“Vince Staples Show” kısmen sanat evi, kısmen “Ev Tadilatı”

Hasan

Global Mod
Global Mod
Vince Staples “heyecanlı” olarak tanımlanabilecek biri değil. Yeni Netflix sitcomu “The Vince Staples Show” hakkında yakın zamanda yapılan bir konuşma sırasında, kasıtlı tonu baştan sona tutarlı kaldı. Ancak perşembe günü gösterime giren diziye olan bariz gururu, birkaç kez sakin dış görünüşünü bozdu; örneğin yüksek profilli rapçi Rick Ross'un kısa rolünü veya dizinin İsveç filmi etkilerini tartışırken. Aynı zamanda varoluşunun olağanüstü olduğu gerçeğinin de farkındadır.

30 yaşındaki Staples, evinden verdiği bir video röportajında, “Yaşadığım yerden gelen bu kadar büyük bir kanalda ilk televizyon şovunu yazabilen, yapımcılık yapabilen ve başrolde oynayabilen çok fazla insan olduğunu düşünmüyorum” dedi. Los Angeles'ta.

Staples, 2015 yılında ilk albümü “Summertime '06″yı çıkardığından beri kendi şovunu yapma arzusunda olduğunu söyledi. Bu ve sonraki dört LP'de Staples, Long Beach'teki çocukluğuna dair hikayeleri alaycı bir sunumla bir araya getirdi; bu onun birçok medyadaki ana çizgisi olduğunu kanıtlayan bir bakış açısıydı. Saygısız tek satırlık sözlerden ve küstah sosyal eleştirilerden kaçındığı röportajları ve sosyal medya paylaşımları, en büyük hit koleksiyonları için yeterli materyal üretti.

Staples, ilk oyunculuk deneyimini 2015 yılında, komik ergenlik filmi “Dope”ta beceriksiz bir yardımcıyı canlandırarak yaptı; O zamandan beri, 2023'te yeniden çekilen “Beyaz Adamlar Zıplayamaz” ve Yetişkin Yüzme'deki animasyonlu komedi “Lazor Wulf” gibi diziler de dahil olmak üzere başka filmlerde de rol aldı. Şakalarından bazılarını ve kişiliğinin diğer yönlerini, dizinin yaratıcısı Quinta Brunson'la birlikte Abbott Elementary'de oynadığı soğukkanlı ama iyi niyetli romantik gibi daha yeni rollere dahil etmeyi başardı.

Sorumlu yapımcıları arasında Staples ve Kenya Barris'in (“siyahimsi”) yer aldığı “The Vince Staples Show” daha kendine özgü bir sitcom türüdür. Staples'ın gündelik hayatın çıkmazlarıyla boğuşan kendisinin kurgusal bir versiyonunu canlandırdığı serinin dünyasında, eğlence parkına yapılan bir gezi hain bir misafirliğe dönüşüyor ve silah kültürüne dair hiciv, fiziksel komediyle el ele gidiyor. Bu kısmen sanat eseri ama Staples onun da sadece kendisi olduğu konusunda ısrar ediyor.

Staples, “Çok detay odaklıyım” dedi. “Bazen söylediklerim büyük bir açıklama yapmaya çalışıyormuşum gibi görünebilir ama aslında çok basit.”

Bir röportajda Staples, “Abbott Elementary”den öğrendiği dersleri, diğer sitcom etkilerini ve oyunculuğun kendisi için müziğinden daha önemli olup olmadığını tartıştı. Bunlar konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Ton olarak ve diğer açılardan “The Vince Staples Show”, “Atlanta” ve “Curb Your Enthusiasm” gibi diğer auteur komedileri anımsatıyor. Etkilerinizden bazıları nelerdi?

Pek çok etki vardır; en güçlüsü animasyonun düzenleme stilidir. “Tepenin Kralı” var. Çekim seçimlerimizle “Pulp Fiction”. Aslında insanların benimseyeceği hiçbir etkimiz yok. Ancak bu kadar güçlü, kanıtlanmış şeylerle karşılaştırma yapmak bir onur.

Abbott Elementary'de görünmeden önce siz ve Brunson, Lazor Wulf'ta birlikte rol aldınız. Kendi şovunu nasıl yaratacağın konusunda sana herhangi bir tavsiye verdi mi?

Çok fazla bilgisi var ve çok dikkatli. Bana senaryolarını gönderdi ve ona diziden bahsetti. Bana alanda nasıl gezineceğim ve vizyonumun doğru şekilde uygulandığından nasıl emin olacağım konusunda birçok tavsiye ve yardım verdi. Bu büyük ölçüde size ve çalışma ve görevleri tamamlama isteğinize bağlıdır. İstediğim her şeyi bana ihtiyacım olan cevabı verdi.

Hip-hop kültürünün bazen aşırı rekabetçi olması gibi birçok yönüne ilgi duymadığınızı açıkça ifade ettiniz. Televizyonda bu mesafeyi korudunuz mu?

Ben en rekabetçi kişi değilim. En çok değer verdiğim şey bir şeyin yaratılması, onun içinde yapılan çalışmadır. Yani diğer insanlarla rekabet etmek için orada değilim. Ben sadece yaratabileceğimi yaratmak için buradayım ve hayata geçirmek istediğim her şeyde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Herkesin hikayesi önemlidir ve herkesin çalışması bir dereceye kadar önemlidir. Hepimiz sesimizi duyurmaya, hikayelerimizi anlatmaya çalışıyoruz.

Gösteride kendine özgü bir sinematografi kullanılıyor. Örneğin ikinci bölümdeki banka soygunu sahnesinde, sol üstte soyguncunun, sağ altta ise gergin müşterilerin olduğu, her şeyin ortasında olduğunuz bir çekim vardı. Üzerinde durduğunuz belirli referans noktaları var mıydı?

En sevdiğim film yapımcılarından biri olan Roy Andersson'dan çok ilham alıyoruz. “Dalda Oturmuş Varoluşu Yansıtan Güvercin” adlı filminde bu kareyi, birçok insanın sütunlarla ayrıldığı ve sadece tek bir karede gelip gittiği bu restoran veya kafeteryada çekmişti. Uzakta ve kameraya yakın olan olayların tümü, özellikle geniş açılı çekimlerde çekimde rol oynar. Bu nedenle, büyük ölçekte çalışarak bazen çekime ince ayrıntılar ve nüanslar getirebileceğinizi ve bankadaki insanların ruh hallerinin, ilişkilerini ve deneyimlerini ifade edebileceğini düşünüyorum.

Rick Ross'un görünüşünün arkasında bir fikir var mıydı? Gösterinin dışında farklı yaşam tarzlarınız var gibi görünüyor.

Çoğu zaman başarının belirli seviyeleri vardır, öğretmenin seviyeleri vardır ve yaratıcı veya siyahi bir adam olmanın getirdiği şeyleri kabul etmenin de belirli seviyeleri vardır. Biz bu işlerin çoğunu hallediyoruz. Rick Ross ve Vince Staples'ın biraz benzer bir açıdan görülmesi, az önce söylediğiniz gibi tamamen farklı olmalarına rağmen – bir bankada çalışan veya bu tür bir finans özgürlüğünden sorumlu biri için, bundan sonra biz 'İkimiz de bakıyoruz, sanırım aynı akvaryumdayız.

Çocukken televizyonun sizi hip-hop'tan daha fazla etkilediğini söylemek doğru olur mu?

Evet. Benden büyük annem ve babam var, büyükannem ve büyükbabam var. Müzik ve kablolu televizyona diğer insanlar kadar erişimimiz yoktu. Yani “The Andy Griffith Show”, “M*A*S*H”, “Married With Children”, “Home Improvement”, “The Simpsons”, “King of the Hill” – bu albümleri benden çok daha sık gördüm onları duydu. Muhtemelen sekizinci veya dokuzuncu sınıfa kadar kendime ait bir CD duyduğumu veya gördüğümü bile hatırlamıyorum.

DIY gibi bir şey sayesinde televizyon hakkında neler öğrendiniz?

Bunu nasıl sınıflandıracağınızı bilmiyorum ama bence Tim Allen bu dizide heteroseksüel adamı oynuyor ama yine de sessiz. Elbette Wilson en heteroseksüel adam çünkü tüm gösteri boyunca bir kere bile yüzü yok. Ama bence bu performans gerçekten unutulmaz ve dengeli bir aile ve iş performansıydı. İnsanların stresle veya aileyle başa çıkma şekillerini tasvir etmek, bu Ev Tadilatı'nda Evli ve Çocuklu'dan farklı şekilde tercüme edilmiştir. Bu, “That '70s Show”da farklı şekilde tercüme edilir. Bu, “Taze Prens” veya “Martin” olarak farklı şekilde çevrilir. İnsanların rollerini nasıl oynadıklarını görmek önemlidir.

Uzun vadede rapçi Vince Staples'ı görmek yerine aktör Vince Staples'ı mı görmeyi tercih edersiniz?

Ben sadece Vince Staples'ım. Nefes aldığım sürece farklı yol ve şeyler denemeye, kendimi ifade etmenin farklı yollarını bulmaya devam edeceğim. Ama bu kesinlikle ilginç bulduğum bir şey. Çok şey öğreniyorum ve tüm bu şeylerde yolumu bulmaya çalışıyorum. Bu sadece başlangıç.