Tuhaf konularda film çeken Andrea Nevins 63 yaşında ölüyor

Shib

Global Mod
Global Mod
Görünüşe göre Punk Rock Babaları ve Barbie Dolls, Hassasiyet ve Derinlik de dahil olmak üzere dışarıdakiler ve olası kahramanlar hakkında kaygısız hikayeler getiren belgesel film yapımcısı Andrea Nevins, 12 Nisan'da Los Angeles'ta öldü. 63 yaşındaydı.

Kızı Clara, nedenin meme kanseri olduğunu söyledi.

1998'de Bayan Nevins, Güney Kaliforniya Çöl Şehrindeki emeklilerden oluşan bir kabare grubu hakkında yapımcı olarak ilk bağımsız projesi olan “Still Kicking: The Fabulous Palm Springs Follies” adlı kısa film için Oscar için aday gösterildi.

Film, daha sonraki çalışmalarının tüm ticari markalarını taşıyor: alışılmadık karakterler, dövüşleri sayesinde, yaşam ve nasıl yaşadığınız hakkında anlamlı bir şey.

Tam uzunlukta “Diğer F Word” (2011) ilk projesi, Pennyweise grubunun baş şarkıcısı Jim Lindberg tarafından 2007'den “Punk Rock Dad: No kural yok, sadece gerçek hayat” anılarına dayanıyordu.

Bir bakıma, Bay Lindberg, üç kızın yetiştirilmesinde günlük zorluklarda gezindiğinde agresif sahne varlığı ve küfürlü metinleriyle tanınıyordu.

Bayan Nevins yalın bir film ekibi ile çalıştı ve Bay Lindberg ve diğer punk babalarının hayatına derinlemesine dalabildi ve su öncülünün çok ötesine geçen dokunaklı bir portre üretti.

2011 yılında NPR'ye, “Bu erkeklerin çoğunun kendi babaları tarafından gerçekten yok edildiğini buldum.” Dedi.

Film, Adam Yauch tarafından Beastie Boys tarafından kurulan bir şirket olan Showtime Networks ve Osiloskop Laboratuvarları tarafından ortaklaşa satın alındı.

Yauch o zaman bir açıklamada, “Bu filmi ilk kez duyduğumda,” Oh hayır, herkesin seveceğini düşündüğü başka bir film yok “diye düşündüm. Ama gerçekten çok hareket ettim, hoş bir sürpriz oldum ve ilk içgüdüm ile gitmediğim için mutluydum. Güzel ve dokunaklı bir film. “

Bayan Nevins, Greta Gerwig'in Greta Gerwig'in ve Noah Baumbach'ın 2023'te “Barbie” filmi için senaryo yazdığında Greta Gerwig için sağladığı ünlü bebek üzerine bir arama çalışması olan 2018'den “Tiny Omuzlar: Yeniden Düşünmek” belgeseliyle de biliniyordu.

Projenin mikropu, Mattel'de Barbie'nin ne yaptığını çalışan bir arkadaşımın olağanüstü bir açıklamasından geldi: Şirkette Bayan Nevins'e, bebeğin kültürdeki yeri hakkında sürekli bir konuşma olduğunu ve kültür değiştikçe imajını nasıl uyarlayacağını söyledi.

Bayan Nevins ve ekibi Mattel'i yedi ay boyunca ofislerinde çekilmeleri için ikna etti. Belgesel öncelikle 2016 yılında, birçok insanın Amerika'nın ilk başkanını seçeceğini düşündüğü bir zamanda çekildi. Ülkenin #MeToo skandallarıyla savaştığı 2018'de yayınlandı.

Los Angeles Times'dan Bayan Nevins 2018, “Ne olursa olsun, Barbie'nin şu anda nerede olduğumuzu kontrol etmenin ilginç bir yolu olacağını biliyordum.” Dedi. “Annemin tam zamanlı bir kariyere sahip olmasını mümkün kılan ilerlemeyi, aynı zamanda toplumdaki bizi kadın olarak geri getiren resimleri gördüm. Bu dalgaları görebiliyordum ve bu Barbie her birini heyecanlandırmıştı.”

Andrea Blaugrund, 15 Mart 1962'de Manhattan'da doğdu. Babası Stanley Blaugrund bir otolarengologdu ve annesi Annette (Weintauna) Blaugrund bir müze küratördü.

1984 yılında Harvard'daki sosyal bilgilerden mezun olduktan sonra, Kuzey Carolina ve Florida'da gazete muhabiri ve daha sonra Washington'daki NPR programı olan “ALL TONTLAR ARES” için yapımcı olarak çalıştı.

Ayrıca ABC News belgesel filmi dizisi “Peter Jennings Reporting” de çalıştı ve 1991'de Silah Kontrolü hakkında bir hikaye için Emmy kazanan ekibin bir parçasıydı.

1996 yılında Showtime'ın başkanı ve genel müdürü David Nevins ile evlendi. Kızıyla birlikte, oğulları Charlie ve Jesse gibi hayatta kaldı; kardeşleri James ve Jonathan; Ve annesi.

Bayan Nevins birkaç film daha yaptı ve eleştirel yaşam anlarında şaşırtıcı karakterlere marka şeklindeki hassasiyetini getirdi.

2015 yılında hem 2014'ten itibaren “Play of Play” adlı spor dizisinin bir bölümü olan “Play It Forward” ve “Mutluluk”, spor kariyerlerinden nasıl devam edeceklerini takip eden profesyonel sporcularla uğraştı.

SXSW Film Festivali 2021'de piyasaya sürülen “Histerik”, Standup komedisinde cinsiyetin rolü üzerine yapılan bir araştırmada birkaç kadın çizgi romanın hikayelerini izledi.

Ve son filmi “Kovboy ve Kraliçe” (2023), at yetiştirmeye yönelik alışılmadık yaklaşımından öğrendikten sonra Teksas'taki bir kovboy ve Kraliçe II. Elizabeth II.

“Görsel olarak hikayeler yakalamayı çok sevdim,” dedi 2021'de kadınlar ve Hollywood.