Şarkıcı, oyuncu ve moda ilhamı Jane Birkin 76 yaşında öldü.

Hasan

Global Mod
Global Mod
Sanatçı Serge Gainsbourg ile yaptığı işbirliği onu 1970’lerin belirleyici figürü yapan ve kişisel tarzı lüks bir el çantasına ilham veren İngiliz-Fransız şarkıcı ve aktris Jane Birkin, Pazar günü Paris’te öldü. 76 yaşındaydı.

Ölümü, onu bir mektupta “Fransız ikonu” olarak tanımlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından doğrulandı. Twitter’da yayınlanan mesaj. Fransız medyası, Bayan Birkin’in evinde ölü bulunduğunu bildirdi, ancak nedeni hemen bilinmiyordu.

Özellikle 1969’daki hiti “Je t’aime…moi non plus”tan (“Seni Seviyorum…Beni Değil”) sonra, Birkin’in yurt dışında ün kazanması, Bayan Birkin’in Bay Gainsbourg ile olan kişisel ve sanatsal ilişkisiydi. Amerika’da, Bayan Birkin en çok ünlü Hermès el çantalarına, ayırt edici bir kayış kapatma ve imza mandalına sahip statü sembollerine adını vermesiyle tanınıyordu.

Jane Mallory Birkin, 14 Aralık 1946’da Londra’da Judy Campbell ve Cmdr aktrisinin çocuğu olarak dünyaya geldi. doğmak. Kraliyet Donanması’ndan David Birkin. Ama onu ünlü yapan ve onu Paris şıklığının vücut bulmuş hali yapan, Fransa’da geçirdiği yıllar oldu.

İlk oyunculuk rolleri arasında Michelangelo Antonioni’nin 1966 yapımı Blow-Up filmindeki sarışın rolü de vardı.İki yıl sonra bir film setinde Bay Gainsbourg ile tanışan Birkin, 12 yıl sürecek ve Fransa’yı büyüleyecek bir aşk ilişkisine başladı.

Sözleri Birkin Hanım’ın inlemeleriyle kesilen erotik düeti “Je t’aime… moi non plus”, 1960’ların cinsel devriminin bir örneği olarak kabul edildi. Vatikan tarafından kınandı.

1981’de Gainsbourg ilişkisinin başarısız olmasının ardından Bayan Birkin, Agnès Varda ve Patrice Chéreau’nun yönettiği filmler de dahil olmak üzere şarkı söylemeye ve oyunculuk yapmaya devam etti. 1983’te, müziği ve sözleri Bay Gainsbourg’a ait olan Baby Alone in Babylone albümünü çıkardı.

Müziği çağdaş Fransız popüler müziğine öncülük eden yönetmen ve besteci Bay Gainsbourg, 1991 yılında 62 yaşında öldü.

Bayan Birkin, Haber ile 2018 röportajında ”1968’den ölümüne kadar benim için yazdı” dedi. “Neden benden ilham aldığım şarkıları yorumlamamı istedi bilmiyorum – ama belki de en azından buna sadık kalacağımı biliyordu.”

Bayan Birkin’in şık görünümü ve zahmetsizce bohem tavrı, nesiller boyu stil sahibi insanları büyüledi ve pahalı ve gıpta ile bakılan Hermès Birkin çantasına ilham verdi.

2018’de bir YouTube röportajında, yaratılan ve film yıldızı Grace Kelly’nin adını taşıyan hanımefendi el çantasına atıfta bulunarak, “Bir tür düzenli insan olmayı ve bir Kelly taşımayı çok isterdim” dedi. “Ama senin buna doyabileceğini hiç düşünmemiştim.”

Fransız lüks evi Hermès ile işbirliği, CEO’su Jean-Louis Dumas’ın, Bayan Birkin’i Londra’ya giden bir uçakta içindekiler yere dökülmüş bir hasır sepetle mücadele ederken görmesinden sonra başladı. Birkin Hanım beğendiği bir deri çanta bulamadığını söyledi. Hermès, “Kelly’nin dört katı büyüklüğünde” olmasını dilediği Birkin’i icat etti.

Bayan Birkin, bir kadın ve LGBTQ hakları aktivisti olarak ve ayrıca Fransızların sevimli bulduğu Fransızca konuşurken kullandığı İngiliz aksanıyla da Fransa’da popülerdi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo bir yazısında “İngilizlerin Parisli ilki bizi terk etti” diye yazmıştı. Twitter’da mesaj. “Bize her zaman eşlik eden şarkılarını, kahkahalarını ve eşsiz aksanını asla unutmayacağız.”

Bayan Birkin, 2021’de hafif bir felç geçirdi ve yakın zamanda sağlık sorunları nedeniyle bir dizi konseri iptal etti.

Bay Gainsbourg ve Fransız film yönetmeni Jacques Doillon ile olan iki kızı hayatta kaldı: her biri anneleri gibi tasarımcılara ve moda takipçilerine ilham veren şarkıcılar ve aktrisler Charlotte Gainsbourg ve Lou Doillon. Film bestecisi John Barry ile birlikte olduğu bir fotoğrafçı olan başka bir kızı Kate Barry, 2013 yılında 46 yaşında Paris’teki dördüncü kattaki dairesinin penceresinden düşerek öldü.

adam trebay New York’tan raporlamaya katkıda bulundu.