Salt-N-Pepa ve Issa Rae’nin birbirlerinde gördükleri

Hasan

Global Mod
Global Mod
Cheryl “Salz” James: Issa’nın 2011’de YouTube dizisi The Misadventures of Awkward Black Girl’ün (2011-13) ilk sezonunu bitirebilmek için para toplamak amacıyla bir Kickstarter hesabı oluşturduğunu hatırlıyorum. Bu bana her zaman başarılı ve cesur geldi. İzleyici kitlesini oluşturmasını izleme ve ardından onu Güvensiz için HBO’ya götürme ayrıcalığına sahip oldum.

Bir sanatçı olduğunuzda, insanlar her zaman vizyonunuzu sorgular. Fikirler esnetilebilir, farklı yönlere çekilebilir ve sulandırılabilirler. Görebildiğim kadarıyla, Issa her zaman içgüdülerinin peşinden gitti.

Sandra “Pepa” Denton: anılarında [2015’s “The Misadventures of Awkward Black Girl”], Issa yeterince siyah hissetmemekle mücadele etmekten bahsediyor. Bunu anlayabiliyorum. Salt-N-Pepa milyonlarca plak sattığında bize “Crossover” dediler, yani yeterince siyah ya da havalı değildik. Artık herkes pop olmak istiyor. Bu, küreselleştiğiniz anlamına gelir. Bizim gibi, Issa da güçlü kaldı ve mücadelesini akıllıca ele alarak komediye dönüştürdü. O da gerçek tuttu.

İsa Rae: Salt-N-Pepa’da büyüdüm. Ortaklıklarına ve tamamlayıcılıklarına her zaman hayran olmuşumdur. Bir grubun bu işte ayakta kalması çok zor ama yine de kim oldukları ve neyi temsil ettikleri konusunda hiçbir özür dilemiyorlar. Bir yazar olarak ilhamımın çoğu kadın rapçilerden geliyor. Rap müzik yazıyorum. Ortaokuldayken Salt-N-Pepa sayesinde rap grupları bile kurmaya çalıştım. Bununla hiçbir ilgim yoktu, ama beni yapabileceğime inandırdılar.

Bir genç olarak, insanları güldüren ya da onlara bir şeyler hissettiren hikayeler anlatabileceğimi fark ettiğimde sesimi bir sanatçı olarak buldum. Web dizim The Misadventures of Awkward Black Girl ile o kadar çok şey kameranın önünde ki – hassasiyetim ve mizah anlayışım tam olarak sergileniyor – ve bunun kariyerim için fırlatma rampası olduğuna dair onay almak hem korkutucu hem de tatmin edici olarak. Dünyaya tanıttığımın kendi sesim olduğunu fark etmem biraz zaman aldı.

Röportajlar düzenlendi ve özetlendi.

James ve Denton’ın saçı, Wall Group için Yusef tarafından yapıldı. Wall Group için Kasha Lassien imzalı James makyajı. Six K. Rae’nin saçı için Felicia Leatherwood’dan Denton’ın makyajı Mylah Morales tarafından yapıldı. Rae’nin Wall Group için Joanna Simkin tarafından yapılan makyajı. Yapımcı Peter McClafferty’dir. Terzi: Viktoria Gökün. Saç Asistanı: Diamond Brown