The-Dream ve Muni Long: Kamera Arkasından Grammy Ödüllerine

Hasan

Global Mod
Global Mod
Şarkı yazarlığına geçiş Plan B gibi mi geldi yoksa doğru mu geldi?

MUNI UZUN
Yarışlara gitti. Günde beş seans yaptım ve her seansta iki şarkı yazdım. Onu yemek için yaptım, 1 numara. Ve 2 numara, her zaman direğin sonundaki havuçtu: “İlk 10’a girersen, sanatçı kariyerinde sana yardımcı olur.” Eğer 1 numara alırsan… İki tane 1 numara alırsan.”

Kilometre taşlarını vurmaya devam ettim ve bitiş çizgisi ilerlemeye devam etti. Çok para kazandım, çok başarılı oldum ve yine de çok mutsuzdum. Bu yüzden ara vermeye karar verdim. Ondan ne istediğime karar vermeye çalışırken yaklaşık sekiz ay oturdum. Muni Long o zaman doğdu.

Rüya, yıldız vizyonlarına başladın mı?

RÜYA
Atlanta, Georgia’dan olmak benim için çok zıt çünkü her şey grupla ilgiliydi ve her zaman da öyle olmuştur. HBCU’lar, Florida [A&M University] 100 Mart, Grambling, Jackson. Bu video kasetleri inceledik. Ve üçüncü sınıfta trompet çalmaya başladım. Her şey grupta olmanın ve bir şeyin parçası olmanın, tüm bunların bir müzik parçası yapmak için bir araya gelmesi gerektiğini bilmenin kültürüydü. Bu benim uçuşumu tasarladı.

Nasıl kariyer yaptın?

RÜYA
90’larda bir çocuk olarak, müzik oyununu hızlandırmakla ilgiliydi – basketbol veya futbol oynamaktan hiçbir farkı yoktu. Burada bir rap kaydı çıkarmaya çalışan bir uyuşturucu satıcısı varsa, oraya git ve kancayı yaz. O zamanlar, uzayda çarpışan yıldızlar gibi, LaFace’i kuran LA Reid, So So Def, Dallas Austin bu inanılmaz şarkıları yazıyordu. Bunlar tanıdığımız insanlar! “Dallas’ı o yeni Ferrari’de gördün mü? Nasıl aldığını biliyor musun?” “Hayır…” “O notları o yazdı!” Biz öğrenir öğrenmez, voilà.

Muni, bu insanlar kariyerinin önünü açtı mı?

MUNI UZUN
Büyükanne ve büyükbabamın çiftliğinde büyüdüm ve bir gün bu insanları tanıyacağımı ve onlarla yakınlaşacağımı fark etmeden 106 numaralı odayı ve Park’ı izledim. Orada olmam gerektiğini ve rahatsız edici olmadığımı hissetmem bir dakika sürdü. Belki beş ya da altı yıl öncesine kadar.