Paul Giamatti, Bradley Cooper, Da'Vine Joy Randolph ve daha birçok ünlü National Board of Review Galasında

Shib

Global Mod
Global Mod
Da'Vine Joy Randolph Perşembe akşamı Manhattan şehir merkezindeki Cipriani 42. Cadde'de pek de kırmızı olmayan bir halıda parladı.

National Board of Review'un yıllık film ödülleri galasında en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne layık görülen “The Holdovers” filminin yıldızı aktris, “Bu insanların benim çalışmalarımı görmüş olması bile çok etkileyici” dedi. Pazar günü filmdeki rolüyle ilk Altın Küre'sini kazandıktan sonra.

Birkaç adım ötede gri halının üzerinde Celine Song yatıyordu ve “Past Lives”la ilk kez en iyi yönetmenlik ödülünü kabul ediyordu. Smokin ceketi, uzun bir etek ve papyon giymişti.

“Film çok kişisel olduğundan, birisi filmle bağ kurduğunda kendimi daha az yalnız hissediyorum. Kendimi çok görüldüğümü, anlaşıldığımı ve kucaklandığımı hissediyorum” dedi romantik filmi kısmen bir çocukluk arkadaşıyla yaşadığı deneyime dayandıran Bayan Song.

O anda bir haykırış yükseldi: Film ödülleri galasında performansıyla onurlandırılan “The Holdovers”ın bir diğer yıldızı Paul Giamatti halıya basmıştı.

Bay Giamatti ayrıca dramatik filmde en iyi erkek oyuncu dalında Altın Küre kazanmıştı. Ama In-N-Out Burger'dı o kadar rahat tüketmişti kibir sırasında Törenden sonra dur Geçen haftaki galibiyetinden sonra Los Angeles bölgesindeki bir lokasyonda insanların bu konu hakkında konuşmak istediği bir konu vardı.

Birisi “Bir açıklama yaptınız mı?” diye bağırdı.

“Hayır, sadece açtım” dedi. “Sadece hamburger istedim.”

Bayan Randolph, Bayan Song ve Bay Giamatti, geçtiğimiz yılın en iyi filmlerinin ve performanslarının onurlandırıldığı galada, bir grup film tutkunu, film yapımcısı ve akademisyenden oluşan Ulusal İnceleme Kurulu tarafından verilen 17 ödülün üç alıcısıydı. Anne Hathaway, Amy Sedaris, Daniel Day-Lewis, Elizabeth Olsen, Ethan Hawke ve Jessica Chastain sunum yapan kişiler olarak hazır bulundu.

Televizyonda yayınlanmayan ve kazananların önceden duyurulduğu, geleneksel olarak saygısız bir toplantı olan gala, Oscar kampanyası yolundaki yıldızların her yıl Doğu Yakası'ndaki durağı haline geldi. Bu yılki tören, Oscar adaylığı oylamasının aynı gün başlaması nedeniyle ayrı bir önem kazandı.

Diğer Ulusal İnceleme Kurulu ödülleri arasında “Poor Things” filmindeki rolüyle Mark Ruffalo'ya En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu; Martin Scorsese'nin suç draması “Killers of the Flower Moon” en iyi film ve en iyi yönetmen ödülünü alırken, “Killers” filminin yıldızı Lily Gladstone da en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. (Bayan Gladstone aynı zamanda Dramatik Sinema Filminde En İyi Kadın Oyuncu dalında Globe ödülünü kazanarak bunu başaran ilk Yerli kişi oldu.)

Zac Efron (“The Iron Claw” için en iyi topluluk) ve Andrew Scott (The Board, “All of Us Strangers”ı en iyi 10 bağımsız filmden biri olarak adlandırdı) dahil olmak üzere çok sayıda aktör de ortak performanslarından ötürü onurlandırıldı.

Bay Ruffalo ve Bay Scott masalarında sohbet ederken – her biri Margot Robbie ve Ryan Gosling bebekleriyle doluydu – ışıltılı, askısız siyah bir elbise giyen Bayan Hathaway, fırfırlı beyaz bir ceket giyen Bayan Olsen'in yanında poz verdi. Bayan Chastain, mor-mor Vivienne Westwood elbisesini giyerek, daha sonra mahkeme salonu gerilim filmi “Anatomy of a Fall” ile en iyi uluslararası film ödülünü vereceği Fransız yönetmen Justine Triet'e kolunu doladı.

Kızartılmış ahi ton balığı, bebek rezene ve birinci sınıf Wagyu sığır filetosundan oluşan akşam yemeğinin ardından, “Morning Joe”nun sunucularından Willie Geist, akşamın ödül törenini başlattı. Zaman kısıtlamalarından ve ulusal televizyonun sansüründen kurtulan açıklamalar ve konuşmalar genellikle 10 dakika sürdü ve ara sıra küfürlerle doluydu.

Hareketli anlar da yaşandı: Michael J. Fox, en iyi belgesel ödülünü alan “Still: A Michael J. Fox Movie”nin yönetmeni Davis Guggenheim ile birlikte sahneye çıktığında gecenin ilk ayakta alkışını aldı. Film, Bay Fox'un Parkinson hastalığıyla yaşamayı öğrenirken yaşadığı deneyimleri anlatıyor.

Konuşmasının giderek güvenilmez hale gelmesi nedeniyle 2020 yılında oyunculuktan emekli olan Bay Fox, “Parkinson bir hediyeydi” dedi. “Bu sürekli kabul ettiğim bir hediyeydi ama bana neyin mümkün olduğu hakkında konuşabileceğim bir dinleyici kitlesi sağladı.”

Daha sonra Bayan Hathaway, National Board of Review tarafından yılın en iyi 10 filminden biri olarak gösterilen Leonard Bernstein biyografik filmi “Maestro”nun yönetmeni ve yıldızı Bradley Cooper'a yıllık İkon Ödülü'nü takdim ettiğinde, ailelerinin nasıl olduğunu anlattı. Pandemi sırasında Bay Cooper'ın yaptığı pizzayı paylaştıklarında arkadaşça davranmışlardı.

Bay Cooper daha sonra gecenin en önemli anını paylaştı: Bayan Randolph'la ilk kez tanışmak ve “ona ne kadar ilham verici olduğunu söyleme” fırsatına sahip olmak. (“Bradley Cooper'ın artık kim olduğumu bildiğini yeni mi fark ettiniz?” Bayan Randolph birkaç dakika sonra kendi ödülünü alırken alaycı bir tavırla konuştu.)

Bayan Gladstone ayrıca kolları gümüş halkalarla süslenmiş uzun siyah bir elbiseyle sahneye çıktığında ayakta alkışlandı.

Blackfeet ve Nez Percé mirasından gelen Bayan Gladstone, “Bir oyuncu olarak karakterinizin dilini kendi dilinizden daha iyi konuşmak tuhaf” dedi. Sonra yakın zamanda öğrendiği Kara Ayak dilinde şu anlama gelen bir kelime söyledi: “Yaptığın şeyin iyiliğini hissedebiliyorum.”

Bayan Sedaris, Bay Giamatti'ye en iyi erkek oyuncu ödülünü takdim ettikten sonra sahnenin arka tarafına düştüğünde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Sırtüstü yere düştü. Bay Giamatti ayağa kalkmasına yardım etmek için acele etse de, durumun ciddi olmadığı görüldü: Kabul konuşması sırasında oda kahkahalarla doluyken yerde hareketsiz kaldı.

Bay Giamatti kutlamayı gece yarısı Shake Shack gezisiyle yapar mıydı?

“Hıhhh, belki” dedi. “In-N-Out'u seviyorum. Shake Shack'e hakaret etmeyeceğim ama burada bir In-N-Out olsaydı muhtemelen giderdim.”