Robert Downey Jr. ve Christopher Nolan “Oppenheimer”da.

Shib

Global Mod
Global Mod
DOWNEY Ama sen uğursuz bir adam değilsin.

NOLAN Hayır, ben! ben çok batıl inançlı. Yani senin kadar batıl inançlı değilim ama lanete son derece saygı duyuyorum.

Oscar'ı kazanırsanız bu sizin için ne anlam ifade eder?

NOLAN
Ben Oscar'larla büyüdüm. Hollywood'u, Hollywood filmlerini, stüdyo filmlerini ve bunların hepsini her zaman sevdim. Yani evet, bu bir rüyanın gerçekleşmesi olurdu.

DOWNEY Chaplin için ilk küçük mini turumu yaptığım 30 yıl öncesine kıyasla şimdi işler çok tuhaf. [1992, which earned him a best-actor nod]. Programımda çok fazla boş zaman olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Ekibimden hiç kimse ödül çantada diye çok fazla enerji harcayacağımı düşünmezdi tabiri caizse [Al Pacino in “Scent of a Woman”]. Ama bana göre bu, en iyi erkek oyuncu ödülüne aday olabileceğiniz oldukça rahat bir program.

Pacino'ya söylediğiniz gibi belki de her zaman favori olmadığınız bu sefer favori olmak nasıl bir şey?

DOWNEY
Seni öyle hissettirmeyen bir şey söylemek zor [jerk]. İşte şunu söylemek istiyorum. Sanırım bu yıl çok çeşitli sinematik eğlence türlerinin yeniden kabul edilmesini ve benimsenmesini sağlayan bir şeyin gerçekleştiği konusunda genel olarak hemfikir olabiliriz. Belki alışık olduğumuz kadar çok değil ama kesinlikle mağazayı açık tutmaya yetecek kadar.

Ödül sezonundan hoşlanıyor musunuz yoksa katlanmak zorunda olduğunuz bir şey mi?

NOLAN
[Long pause] Garip bir süreç. Bu bana pek doğal gelmiyor. Sanırım birçok film yapımcısı gibi ben de film yapmaktan çok tanıtımını yapmaktan keyif alıyorum. Ama aynı zamanda insanların filmlere tepki vermesi gerçekten harika. Filmi seyirci için yaparsınız, biz de onu seyirci için sinemaya koyarız ve ödül sezonu, insanlarla bağ kurduğunuzu göstermenin yollarından biridir.

DOWNEY Bu sezonu seviyorum! Çünkü üçüncü seferi asla unutmazsın.