Oscar Adayları Öğle Yemeği 2024: En İyi Görünüm ve “Düşen Köpeğin Anatomisi.”

Shib

Global Mod
Global Mod
Her yıl düzenlenen Oscar adayları öğle yemeğinde, her zaman en iyi yıldızlarla dolu bir balo salonunun bile tanışmak isteyeceği bir üst düzey köpek vardır. Geçen yıl bu onur “Top Gun: Maverick”in yapımcısı Tom Cruise'a verildi; o kadar büyük bir yıldız ki diğer adaylar onun etrafında dolaşmaya başladı ve acele edip yüzüğü öpmek için fırsat kolladılar.

Pazartesi öğleden sonra Beverly Hills, California'daki Beverly Hilton'da düzenlenen öğle yemeğine, aralarında Robert Downey Jr., Emma Stone ve Martin Scorsese'nin de bulunduğu pek çok ünlü ismin katılmasına rağmen başlangıçta süpernova varlığından yoksun görünüyordu. Yine de hepsi birbirlerine ani tepkiler veremeyecek kadar alışkınlar: Bir ödül kampanyasına tam zamanlı bir iş gibi davranırsanız, diğer adaylar da meslektaşlarınız olabilir.

Bu yıldızlı ama uykulu sahneyi harekete geçirebilecek biri var mıydı? Yardımcı kadın oyuncu adayı America Ferrera'nın sola dönüp aşağıya baktığını ve nefesinin kesildiğini görene kadar buna inanmadım.

“Aman tanrım!” haykırdı. “Bu aktörün köpeği!”

Ayaklarının dibinde Fransız mahkeme salonu draması “Bir Düşüşün Anatomisi”ndeki güzel siyah beyaz border collie Messi yatıyordu. Ben de nefes nefese kaldım ve sadece köpek insanı olduğum için değil: Bu, Messi'nin ödül sezonundaki ilk büyük katılımıydı, ancak yıldızı, aday gösterilen bazı kişilere rakip olacak bir performansla sosyal medyada yükseldi.

“Bir Düşüşün Anatomisi”nin merkezindeki tartışmalı ölüme tanık olan ailenin evcil hayvanı Snoop olarak 7 yaşındaki Messi, Serenity'yi rahatsız eden sahte bir ölüm sahnesi de dahil olmak üzere bir köpek aktörünün yapmasını beklemeyeceğiniz şeyler yapıyor. sahnelendi. Hatta Messi, Cannes Film Festivali'nde Palmiye Köpeği ödülüne bile layık görüldü; burada “Bir Düşüşün Anatomisi” prestijli Altın Palmiye ödülünü kazandı. Bir köpek ikramlardan daha fazlasını ne ister?

Yıldızların idarecileri tarafından tasmalarla tutulduğu pek çok ödül etkinliğine katılmış olmama rağmen, bu öğle yemeği mecazi olmayan ilk seferdi. Ferrera, Messi'nin sahibi ve antrenörü Laura Martin Contini'ye “Merhaba diyebilir miyim?” diye sordu.

“Lütfen!” dedi Contini.

Ferrera, Messi'nin yanına diz çöktü ve başını okşadı. Köpeğe “Harika bir iş çıkardın” dedi.

Messi bize bir çift ikna edici insan mavisi gözüyle baktı ve “Barbie” meslektaşlarını da büyüleyen Ferrera'nın övgülerini ve boyun okşamalarını mutlulukla kabul etti. Barbie'nin “Ne İçin Yapıldım?” şarkısıyla aday gösterilen Billie Eilish, Messi'nin çenesinin altını kaşımak için Gucci çantasını yere koydu. Daha sonra Ryan Gosling köpekle tanıştırıldığında yardımcı oyuncu adayı elini köpeğin kalbinin üzerine koydu ve bir anlığına şaşkın bir şekilde oradan uzaklaştı.

Bu kez öğle yemeğinin ön sıralarında yer alan kişi gerçek bir köpekti. “Bir Düşüşün Anatomisi”nin yönetmeni Justine Triet, “Bu çılgınca” diye düşündü. “Bence burada Fransa'dakinden çok daha ünlü.”

Hollywood sahnesine ilk kez adım atan Messi, odayla bir profesyonel gibi ilgilendi ve yanından geçen herkesin kucaklaşmasını kibarca kabul etti. Mavi papyon takmasına ve başka hiçbir şey takmamasına rağmen – Timothée Chalamet'in bile çok itici bulacağı bir ödül görünümü – Messi, en azından Contini bana üzerinde Beverly Hilton logosu bulunan bir oyuncak kemik teklif edene kadar iyi huylu olduğunu kanıtladı. süslenmiş.

Kendisini sevmek isteyen biri var mı diye odayı tarayan Messi, aniden o oyuncak kemiğe lazerle odaklandı. Sanki Bradley Cooper'a En İyi Yönetmen adaylığı sunmuştum ve Messi beni onunla getir-getir oyunu oynamaya zorladığında odadaki tüm gürültü durmuştu. “Emin misin?” Diye sordum. Lanet köpek başını salladı.

Kemiği fırlattım ve Messi sola sıçradı, onu havada yakaladı ve neredeyse şampanya içenlerin kalabalığına çarpacaktı. Söylemek yeterli, bu Meryl Streep'le yaşanacak türden bir sahne değildi.

Her ne kadar Messi, öğle yemeğinin en büyük ilgi odağı olarak ortaya çıksa da, etkinlik her zaman alışılmadık bağlantıları teşvik etmek, aday aktörleri, kamera arkası teknisyenlerini ve belgesel film yapımcılarını yüksek oktanlı, eşitlikçi bir öğleden sonra için bir araya getirmek üzere tasarlandı. Odanın bir köşesinde, yaşlı büyükanneleri Chang Li Hua ve Yi Yan Fuei hakkındaki “Nai Nai & Wai Po” belgeseline aday gösterilen yönetmen Sean Wang ile tanıştım. Her iki kadın da Wang'la öğle yemeğine gelmişti.

Yi, “Torunumun böyle bir yerde olabileceğini düşündüğümde ne kadar mutlu olduğumu anlatamam” dedi.

Aday gösterilen belgesel “Mariupol'da 20 Gün”ün yapımcılığını üstlenen Raney Aronson-Rath, “Barbie” yıldızı Margot Robbie ile fotoğraf çektirmek için konfor alanından çıkmaya cesaret ettiğini söyledi.

“Kızım artık onunla fotoğraf çekebildiğim için benim su üzerinde yürüdüğümü sanıyor” dedi.

Robbie öğleden sonranın en büyük alkışını, aday arkadaşlarıyla sınıf fotoğrafı çektirmek için odanın ön tarafındaki ayakta durma odası bölümüne çağrıldığında aldı. “Barbie”nin yapımcılarından biri olan Robbie, üst sıralarda yer almayı başaramadığında hâlâ manşetlerde yer alıyordu. Benzer bir coşkulu alkış dalgası, uyarlanmış senaryo dalında aday gösterilen ancak en iyi yönetmen kategorisinden elenen Greta Gerwig tarafından da karşılandı.

Adaylar toplanıp fotoğraf çekilirken, Contini'nin yanındaki arka masada oturan ve vegan deniz tarağı yiyen Messi'yle görüştüm. Tüm dikkatlerden uzak kalan Messi, son 20 dakikayı ara sıra uyuyarak geçirmişti.

Neon stüdyosu “Bir Düşüşün Anatomisi”ni dağıtan Tom Quinn, merdivenlerde Messi'nin yanına oturdu ve sessizce ona çizikler attı ve omuz masajı yaptı. Bu, bitkin ödül adaylarının ondan bekleyebileceği türden bir muamele miydi?

“Sadece bunu hak edenler” dedi.