“Rock seçkinlerinin müzisyeni” David Lindley 78 yaşında öldü

Hasan

Global Mod
Global Mod
David Perry Lindley, 21 Mart 1944’te Los Angeles’ta, bir avukat olan John Lindley ve Margaret (Sites) Lindley’in tek çocuğu olarak dünyaya geldi. California, Pasadena yakınlarındaki lüks bir kasaba olan San Marino’da büyüdü ve burada bir müzik uzmanı olan babası, evi Hint sitarı ve Yunan buzuki ustaları da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen seslerle doldurdu.

Bu etkiler nedeniyle, David 6 yaşına geldiğinde her tür telli çalgıya takıntılı hale geldi. Fretboard Journal için müzisyen Ben Harper ile 2008’de yaptığı bir röportajda “Dizeleri almak için evimin arkasındaki oyun evindeki piyanoyu bile açtım” diye hatırladı.

Enerjisini bluegrass’a adadığında ebeveynleri pek de heyecanlanmadı. Yakın tarihli bir video röportajında ”Dolapta beş telli banjo çaldım” dedi, “çünkü çok, çok gürültülüydü ve annemle babam köylü müzisyen oğulları tarafından biraz rahatsız edildi.”

Ne olursa olsun, Los Angeles bölgesinde enstrümanla başarılı oldu ve yıllık Topanga banjo-keman yarışmasını beş kez kazandı. Pasadena’daki La Salle Lisesi’nden mezun olduktan sonra bir dizi halk grubunda çaldı; Bunlardan biri olan Dry City Scat Band’de, daha sonra Kaleidoscope üyesi olan multi-enstrümantalist Chris Darrow ile birlikte çaldı.

Kaleidoscope ticari ikramiyeyi vuramasa da müzik endüstrisinde dalgalar yarattı. Etkili San Francisco disk jokeyi Tom Donahue, onu “ülkedeki en iyi gruplardan biri” olarak nitelendirdi. Led Zeppelin’den Jimmy Page bir keresinde Kaleidoscope’u “tüm zamanların en sevdiğim grubu, ideal grubum; kesinlikle harika.”