Sihirli Gizem Müzisyenlerinin kalıcı çekiciliği

Hasan

Global Mod
Global Mod
sevgili dinleyiciler,

Çarşamba gecesi hiç beklemediğim bir şeye tanık oldum: gizemli İngiliz şarkıcı ve yapımcı Jai Paul’ün canlı performansı.

Paul’ün müziği – aksaklıklar, garip bir şekilde sıkıştırılmış sesler ve birleştirilmiş örnekler – şüphe götürmez bir şekilde dijital çağın bir ürünüdür, ancak sanatsal kişiliği, sosyal medyanın aşırı paylaşımı ve akış hizmeti deneyimi çağından daha fazla uzaklaştırılamaz. 2011 yılında çok bilinen bir röportaj verdi. Tek tam uzunluktaki yayını 2013’te tamamlanmadan sızdırıldı; Hevesle karşılanmasına rağmen, izinsiz giriş, daha sonra yaptığı açıklamada “bir tür çöküntü” olarak tanımladığı şeyi acı çekmesine yol açtı. Bundan sonra, halkın gözünden daha da uzaklaştı ve parçalarının çoğunun hala “bitmemiş” olarak işaretlendiği “Leak 04-13 (Bait Ones)” albümünü altı yıl daha resmi olarak yayınlamadı.

Müzikal bir bulmaca hakkında bizi büyüleyen nedir? Paul’ün hikayesi bana ilgi odağından kaçınarak isimsiz çalışmaktan kaçınan diğer sanatçıları (inzivaya çekilmiş ama üretken halk müzisyeni Jandek gibi) ve kudurmuş bir hayran kitlesini dehşete düşürerek asla devam etmemeyi seçenleri hatırlatıyor. sevilen bir plak (1998’in saygın indie rock dönüm noktası “In the Airplane Over the Sea”nin arkasındaki grup Neutral Milk Hotel gibi – ve başka bir şey değil).

Kültür ne kadar hızlı hareket ederse, müzikal fare yarışından vazgeçen bu sanatçılara o kadar çok tapıyoruz gibi görünüyor. Her gün böylesine zengin bir bilgi bombardımanına tutuluyoruz – duyulmayı bekleyen pek çok şarkı; bizi tıklamaya teşvik edecek o kadar çok bağlantı var ki, sınırlı bir diskografiye veya sanatın kendi ayakları üzerinde durmasına izin vermek için geleneksel tanıtım rutinlerinden vazgeçen bir sanatçıya rastlamak bir rahatlama.

Bu, şimdiye kadarki yalnızca dördüncü canlı şovu olan Jai Paul konserinde açıkça görülüyordu. Dönüşü herhangi bir şekilde sessizdi -konserleri yeni malzemelerle dalga geçmiyordu ve sahnedeki duruşunda sevecen bir gariplik vardı- ama seyirciler buna saygı duydu ve tabii ki müziğinin kalıcı gizemine teşekkür etti.

Bugünün çalma listesi, Paul gibi sanatçılara saygı duruşunda bulunuyor: belirli bir mistisizmi geliştirmiş sanatçıların uygun bir şekilde kısacık, hafif melankolik bir parça koleksiyonu. Paul ve Neutral Milk Hotel’e katılmak uzun zamandır kayıptı (ve sonunda Oscar ödüllü Searching for Sugarman belgeseli sayesinde bulundu) şarkıcı-söz yazarı Rodriguez; gölgeli, şekil değiştiren R&B kolektifi Sault; ve nihayet ortaya çıkan ama yine de şifreli İngiliz elektronik müzisyeni Burial. Jandek dahil edilmemiştir, çünkü albümleriniz akış hizmetlerinde kullanılamayacak kadar anlaşılması zor olabilir.

Burada okurken Spotify’da dinleyin.

1. Jai Paul: “Mumbai’den Str8”

Paul’ün tek albümündeki ilk gerçek şarkı, Vani Jairam’ın Ravi Shankar’la birlikte yazdığı “Bala Main Bairagan Hoongi”nin heyecan verici bir örneğinin etrafında toplanan kinetik bir doku patlamasıdır. Canlı şovunu Çarşamba günü bitirdi ve setin yadsınamaz en önemli olayıydı. (YouTube’da dinle)

2. Neutral Milk Hotel: “Hollanda, 1945”

Yeraltı kahramanı Jeff Mangum’un 1998 tarihli yapıtından müthiş, feci bir gözyaşı olan “Holland, 1945”, 2014’te Stephen Colbert’in merhum aile üyelerine saygı duruşunda bulunmak için onu son şarkı olarak seçtiğinde ana akımda kısa bir an yaşadı. Colbert Raporu.” (YouTube’da Dinle)

3. Rodriguez: “Ruhunu Çarmıha Ger”

Onlarca yıldır, Detroit doğumlu halk şarkıcısı Sixto Rodriguez’in sahnede öldüğüne dair ürkütücü söylenti dolaştı. Malik Bendjelloul’un dikkat çekici 2012 belgeseli Searching for Sugarman’da, Rodriguez’in sadece hayatta olduğunu değil, aynı zamanda onun da hayatta olduğunu keşfetti. devasa Güney Afrika’da. Geç olması hiç olmamasından iyidir, film hak ettiği bir Rodriguez canlanmasına ilham verdi. (YouTube’da dinle)

4. Sault: “Orman Yangınları”

Üretken R&B kolektifi Sault, müziğinin konuşmasına izin veriyor: röportaj yok, basın fotoğrafı yok, müzik videosu yok. Sault’ta kimin olduğu tam olarak belli değil. Açık olan şu ki, 2020 tarihli üzücü albümü Untitled’da (Black Is) yer alan polis vahşeti üzerine duygulu bir meditasyon olan “Wildfires” gibi kolektif mücadeleye ses veren tutkulu, amaçlı ve hipnotik melodiler yapıyor. (YouTube’da dinle)

5. Cenaze: “Sokak Halesi”

Will Bevan, 2008’de Myspace’de anonim ama etkili yapımcı Burial olarak “kendini geride bırakırken” “Ben düşük anahtar bir insanım ve sadece bazı melodiler yapmak istiyorum, başka hiçbir şey istemiyorum” diye yazmıştı. (Altı yıl sonra, bir selfie yayınlayarak internetin belirli bir köşesini kırdı.) Bununla birlikte, Londralı sanatçı, sıkı korunan mahremiyet alanından, bu yağmur lekesi de dahil olmak üzere, karamsar, karamsar bir elektronik müzik akışı yayınladı. EP’nin başlık parçası, 2011’den ” Street Halo”. (YouTube’da dinleyin)

6. Jai Paul: “Yasemin (Demo)”

Paul’ün ikinci single’ı “Jasmine (Demo)”nun kekeleyen prodüksiyonu ve hıçkırıklı vokali, inanılmaz bir özlemle dolu bir içe dönüklüğü yansıtıyor. Paul’ün en iyi müziğinin çoğunda olduğu gibi, tonda bir çekingenlik var ama aynı zamanda derin bir şefkat akıntısı var. (YouTube’da dinle)

Aklını çarmıha germek için doğdum

Lindsay

amfi çalma listesi

Spotify’da dinleyin. Bu oynatma listesini her yeni haber bülteniyle güncelliyoruz.

Magical Mystery Musicians parça listesi.
Parça 1: Jai Paul, “Str8 Outta Mumbai”
Parça 2: Neutral Milk Hotel, “Hollanda, 1945”
3. Parça: Rodriguez, “Zihninizi Çarmıha Gerdirin”
4. Parça: Sault, “Wild Fires”
Parça 5: Cenaze, “Sokak Halesi”
Parça 6: Jai Paul, “Jasmine (demo)”

ekstra şarkılar

Yeni bülten uyarısı! Madison Malone Kircheronun hikayesi Taylor Swift ürünleri Geçen hafta Amplifier’a bağlandım, internet denen her şey hakkında haftalık bir yazı yazmaya başladım. İnternette oldu. İlk bölüm bugün yayınlandı ve çok eğlenceli. Abone olmak Burada.

Bunun üzerine ileri geri gittim Rodriguez şarkıyı kaydettim ve son anda Crucify Your Mind’ı yapmaya karar verdim. Ama az kalsın seçeceğim şiirsel ve yürek burkanı da dinlemelisiniz. “Neden.”

“Salı gecesi Queens’teki Demonte Merkezinde yaklaşık 2.000 kişiye kırılgan ve güvenilir bir şey verildi – kırmamaları için zımnen yalvardı.” Salı gecesi, meslektaşım Jon Caramanica ilkine gitti evet paul‘ın iki New York şovu ve mükemmel bir eleştiri yazdı. ben de çok eğlendim Jia TolentinoZekice yazdığı The New Yorker hesabında, “Paul’ün genel ruh hali bir zaman yolcusu gibiydi. Müziğin son on yılının ilerisindeydi ve şimdi aynı zamanda ilk çıkışı olan 10. yıl dönümü nostalji şovunu çalıyordu.

Ve daha da fazla müzik önerisi arıyorsanız, bu hafta çalma listesi Jack Harlow, Jessie Ware, Four Tet ve daha fazlasından yeni parçalar var.