Sundance Film Festivali: “Freaky Nights” büyük ilgi gördü

Shib

Global Mod
Global Mod
Güvenilir makinistinizin önümüzdeki haftayı şu gibi önemli soruları yanıtlayarak geçireceği soğuk Park City, Utah'taki Sundance Film Festivali'nden merhabalar: Bir sonraki harika film yapımcısını keşfetmek üzere miyiz? Kapitone bir ceketle şık görünebilir misiniz? Ve durun, bu gece neon partisi mi var? Neden davet almadım?

Festival bu yıl 40'ıncı yılını kutluyor ancak bu bir Hollywood 40'ı, bu da birkaç etkili küçük dokunuşun Sundance'in parçası olduğu sektör önemli ölçüde değişmiş olsa bile kendisini taze ve canlı hissetmesine yardımcı olduğu anlamına geliyor. 90'lı yıllarda her bağımsız sinemacı, tıpkı Quentin Tarantino ve Steven Soderbergh gibi kariyerine bu festivalde başlamanın hayalini kurardı. Şimdi, bağımsız film piyasasının istikrarsız bir konumda olması nedeniyle yetenekler Sundance'e gelip sohbet ediyor ve şöyle diyor: “Aslında yapmak istediğim şey sınırlı bir dizi.”

Ve hey, festival şimdi Sundance'in ekmeğini ve tereyağını oluşturan belgeseller, kısa filmler ve anlatı filmlerinin yanı sıra bunları da gösteriyor. Bazı filmlerde bu fikir o kadar tuhaf ki onu yalnızca burada bulabilirsiniz: “Love Me”de Kristen Stewart ve Steven Yeun aşık olan bir şamandıra ve uyduyu canlandırırken, “Sasquatch Sunset”te Jesse Eisenberg ve Riley Keough rol alıyor. Bigfoots'un rol aldığı Tanınmayan bir çift ve bana söylenene göre her şeyi kesinlikle düz oynuyorlar.

Diğer filmler geçmiş Sundance klasiklerini anımsatıyor. Perşembe günü, teselliyi Shakespeare prodüksiyonunda bulan sorunlu bir aileyi konu alan “Ghostlight”ı izledim: Seyirciyi ağlatan üçüncü perde performansına kadar bana Sundance'in hit filmi “CODA”yı hatırlattı. Daha sonra filmi, 2020 Apple TV Sundance hiti “Boys State”in devamı olan “Girls State” adlı belgesele kaydettirdim. Yeni film, sahte bir hükümet kurmaya çalışan yüzlerce genç kızı konu alıyor.

Açılış gecesinin en ilgi çeken bileti Pedro Pascal, Jay Ellis ve pop şarkıcısı Normani'nin başrollerini paylaştığı gonzo antolojisi “Freaky Tales” oldu. Daha önce “Half Nelson” ve “Mississippi Grind” filmlerini buraya getiren Anna Boden ve Ryan Fleck'in yönettiği “Freaky Tales”, 1987 Oakland'da geçen ve her biri inanılmaz derecede kanlı intikam sahnelerinin doruğa ulaştığı birbiriyle bağlantılı dört hikayeyi konu alıyor. Kırmızı şeyler her sıçradığında seyirciler tezahürat yapıyordu.

Sundance, festivalinin önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek sanal bir bölümünü tanıtmış olsa da insanlar şahsen katılma konusunda istekli olmaya devam ediyor. Hollywood'un en çok fazla rezervasyon alan oyuncularından biri olan Pascal, sırf “Freaky Tales”in gürültülü galasına katılmak için Park City'ye en kısa yolculuğu yaptı. “Ghostlight”ın yönetmenleri Kelly O'Sullivan ve Alex Thompson festivale katılma konusunda daha da kararlılardı: Filmlerini yalnızca üç ay önce çekmiş olmalarına rağmen, editörlerinin hızlı çalışmaları sayesinde ikili, ilk kesiti sunmayı başardılar. tamamlanmasından sadece dört gün sonra, Kasım ayı başlarında Sundance'e.

O'Sullivan, hızlı çalışmayı gerektiren başka bir saatinin daha çalışmasının yardımcı olduğunu söyledi: Filmi sekiz aylık hamileyken çekiyordu.

Prömiyerde “Zor zamanlar geçirdiğimizi söyledim” diye şaka yaptı.