Woodstock'u canlandıran 'Brand New Key' şarkıcısı Melanie 76 yaşında hayatını kaybetti

Hasan

Global Mod
Global Mod
1969'da Woodstock müzik festivalinin sürpriz yıldızlarından biri olan ve iki yıl sonra silahsızlandırıcı çocuksu “Brand New Key” ile 1 numaralı single'ı olan, boğuk sesli şarkıcı ve söz yazarı Melanie, Salı günü hayatını kaybetti. 76 yaşındaydı.

Ölümü çocukları Leilah, Jeordie ve Beau Jarred tarafından sosyal medyada duyuruldu. Nedeni ve yeri belirtilmedi.

1947'de Melanie Safka olarak doğan Melanie, yalnızca 22 yaşındaydı ancak Woodstock'ta konser verdiğinde zaten New York halk sahnesinde yer alıyordu. Festivalde refakatsiz performans sergileyen üç kadından biriydi ve daha sonra hatırladığı gibi, alışık olduğu kahvehane kalabalığından çok daha büyük bir seyirci önünde performans sergileme düşüncesi onu dehşete düşürmüştü.

Sahneye çıkmadan önce yağmur yağmaya başladı ve daha sonra kalabalığın içinde mum yakan insanları görmenin ona “Lay Down (Candles in the Rain)” şarkısını yazmaya ilham verdiğini ve bunu gospel'e uyarladığını söyledi. Destek müziği Edwin tarafından kaydedildi. Hawkins Şarkıcıları. 1970 yılında piyasaya sürülen bu albüm onun ilk hitiydi ve Billboard Hot 100 listesinde 6. sıraya yükseldi.

En büyük hitleri olan “Brand New Key”, sadeliğiyle dinleyicileri büyüledi ancak tartışmalara neden oldu ve bazı radyo istasyonları tarafından yasaklandığı bildirildi çünkü bazı kişiler şarkı sözlerinde “Yepyeni bir çiftim var” gibi cinsel imalar duydu. tekerlekli paten.” /Yepyeni bir anahtarın var.” Sözlerin bu şekilde yorumlanabileceğini kabul etti ancak niyetinin bu olmadığı konusunda ısrar etti.

Bir röportajcıya “'Yepyeni Anahtar'ı bir akşam yaklaşık 15 dakikada yazdım” dedi. “Bunun sevimli olduğunu düşündüm; 30'lardan kalma eski bir şarkı.

“Sanırım anahtar ve kilit her zaman Freudyen simgeler olmuştur,” diye devam etti, “ve oldukça açık simgeler. Şarkının arkasında ciddi bir ifade yoktu ama insanlar şarkıdan bir şeyler anladı.”