“Merhaba, adım Edward Berger ve “Conclave” filminin yönetmeniyim. Yani film sadece 30 dakikalık. Vatikan ve Papa öldüğünde burayı kurduk. Ve şimdi Ralph Fiennes'in karakteri Kardinal Lawrence, Kardinaller Koleji'nin dekanı, bu da yaklaşan yeni papa seçimini organize etmesi gerektiği anlamına geliyor. Ve şimdi onun büyük günü çünkü bugün kardinaller toplantısının ilk günü, bu da tüm kapıların kapalı olduğu anlamına geliyor. Kardinaller bir sonraki papaya oy vermek için Sistine Şapeli'ne gidiyor. Ve Ralph Fiennes giriş konuşmasını yapıyor, bir vaaz. Ve bu müzik parçasına en başından itibaren karar verdik. Aslında bestelenmeyen tek müziktir. Geriye kalan her şey filmde bestelenmiştir. Yani bir koronun söylediği tek orijinal müzik türüdür. Ve yüzlerce yıldır Sistine Şapeli'nde çalınan tek müzik eseridir. Ve bu gerçeği sabah 6.00'daki bir sabah turunda keşfettim. Tur kapsamında Sistine Şapeli'ni ziyaret ettik ve boştu. Boş olduğu tek zaman bu. Sabah 6:00'da giderseniz ve tur rehberi bize bunun müzik parçası olduğunu söylerse. Ben de onu araştırdım ve buldum ve inanılmaz derecede etkileyici ve güzel buldum. Bu yüzden onu filme dahil etmeye karar verdim. Böylece Ralph konuşmaya İtalyanca olarak başlıyor ve Ralph uzun süredir İtalyanca pratik yapıyordu ve aslında çok ama çok ısrarcıydı. Orada her zaman bir diyalog koçumuz ya da İtalyan gibi onun diksiyonunu falan dinleyen biri vardı. Bunu yapma şeklinden çok memnundu çünkü 25 yıldır orada yaşadığını ve 25 yıldır İtalyanca pratik yaptığını inandırıcı kılmak için de büyük özen gösteriyordu. Bu nedenle buna çok dikkat ettik. Ama bir noktada ona bir şey geliyor, bir his. Ve duruyor. Daha sonra doğal dili olan İngilizceye geçiyor. “Ama sen bunların hepsini biliyorsun.” “Bir dakikalığına yürekten konuşmama izin ver.” Ve onun gerçek duyguları hakkında bir konuşma yapıyor ve bunlar şüpheler. Kendi inancıyla, kilisedeki kendi amacıyla, genel olarak kiliseyle ilgili, bir sonraki papanın şüpheyi kabul eden ve ona teslim olan biri olması gerektiğine dair düşünceleriyle ilgili şüphelerini dile getiriyor. Ve bu sezgisel dil, bu teslimiyet birçok insanın kaşlarını çatmasına neden oluyor. Bu sahnede başlangıçta, İtalyanca konuşurken Ralph'tan oldukça uzakta olduğumuzu fark edeceksiniz. Biz geriden geliyoruz. Bir profilden geliyoruz. Ve o kalpten konuştuğu anda, dili değiştiği anda bir yakın çekim yapıyoruz, tam önden merkezi bir yakın çekim yapıyoruz ve kamera hareket etmeye başlıyor. Ve sonra aslında sadece tek bir atış. “Kesinlik, birliğin en büyük düşmanıdır.” “Kesinlik, hoşgörünün ölümcül düşmanıdır.” Bu sadece tek bir atıştır, konuşurken Ralph'a sürekli küçük bir darbedir ve o, etrafındaki kimseyi fark etmeden kendi sözlerinin içinde kaybolur. Ve ancak işi bittiğinde. Dinleyen tüm kardinallerin geniş görüntüsünün arkasını kestik. “Eğer sadece kesinlik ve hiç şüphe olmasaydı, gizem olmazdı ve dolayısıyla inanca gerek kalmazdı.” “Tanrı'nın bize şüphe duyan bir papa vermesi için dua edelim.” . Kalbinden gelen konuşmayı yapıyor ve diğer kardinaller, özellikle de bir sonraki papa olma hırsı olanlar, aniden odaya yeni bir adayın gelmesinden korkuyorlar. Ve bu sahnenin doruk noktasıdır.