semaver
New member
Yoğurtlu Yada Ayranlı Sarma (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Malatya pütürge yöresine ilişkin bu yöresel yemek epey lezetlidir herkese tavsiye ederim.
- 500 gram kısırlık bulgur
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 500 gram kiraz yaprağı
- 500 gram yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım limon suyu
- 4 yemek kaşığı un
- Su
- 4 iri soğan
- 1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
Malatya pütürge yöresine ilişkin bu yöresel yemek epey lezetlidir herkese tavsiye ederim.
- Bir tencereye su koyup kaynadıktan daha sonra kiraz yapraklarını haşlamak için tencereme alıp haşlayıp süzgece boşaltıyorum.
- Derin bir kapta kısırlık bulgurumu tuzunu atarak ıslatıp 15 dk beklettikten son bir karıştırıp unu ek ederek harmanlıyorum. Ufak bir kap şu alıp hamuru için bekletiyorum.
- Yumurtayı da kırıp hamuru düzgünce yoğurup 5 dk bekletip haşladığım kiraz yapraklarını minik minik sarıp hazırlıyorum.
- Tenceremin tam ortasına koyup sarmaları ketilda kaynatığım yarım litreye yakın suyu koyup üzerine kırılmayacak bir tabak koyarak kısık ateşte yeterlice pişiriyorum.
- Ve altını kapatıyorum sarmaların açılmaması için tabak koymak gereklidir.
- Yoğurt yumurta ün biraz şu ve limonu da sıkarak yeterlice çırpıp diğer bir tencerede güzelce pişiriyorum. Terbiyeli sosda bitti.
- Soğanlarımı bir tavaya koyup yağı koyduktan daha sonra güzelce karamelize oluncaya kadar pişiriyorum.
- Yaptığım terbiyeli yoğurdu sarmaların üzerine boşaltıp bir tıkırdatıyorum ve servise hazırlıyorum tabaklara aldığım yoğurtlu sarmayı tavada kavurduğum ve son olarak toz biberi koyduktan daha sonra üzerlerine bir hoş gezdirip ikram ediyorum.