Şu Anda Dinlemeniz Gereken 6 Yeni Şarkı

Hasan

Global Mod
Global Mod
2. Jessie Ware: “Beni Şimdi Korkut”

On yıllık kayıt kariyerinin ardından aniden daha yüksek vitese geçmek için özel bir müzisyen gerekir, ancak 2020’deki neo-disko atılımı What’s Your Pleasure? İngiliz pop şarkıcısı Jessie Ware, o ender mücevherlerden biri oldu. Zirveyi bırakın, bu sürümü takip etmek zor olurdu – ve ardından Das geldi! ‘, o kadar coşkulu bir neşenin kaydı ki, noktalama işaretleri bile beni sırıtıyor. Bu yeni albüm, sevgiyle detaylandırılmış, bereketli atmosferik dans müziği serisine devam ediyor ama bu sadece “What’s Your Pleasure? II.” Ware’in beşinci albümü, elektrikli ve kusursuz bir şekilde adlandırılan dans pisti marşı “Freak Me Now”da duyabileceğiniz gibi, tamamen kendine özgü (bir new wave sass dokunuşuyla kesilmiş) vampir bir ses tonuna sahip. (YouTube’da dinle)

3. Foo Fighters: “kaydedildi”

İyi bir Foo Fighters şarkısı Dave Grohl’a bir elmas vermemi sağlar. Ya da belki de yapmamalıyım, çünkü ses tellerini tamir edilemeyecek şekilde yırtıyormuş gibi ses çıkarması ve aynı zamanda zahmetsizce havasında kalması konusunda düpedüz güçlü (…Grohlian?) bir şeyler var. Nasıl yapıyor bilmiyorum ama kulağa çok hoş geliyor. 2 Haziran’da Foo Fighters, davulcu Taylor Hawkins’in zamansız ölümünden sonraki ilk albümleri “But Here We Are”ı yayınlayacak ve ilk single “Rescued” bir göstergeyse, bu şarkılardan bazıları bunu işlemekle ilgili olacak. trajedi ve en azından biri beni ağlatacak. (YouTube’da dinle)

4. Dört Tet: “Üç Davul”

Four Tet olarak kayıt yapan İngiliz elektronik müzisyeni Kieran Hebden, son yirmi yıldır yeraltı dans müziğinin nispeten niş dünyasında tanınan bir isim oldu, ancak son zamanlarda sıra dışı bir yatak arkadaşı olan Fred ile yaptığı DJ’lik sayesinde biraz dikkat topladı. . ve Skrillex bir kez daha ana akımda dikkatleri üzerine çekiyor. (The Three Caballeros of EDM? The Haim of EDM? Hâlâ bir takma ad üzerinde çalışıyorum.) Ancak, meditatif “Three Drums” henüz pop olmayacağını kanıtlıyor: Şarkı, canlı tınlayan perküsyonla parıldayan perküsyonu karşılaştırıyor. gün doğumu gibi ortaya çıkan gradyan synth sesleri. Bu mutluluk. (YouTube’da dinle)

5. Avalon Emerson: “Buza Gömülü”

Avalon Emerson öncelikle bir tekno DJ olarak bilinir, ancak bunu yeni albümü & the Charm’daki sakin ve buz gibi “Entombed in Ice”ı dinleyerek tahmin edemezsiniz. Bir bakıma, kendisini bir rüya pop şarkıcısı-söz yazarı olarak yeniden keşfediyor, ancak DJ mikslerinde bile bu son sürüme taşınan bir tür kalitesiz samimiyet vardı. Mırıldanan vokallerini katmanlara ayırmasını ve dinleyicinin kendisiyle yaptığı bir sohbeti dinliyormuş izlenimi vermesini seviyorum. (YouTube’da dinle)

6. 070 Shake ile Christine ve Kraliçeler: “Gerçek Aşk”

Fransız şarkıcı-söz yazarı Christine and the Queens’in “True Love” adlı eseri, iskelet olarak düzenlenmiş bir düşük yakıcıdır, ancak Chris yüce bir kancaya geçtiğinde aniden melodramatik dokunaklı bir şekilde patlar. “Işık Meleği, beni daha yükseğe çıkar,” diye şarkı söylüyor titreyen bir sesle. “Bana annemi unutturuyorsun.” Heyecanlanmak istemem ama bu, Cuma günkü şarkı listesinin konusuna iyi bir gönderme. O zamana kadar! (YouTube’da dinle)