Şimdi duymanız gereken 7 yeni şarkı

Hasan

Global Mod
Global Mod
Sevgili dinleyiciler,

Bir müzisyeni daha iyi bir Şubat vardı Doechii* Bu ay Tampa, Florida, rapçi ve kendinden tarafından ilan edilen Bataklık Prensesi ortaya çıkan bir yıldızdı, ancak iyi bilinen bir isim. Daha sonra 2 Şubat'ta Grammys'de bir koparma gecesi geçirdi ve sanatsal vizyonunun tam kapsamını ve Razor-Harp kategorisi için en iyi rap albümü kategorisinde öfkeli bir zaferi gösteren unutulmaz (ve etkileyici bir şekilde spor salonu) bir performans verdi. “Timsah ısırıkları asla iyileşmez” ve en unutulmaz, duygusal konuşmalardan birini tuttu gece. Ocak ayında sizi tanımıyorsanız, şimdi onları tanıyorsunuz.

Ancak doechii “burun kanaması” nı açıkça ortaya koyduğu gibi, muzaffer Grammy gecesinden sadece birkaç saat sonra düştüğü cesur bir single, bu ödülü kazanmakla doluydu. “Hiç kaybedecek mi?” Pistteki karakteristik ısırması ile doğrudan başka bir ünlü Grammy konuşmasından bir cevap talep ediyor: “Bence asla bilemeyeceğiz.”

Doechiis Kühne, hariç tutulan zafer turu, nihayet indie rock grubundan bazı daha yumuşak seslere girseler bile, Şubat ayında yayınlanan en dikkat çekici yeni şarkıların bu çok yönlü özetini başlattı. MamalarkiAlt-Country Temel Yemek Waxahatcheeve çevresel besteci William Tylerdiğer şeylerin yanı sıra. Bu ay yeni müziğin olmasaydı ne olur? Bence asla bilemeyeceğiz.

Mikrofonumu kes çünkü kötü davranıyorum

Lindsay

*TAMAM, Belki Kendrick LamarAma kabul edilebilir tek cevap bu!

Okurken dinleyin.

1. Doechii: “Burun kanaması”

Bu single'ın kapağında törenden çok önce hazırladığı bir Grammy ödülü var: Bu, yaratılışta bir süperstarın güveni. (YouTube videosu hakkındaki bu yorumu takdir ediyorum: “Grammys ve 'şarkılar kazanmazsam şarkılar için bir klasöre sahip olmak için doechii kavramına takıntılı olarak))))

▶
Dinlemek Spotify, Apple Music veya YouTube

2. Valerie Haziran: “Sevinç, sevinç!”

Memphis'te doğan şarkıcı söz yazarı Valerie June, benzersiz sesini “Organik Moonshine Roots Music” olarak tanımlayan, yaklaşan altıncı stüdyo albümü “Owls, Omens and Oracles” dan bu ilk single için pozitifliğin bir tartışmasını sunuyor. “Bu sevinç, sevinç benim ruhumda buldum,” diye sesinin esnekliği ile sesinin erişimini oynadığı üflemeli koroda şarkı söylüyor. Ona inanıyorum: Kesinlikle eğleniyormuş gibi geliyor!

▶

3. Aldous Harding ile Parfüm Genius: “Ön diş yok”

Geçen ayın yeni şarkılarına bir Parfümgenius şarkısı koydum, ancak yaklaşan albümü “Glory” in singles onu görmezden gelmek için çok iyiydi, bu yüzden başka bir tane daha var. Aniden vurma, psikolojik bir eteğe yayılan rahatsız edici, akustik bir melodi, doğrudan Parfüm Genius'un gerçeküstü evrenine harika garip Yeni Zelanda şarkıcı-söz yazarı Aldous Harding-Die'den “ön diş yok” akılda kalıcı vokal içeriyor. (Harding'e aşina değilseniz, “Namlu” videosu ile başlayın ve daha sonra bana teşekkür edin.)

▶

4. Mamalarky: “#1 En iyisi”

İşte yakın zamanda keşfettiğim ve kazdığım bir grup: Teksas'taki dört bölümlü Mamalarky. (Hayır, adın ne anlama geldiğine dair hiçbir fikrim yok.) Mamalarky, teknik karmaşıklık ve pop-image arasında bir gerginlik olan bu gruplardan biri, yaklaşan albümden bu single'da sizin push-and-pullu bir kişi “Hex Key”. ”Sırıltılı perküsyon ve elastik bas çizgileri, önde gelen şarkıcı Livvy Bennetts ironik karışım vokalleri için sürekli değişen bir temel sunuyor. “Satranç ve dama bir sonraki adımımı tahmin edebileceğinizi düşünmeyin,” diye şarkı söylüyor – beklenmedik bükülmeler ve dönüşlere giren bir şarkı için uygun bir duygu.

▶

5. Obongjayar: “Devirde değil”

“Hareketsiz durmak istemiyorum,” diye söylüyor Nijeryalı, müzisyen, Büyük Britanya merkezli Obongjayar, bu yeni tek düğün ve elektrikli atmosferin yarısı zaten çok netleşti. Obongjayar (Steven Umoh), benzersiz stilini oluşturmak için afrobeat, elektro pop, funk ve hip-hop seslerini eritir. Müziğinde yeniyseniz, 2023'teki küçük masa performansı iyi bir giriş.

▶

6. Waxahatchee: “Çamur”

“Tigers Blood” dan Waxahatchee, 2024'teki en iyi albümler listemde 9 numaraydı ve son zamanlarda yayınlanan bu Oute, plakadaki her şey. “Angel'ın kıyafetlerinde aptalım, hayal kırıklığına uğramış bir nükleer biriyim,” diyor Katie Crutchfield ve düğümlü duygular topu tasarlarken, şarkının banjosu kenarlarını kolayca yumuşattı.

▶

7. William Tyler: “Endişe”

Sonunda, sizi Nashville gitaristi ve besteci William Tyler'dan en son mutluluk şanzımanıyla oynayacağım. Tyler'ın sözsüz müziği, ülke ve halk için önemli ve çevrili bir manzarayı sunar. “Modern Country” albümünü ve Kelly Reichardt'ın büyük 2019 Western “First Cow” için büyüleyici puanını seviyorum. Bu aydınlık ses manzarası, Tyler'ın en iyi müziği ile yaptığı ağırlıksızlığı açıklayan bir başlık ile yaklaşan solo albümünden – 25 Nisan'dan çıkıyor: “Zaman Delinsiz”.

▶

Amplifikatör oynatma listesi

“Şimdi Duymanız Gereken 7 Yeni Şarkı” Titert Listesi
TRACE 1: doechii, “burun kanaması”
Parça 2: Valerie June, “Sevinç, Joy!”
Parça 3: Aldous Harding ile Parfüm Genius, “Ön Diş Yok”
Parça 4: Mamalarky, “Tüm Zamanların En İyisi”
Spur 5: Obongjayar, “Devirde Değil”
Parça 6: Waxahatchee, “Çamur”
Parça 7: William Tyler, “Düşün”