Yeni yıl için ilham veren 9 şarkı

Hasan

Global Mod
Global Mod
Sevgili dinleyiciler,

Mutlu yıllar! Bugün bunu kısa tutacağım çünkü 2024'e şu anda New York'taki herkesin sahip olduğu bir soğuk algınlığıyla başlıyorum. Peki yeni yıl için yüksek beklentilerimiz ve büyük kararlarımız olduğunda her zaman durum böyle değil midir? Hayat hemen müdahale eder ve önümüze birkaç sinir bozucu zamansal engel koyar.

Bugün oluşturduğum şarkı listesinin konusu da bu: önümüzdeki 12 ayı iyimserlikle, zarafetle ve hatta biraz tevazu ile karşılamak.

Ama önce 2023'le ilgili bir hikaye.

Her yıl belirlediğim hedeflerin çoğu (“çözüm” kelimesi beni susturuyor) kültürel tüketimle ilgili. Son birkaç yıldır yaşımı kitaplarda okumayı hedefliyordum (bu sayı inatla artıyor!) ve geçen yıl da 200 film izlemeye çalıştım. Bazı sosyal medya siteleri de muhtemelen öyleydi Dikkat dağıtıcı şeylerKitaplarımı Goodreads'e ve izlediğim filmleri Letterboxd'a kaydetmek aylar geçtikçe takip etmeme yardımcı oldu.

Ancak Aralık ayı, her zaman olduğu gibi yoğun geçti ve tatil zamanımı bu asil ama sonuçta anlamsız rakamlara ulaşacak şekilde planlama konusunda takıntılı hale geldim: Eğer ayın 26'sından yılbaşına kadar geçen süreyi her akşam kısa roman okuyarak ve film izleyerek geçirsem

Ancak yılın son haftasında bir şeyler ters gitti ve tutuşumu gevşettim. Aslında sahip olduğum daha uzun ve daha zorlu kitapla başladım. aranan Zorunluluk gibi gelen, bitirmesi daha kolay bir roman yerine okumak. Film izlemek istediğim gecelerden birinde, eski arkadaşlarımla buluşmak üzere spontane bir daveti kabul ettim. Bu iki küçük kararla yılım daha da zenginleşti.

Şunu söylüyorum: Hedefinizi yüksek tutun ve kendinize de nazik olun. 2023 hedeflerimi kıl payı kaçırdığımı bildirmekten inanılmaz gurur duyuyorum: 198 film kaydettim ve planladığımdan bir kitap daha az okudum. Ne olmuş? Yıl sonunda vites yükseltmeme kararım, 2023'te keşfettiğim tüm filmleri veya tamamladığım 30 kitabı boşa çıkarmıyor. Bu sadece yıllık kazanımlarıma biraz perspektif eklediğim anlamına geliyordu.

Ve ironik bir şekilde, kanepede birkaç gün geçireceğim ve bolca film izleme fırsatım olacak gibi görünüyor. Ne dilediğine dikkat et.

Umarım bugünün şarkı listesi – şarkılardan oluşan zombiler, Takdirde Ve Fiona Elma, diğer şeylerin yanı sıra, Yeni Yılı uygun düzeyde iyimserlik, derin düşünme ve kendini affetme ile karşılamanız için size ilham verir. Kim bilir? Belki 2024 için kendi tema şarkınızı bile alabilirsiniz.

Spotify'da okurken dinleyin.

1. Zombiler: “Bu bizim yılımız olacak”

İyi bir nedeni olan ebedi bir klasik. (YouTube'da dinleyin)

2. Fiona Apple: “Benim daha iyi versiyonum”

Fiona Apple, 2005 tarihli Extraordinary Machine albümündeki bu coşkulu, piyanoya yön veren parçada kişisel gelişime coşkuyla ve biraz da alaycı bir tavırla yaklaşıyor: “Bir planım, bir talebim var ve daha yeni başlıyor/Ve eğer haklısın.” , katılır mısın/İşte benim daha iyi bir versiyonum geliyor.” (YouTube'da dinle)

3. Glasgow'da Güneşli Bir Gün: “Başarısızlık”

Philadelphia'lı grup A Sunny Day in Glasgow'un iddialı dream-pop eseri Ashes Grammar, 2009'da piyasaya çıktığında ilk kez aşık olduğum bir albüm ve bu güven verici bilgeliği koroyu duyduğumdan beri yanımda taşıdım. bu şarkının: “Öne düş, başarısızlığı hisset.” (YouTube'da dinle)

4. Kathleen Edwards: “Çarşafları değiştirin”

Kanadalı şarkıcı-söz yazarının 2011 tarihli muhteşem albümü Voyageur'un bu göze çarpan parçasında huzursuz Kathleen Edwards, “Ayaklarımın altındaki bu hissi değiştir” diyor. “Çarşafları değiştir ve sonra ben.” Aramızda kim yoktu? (YouTube'da dinleyin)

5. Solange: “Gökyüzündeki Turnalar”

Yakın zamanda Solange'ın 2016'daki zaferi “A Seat at the Table”ı yeniden izledim ve yüzeysel değişime neden bu kadar aç olduğumuzun temeline inen bu şarkı her zamanki kadar gerçek gibi geliyor. Ve eğer dört buçuk dakikalık zen deneyimine ihtiyacınız olursa, müzik videosunu her zaman izleyebileceğinizi bilin. (YouTube'da dinleyin)

6. Paul Simon: “O Cesedi Yıkın”

Yeni Yıl genellikle ölümlülükle boğuştuğumuz, kötü alışkanlıkları yeniden gözden geçirdiğimiz ve belki de Paul Simon'ın Doktor'unun 1972 tarihli şu şarkısındaki sesiyle kendimize hitap ettiğimiz bir zamandır: “Kaç gece düşünüyorsun?” ne yapıyorsun?” “Yaptın mı?” (YouTube'da dinle)

7. Nico: “Altmış Kırk”

“Başka bir zaman olacak mı? Bir yıl daha, başka bir dilek daha kalmak mı?” Nico, mevsimlerin akışı kadar her şeyi bilen ve istikrarlı gelen bu atmosferik ağıtı söylüyor. İlk kez 1981 tarihli solo albümü Drama of Exile'da yer almasına rağmen “Sixty Forty”, Joanna Hogg'un 2021 yapımı The Souvenir, Part II filminde de unutulmaz bir etki yaratmak için kullanıldı. (YouTube'da dinleyin)

8. Jenny Hval: “Bu kavga bitti”

Norveçli müzisyen Jenny Hval, 2015 tarihli albümü Apocalypse, Girl'e dair bu samimi ve aydınlatıcı düşüncesinde, zamanın geçişi, “kişisel bakımın” bulanık tanımı ve kişisel gelişimin baskıları üzerine kafa yoruyor ve sonunda kendi ironik sonuçlarına varıyor. (YouTube'da dinleyin)

9. John Lennon: “(Tıpkı) yeniden başlamak gibi”

Ocak ayı başında etrafımızı saran “Yeni Yıl, Yeni Sen” öğütlerine gözlerinizi devirmek kolay olsa da, ciddiye alınan yeni başlangıçlar hakkında da söylenecek bir şeyler var – “Double “Fantasy”nin canlı açılış parçasındaki John Lennon gibi. ” övgüler yağdırdı.” (YouTube'da dinle)

İşte geliyor – benim daha iyi bir versiyonum,

Lindsey

Amplifikatör çalma listesi

Spotify'da dinleyin. Bu oynatma listesini her yeni haber bülteninde güncelliyoruz.

“Bu Bizim Yılımız Olacak” şarkı listesi.
Parça 1: Zombiler, “Bu Bizim Yılımız Olacak”
Parça 2: Fiona Apple, “Benim Daha İyi Versiyonum”
Parça 3: Glasgow'da Güneşli Bir Gün, “Başarısızlık”
Parça 4: Kathleen Edwards, “Çarşafları Değiştirin”
Parça 5: Solange, “Gökyüzündeki Turnalar”
Parça 6: Paul Simon, “O Cesedi Aşağı Çalıştır”
Parça 7: Nico, “Altmış Kırk”
Parça 8: Jenny Hval, “O Savaş Bitti”
Parça 9: John Lennon, “(Tıpkı) Yeniden Başlamak”