Pedro Almodóvar yeni bir Roche Bobois koleksiyonuna ilham veriyor

Shib

Global Mod
Global Mod
Bu makale, Milan Tasarım Haftası'nın önizlemesindeki özel tasarım raporumuzun bir parçasıdır.

İspanyol film yapımcısı Pedro Almodóvar, karakterleri kadar abartılı olan ve rengi kendi dramatik enerjisine sahip bir aktör olarak kullanan paletlerle tanınır. Son zamanlarda, Roche Bobois'teki şehrin Milan showroom'unda şehrin tasarım haftasında tanıtılan Fransız Mobilya Derneği kataloğundan klasik eserleri değiştirmek için canlı renk duygusu ile tanınan Roche Bobois ile birlikte çalıştı.

Lounge Sofa, örneğin 1971'de Hans Hopfer tarafından tasarlanan şirketin modüler MAH -Jong koltuklarının bir öncüsü, bu vesileyle 50 sayısında yeniden yayınlandı. Her kanepe, Almodóvar filmlerinin ve film posterlerinin ikonik resimlerini sunar ve yönetmen tarafından imzalanır ve numaralandırılır.

Sacha Lakic tarafından tasarlanan 11 yaşındaki mesane hayranını da görebilirsiniz. Kabarcık dört yeni renkte gösterilmiştir – Sky, Moos, Sun ve Feure Red – Bay Almodóvar'ın son filmi “The Room Next Door” ın kahramanları, geçen yılın sonunda piyasaya sürülen Tilda Swinton ve Julianne Moore ile arkadaşlık ve ölüm hakkında bir meditasyon. (Kanepenin kendisi bu filmde bir kameo görünümü var ve bir spor salonunda bir sahnede yer alıyor.)

Roche Bobois'in Rondo'su Koleksiyon, film posterlerinden esinlenen tasarımlarla yeni kapı panelleri ve Almodóvar'ın kendi Lifes fotoğrafları ile güncellendi. Yönetmen ayrıca çiçek deseni, “Volver” (2006), “Sinir Arızası Aralarında Kadınlar (1988) ve ölümcül stiletto” High Topuklar “(1991) dahil olmak üzere film poster motiflerine sahip halılar ve yastıklar tasarladı.

Lounge Sofa'nın yanı sıra sınırlı sayıda, koleksiyon Eylül ayının ortalarında Roche Bobois mağazalarında satışa sunulacak.

Almodóvar bir e -mail içinde “Bunlar gerçekten yaşayabilecekleri mobilya parçaları ve çok olumlu bir duyguyu anımsatıyorlar.” “Seçtiğim renkler ve desenler yoğun bir yaşam generozunu yansıtıyor.

Roche Bobois Group'un genel müdürü éric Amourdieu, bir e -Mail'de şunları yazdı: “Pedro Almodóvar ile bu işbirliği, renk, duygu ve yaratıcı cesurluk kutlamasıdır. Eşsiz perspektifi, efsanevi Roche -bobois parçasına yeni bir enerji solundu ve sanatçının esnek bir koleksiyonuna ilham verdi.”

Bay Almodóvar, renk duygusu için erken estetik ilhamının 1950'lerin sonlarının sineması olduğunu söyledi. “Çocukluğumun renklerine karşılık gelen bu Technicolor patlamasını arıyorum. Ve aynı zamanda kendi zihin durumum. Aynı zamanda yarattığım karakterlerin de – bazen aşırı durumlara koyduğum bu karakterler çok barok. Bu tür renkler onlara en uygun.”

Almodóvar, sinematik paletine iki renk hakim olduğunu söyledi. “Örneğin, Red'in her zaman mevcut olduğunu hatırlıyorum.” Ve ilk önce “Binde Beni Up! Boy!” 1989 yayınlandı: “Victoria Abril'in ortaya çıktığı yeşil bir kanepe vardı,” dedi filmin yıldızında.

Bu renkler “Yandaki OdaMobilyalar, giysiler, yapım, arabalar ve çok daha fazlasında görünür. Filmin büyük bir kısmının, örneğin, Sacha Lakic tarafından da tasarlanan bir Roche Bobois anti -oyuncunun yeşil bir kumaşla doldurulduğu evde. Birkaç Bitta, biri yeşil, diğeri paslı kırmızı renkte. Bayan Moore'un karakteri kırmızı bir Volvo XC60 yönlendiriyor. Spor salonuna gittiğinde, eğiticisinin parlak kırmızı çorapları var. Hem siz hem de Bayan Swinton'un oynadığı figürün kırmızı ruj tercihi var.

Proje için ilk uzun metrajlı filmi İngilizce olarak, Bay Almodóvar yapım tasarımcısı Inbal Weinberg ile çalıştı. Bayan Swinton'un evinin New York eyaletinde olduğu söyleniyor, ancak aslında Madrid yakınlarındaki küçük bir kasaba olan San Lorenzo de El Escorial'da bulunuyor.

“İşimin büyük bir kısmı, New York'ta olabileceklerini ve hala Pedroos karakteristik tarzına sahip olduklarını hissetmesiydi,” dedi Bayan Weinberg. Tüm iç duvarların yeni resmi, daha sıcak bir beyaz, mevcut tüm mobilya ve nesnelerin yerini alan, soluk ahşap elemanları biraz daha koyu ve daha sıcak kılık değiştirmiş – hatta Amerikan kuzeydoğusunu temsil etmek ve bazı parlak kırmızı çiçekler koymak için araziyi kapladı.

Bayan Weinberg, yoğun paletin, Sigrid Nunez'in bir romanında ölümcül hasta bir karakterin planlanan intiharını içeren trajik eylemin kontrpuarı olduğunu söyledi. Bay Almodóvar “gerçekten istifa etmek ve demek istedi:” Hayır, hayatı kutluyoruz. Hayat bizim etrafımızda dolaşıyor ve her yerde güzellik. “

Aynı zamanda, görsel tonu diğer Almodóvar filmlerinden daha az canlı hale getirdiler.

Bayan Weinberg, setin çekim için hazırlanması sürecinin, tüm öğeleri test etmek için genellikle birkaç kez test etmek için söyledi. Yönetmen hakkında, “Vakumda görsel tasarımın bir yönü hakkında kararlar veremezsiniz. Her şey bir araya gelip çalışmadığını bilmesi gerekir.” Dedi.

Almodóvar, “Asla bir kanepe sormuyorum – iki veya üç seçeneğine sahip olmasını istiyorum.” Zemin ve duvar renkleri kilitlenir kilitlenmez, mobilya daha sonra karakterlerin kendileri.

“Oyuncuyu kanepeye konumlandırıyorum ve ayrıca çeşitli kostümleri ve kıyafetleri test ediyorum” dedi. “Bu noktada üç boyutlu-bir ressam gibi çalışacak, ancak sadece renklerle değil, nesnelerle çalışacak.”

Kendi evi filmlerinden birine benziyor mu?

Tamam değil, dedi. “Evde daha az dekore ediyorum. Aslında filmlerimde kullanılan bir mobilya koleksiyonu, ama filmlerden daha az uyumlu. Bazen bir mobilya mağazasına benziyor.”

Bay Almodóvar ekledi: “Benim için mobilya dolu bir odada yaşamayı umursamıyorum.

Roche Bobois, 10 Nisan Perşembe günü Felice Cavallotti aracılığıyla 14 tarafından Sergi Odasında Pedro Almodóvar'dan ilham alan koleksiyonunu sergileyecek. Roche-boobois.com.