semaver
New member
Vişneli Karışık Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 bağ pazı yaprağı
- 3 bağ lahana yaprağı
- 500 gram üzüm yaprağı
- 4 adet kırmızı (kapya)biber
- 1 litre su
- 1,5 kilo pirinç
- 4 adet büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- Yarım su bardağı nar ekşisi
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yumuşak domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam nane
- Bir tutam dereotu
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Vişne
- Sıvıyağ
- Tuz
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. İç harcımızı kavurarak yapıyorum ocağı açalım. Ben soğanları bir tencereye ince ince doğrayalım koyalım.
- Üzerine sıvı yağmızı ekleyelim.
- ondan sonrasında sarımsaklarımızı ekleyelim bu sırada ince ince doğradığımız domateslerimizi kapya biberimizi ve kuş üzümünü ekleyelim.
- Bir adet limonu içine sıkalım nar ekşimizi ekleyelim güzelce kavrulduktan daha sonra pirincimizi ekleyelim
- Salçamızı ,baharatlarımızı ekleyelim.
- Suyumuzu ekleyelim mi bir süre suyunu çekene kadar pişirelim.
- En son taze olan maydanoz dereotu ve nanemizi ekleyelim. sonrasındasında dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada üzüm yaprakları pazı yaprakları ve lahana yapraklarını 1 litre suda haşlayalım farklı başka not olarak şunu geçeceğim ki pazı yaprakları fazlaca çabuk haşlanıyor ona bakılırsa dikkat edelim denetimli olarak haşlayalım.
- ondan sonrasında yapraklarımızı tek tek açıp içine hazırladığımız harçtan koyup iki taraflı kapatıp sigara böreği halinde saralım. Ben ince sarmaktan yanayım siz görselinizi kendine nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Kapya biberlerimizi içine hazırladığımız harçtan dolduralım.
- Biberlerin ağzını domates ile kapatalım sonrasındasında sardığımız yaprakları ve doldurduğumuz kapya biberleri bir tencereye dizelim üzerini taze vişne ile süsleyelim.
- Ocağın altını açalım üzerine biraz sıvı yağ gezdirelim biraz tuz atalım. Göz sonucu su ekleyelim pirinçleri ve yapraklar pişene kadar denetimli olarak pişirelim yaklaşık 1-1,5 saat sürüyor. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun nitekim konuklara sunum açısından da lezzet açısından da şahane bir tanımı kaydetmeyi unutmayın beni takip etmeyi de unutmayın hoşçakalın sağlıcakla kalın.