorunlara yönelik muamelelerine kıyasla çevrimiçi açılıyor ve hala birkaç Oscar kazandı. Ve “Emilia Pérez”, trans sorunları ve Meksika kültürünün yetersiz evrelemesi nedeniyle geçen yıldan beri çevrimiçi satılmış olsa da, filmi büyük ölçüde cesur ve ilerici olarak gören Oscar seçmenlerinin radarında çok az şey vardı.

Bununla birlikte, geçen hafta konuştuğum akademi ve endüstrinin birçok üyesine göre, Gascón fiyasko kaçınılmazdı. “Emilia Pérez” tarafından Başkan Trump'ın bir yeniden üretimi olarak trans-güçlendirme hikayesini desteklemeye meyilli olan Liberal Oscar seçmenleri, artık “Oscar sezonunun Donald Trump” olarak çözünmeyen oyuncu olarak belirleyebilirler.

Peki, “Emilia Pérez” kampanyasına, 2 Mart'ta Oscar törenine bir aydan az bir süre ile ne olacak? Kısa vadede Netflix, kampanyasını, destekleyici temsilin Oscar'ına güçlü bir yarışmacı olarak kabul eden endüstride favori olan Gascón'un ortak yıldızı Zoe Saldaña etrafındaki yargılamaya başladı. Ancak bu, filmin en iyi şansını ne ölçüde etkiledi, bir süredir belirsizliğini koruyor.

Örneğin, Cumartesi katlı Üreticiler Guild Ödüllerinin koordinasyonu, “Emilia Pérez” tartışmasından önce en güçlü çan, en güçlü Bellwether olarak kapatıldı. Ve çoğu zaman skandalı Amerikalı meslektaşlarından daha fazla göz ardı etmeye istekli olan Avrupalı seçmenler, bu ayın ilerleyen aylarında yaklaşan BAFTA ve César fiyatlarında hala “Emilia Pérez” için durabilirler.

Gascón'un başlangıçta bu Avrupa ödül törenlerine odaklanacağını ve iki eyalet gösterisini atlayacağını duydum, Cuma günü (en iyi aktris aday gösterdiği) Eleştirmenler Seçimi Ödülleri ve bu hafta sonu en iyi şekilde görüldü) ve bu hafta sonu ortaya çıkacak) ve bu hafta sonu ortaya çıktı) ve bu hafta sonu görünmek için) ve Eleştirmenler Seçimi Ödülü'nü Cumartesi günü (başlangıçta moderatör olarak rezerve etti) yapımcılar Guild Ödülleri. 23 Şubat'ta 23 Şubat'ta Screen Actors Guild Ödülleri'ne katılıp katılmayacağına bakılmaksızın veya Oscar töreninin önümüzdeki ay belirlenmesi gerektiğine bakılmaksızın, Netflix'in artık İspanya'daki yıldız sakinlerinin seyahatlerini karşılaması gerekmiyor. Los Angeles'a.

Nihai sonuçtan bağımsız olarak, bu tartışma kesinlikle fiyat kampanyalarının gelecekte yürütülme şeklini değiştirecektir. Sektördeki birçoğu, Netflix stratejistlerinin ve Gascón'un kendi yayıncılarının, Oscar teklifinin yeni bir küresel sınav seviyesine koymadan önce onları eski sosyal medya görevlerini ovalamaya ikna etmediklerine şaşırdı. Bu tür kapsamlı temizliğin gelecekte bir kampanya markası olmasını bekleyebilirsiniz.

Bu arada, Oscar stratejistleri kendi kör noktalarını dikkate almak zorundalar. Gascón'un da bir noktada olacağı umuluyor. Geçen Ağustos ayında onunla röportaj yaptığımda, bu kör noktalar, gerekçesi JK Rowling, “Harry Potter” Sinir tarafından sorgulanan Olimpik boksör Imane Khelif'in davası hakkında tutkuyla konuştuğunda ortaya çıktı.

Gascón, “Daha fazla nefret yaratmak için yeni bir kurban bulmaya çalışan aynı insanlarla her zaman aynı hikaye.” Dedi. “İnsanlık tarihinde sürekli bir unsur. Bundan önce, renk, kadın veya işçisi olan insanlardı. Şimdi onlar trans insanlar. “

Sesi yükseldi. Gascón, “Ve ben bile, belki bilmeden, birkaç önyargım var ya da bazı toplulukları eleştiriyorum çünkü hepimiz yapıyoruz,” dedi.