Santander’den Blockchain Takviyeli İkinci El Araba Platformu

Shib

Global Mod
Global Mod
Santander’den Blockchain Takviyeli İkinci El Araba Platformu İspanya merkezli banka Santander, ikinci el araba satım süreçleri için blockchain teknolojisini test ediyor.

Santander Brezilya’nın projesi, Brezilya’nın merkez bankası tarafınca Finansal İnovasyonlar Laboratuvarı (Lift) için seçilen teşebbüslerden birisi. Proje kuluçkası fonksiyonu goren Lift’in maksatlarından biri dijital real, yani Brezilya’nın CBDC’sini oluşturmak. CBDC’nin 2024’te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Santander, İkinci El Araba Satışlarında Blockchain Teknolojisini Kullanacak

Santander Brezilya
, ikinci el araç alım satım işlerinde kullanılacak blockchain tabanlı tokenizasyon platformunun testlerini başlattı.

Akıllı kontratların kullanıldığı alım satım platformu, ruhsatların transfer sürecini otomatikleştirmek için tasarlandı. Platform, başarılı ödemelerin akabinde sahipliğin transferini garantileyen bir ödeme prosedürü olan DVP’yi kullanıyor.

Santander, yeni araç tescil tahlilini Latin Amerika’da büyük bir dijital saklama hizmeti ve Web3 altyapı sağlayıcısı Parfin ile iş birliğiyle geliştirdi.

Parfin Kurucu Ortağı ve CTO’su Alex Buelau, platformun Ethereum blockchain’inde geliştirilen kendilerine ilişkin bir blockchain ağını kullanacağını deklare etti. Blockchain’in Ethereum’dan farkı ise müsaadeye dayalı olması, yani ağ her insanın erişimine açık olmayacak.