“Piyano Dersi” | Bir sahnenin anatomisi

Shib

Global Mod
Global Mod
Merhaba, ben Piyano Dersi'nin ortak yazarı ve yönetmeni Malcolm Washington. Yani buradaki sahne filmin doruk noktasıdır. Yani tüm spoiler ileride. Danielle Deadwyler'ın canlandırdığı Berniece filminde piyanoyla karmaşık bir ilişkisi var ve piyano çalmaktan korkuyor çünkü kendi deyimiyle piyanonun uyandırdığı ruhları uyandırmak istemiyor. Üst katta, film boyunca piyanoyu satmaya çalışan kardeşi Boy Willie, içinde yaşanan bir tür ruhsal hesaplaşmayla karşı karşıya kalan bir hayaletle ölüm kalım savaşına girer. O anda Danielles Berniece bu meseleyle yüzleşmesi gerektiğine karar verir ve yardım edip ilk kez piyano çalması gerektiğine karar verir. Çekimler sırasında ve sonrasında kurgu sırasında bu sekans hakkında çok konuştuk. Bütün konularımızın buluştuğu nokta burası. Gölgeler ve ışık, gerçek ve sırlar fikri ve içinden geçmek için kendimizin en derin taraflarıyla yüzleşmek. Ve aş. Ara onu Berniece, ara onu. Danielle'in burada yaptıklarını seviyorum. Aslında başka bir yere gidiyor. Ve bence şimdi onunla bu sahne hakkında konuşursanız filmi çektiğini bile hatırlamaz. Burası. Amerika'daki Siyahların manevi uygulamalarına dair bir hikaye anlatmak istedik. Dolayısıyla bizim manevi pratiğimizde bu iki farklı gelenek vardır: Güneydeki siyah Hıristiyan geleneği ve Batı Afrika manevi pratiğindeki kökler. Ve biz burada Berniece'nin beyaz elbisesindeki Batı Afrika manevi uygulamasının ikonografisini tanımak için her ikisiyle de ilgileniyoruz. Atalarınızı çağırabileceğiniz ve yaşayanlarla ölüler arasında sınırsız bir ilişki olduğu fikri. Burada atalarının ruhlarını çağırıyor ve onların isimlerini zikrediyor. “Bana yardım etmeni istiyorum, bana yardım etmeni istiyorum, bana yardım etmeni istiyorum, Mama Berniece, bana yardım etmeni istiyorum.” Kimliklerini ilan ediyorlar ve bundan güç buluyorlar. Bu sahne geliştikçe, bu ruhları kovmak için çağırırken düzenleme ritminin ve ışıklandırmanın yoğunlaştığını göreceksiniz. Avery aynı zamanda Hıristiyan ruhani uygulamamızı temsilen de orada. Ve tüm bunların kapısını açıyor. Şu anda evin uğultusunu, Afrika davullarının sesini, ardından atalarımızı ve yanlarında taşıdıkları güzellikleri temsil eden koro seslerini duyacaksınız. Filmin tamamı boyunca bir musallat vardı ve bu musallat yer yer ürkütücüydü. Ama burada güçlü bir güzelliğe sahip olduğunu görüyoruz. Buradaki resmi her zaman severim çünkü bir tür aile portresidir. Araştırdım, Masahisa Fukase adında bir Japon fotoğrafçı var ve buradaki aile fotoğraflarına gerçekten ilham veren bir aile portresi serisi yapmış. Ve içeri girdiklerinde, sonunda bu hayaleti kovmayı ve herkesin ona el atmasıyla alevlerin tutuşmasıyla ailesinin geçmişindeki travmayı çözmeyi başarıyor. Barış yeniden sağlandı. Aile birbirine ve kendilerinden önceki atalara bağlıdır. Ve güzellik var.