“Tamamen bilinmeyen” | Bir sahnenin anatomisi

Shib

Global Mod
Global Mod
Merhaba, bu James Mangold. A Complete Unknown'un ortak yazarı, yönetmeni ve yapımcılarından biriyim. “Bay Pete Seeger.” Burası Gerde'nin Halk Şehri, filmin ilk sahnelerinden biri. Joan Baez nefes kesen bir şarkı söylüyor ve muhteşem Edward Norton'un canlandırdığı Pete Seeger sahneye çıkıyor ve himaye ettiği kişiyi tanıtıyor. Şu ana kadar filmde sadece bir kez şarkı söylediğini duyduğumuz 19 yaşındaki genç Bob Dylan, ilk kez sahneye çıkıyor ve elbette Bob Dylan'ı canlandıran Timothée Chalamet bu sahnede canlı yayında. her zaman yapar Ayrıca seyirciler arasında Albert Grossman'ı canlandıran Dan Fogler'ı da tanıtıyoruz. O, Bob'un hayatında sonsuza dek sürecek bir şey. Monica Barbaro, halk arasında çok güçlü bir varlık. Bu noktada halk müziğinin büyük bir yıldızı olan “Bu Joan Baez'e ne dersiniz arkadaşlar?” Oldukça iyi ve çok da güzel. Güzel şarkı söylüyor. Belki biraz fazla güzel.” Timothy'nin Bob'un biraz kendini beğenmiş, uygunsuz ve kışkırtıcı doğasını canlandırdığı bu anı seviyorum. “Evden ayrıldığımda gençtim. Etrafta dolaşıyordum. Ve eve hiç mektup yazmadım. Evime.” Bu, Dylan'ın “Evden Ayrılırken Gençtim” adlı erken dönem şarkısı ve bunu uygun buldum, özellikle de son derece otobiyografik olduğu için, yani Dylan'ın evden ayrılıp hayata başladığında genç olduğu anlamında. yine New York'ta. “Ücretimi eve getirdim. Ve tanıdığım eski bir arkadaşla tanıştım…” O zamanın hikayesini anlatmak ilginç. Çoğunlukla belgesel olmasına rağmen Dylan'ın birçok filmografisinin çok elde taşınan, çok canlı ve oyuncuları belgesel tarzında kovalaması anlamında heyecan verici olduğunu hissettim. Bob'un tarzının o kadar derin olduğunu hissettim ki arkama yaslanıp film boyunca canlı çaldığımız müziğin gücüne izin vermek istedim. Bu müziğin iletişim kurmasına izin verin. “Çok iyi, değil mi?” “Evet.” “O benim müşterim.” Halk müziği elbette basit, basit, bir insan sesi ve bir gitar. Bu yüzden bu parçaları çok fazla teknik müdahaleyle yapma riskini göze alamayacağımızı hissettim. Oyuncuların tamamen doğal ve sanki oradaymışsınız gibi bir şekilde konuşmadan şarkı söylemeye ve tekrar konuşmaya geçiş yapmalarına izin vermek istedim.