Oscar 2023 Tahminleri: En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü Kim Kazanır?

Shib

Global Mod
Global Mod
Animasyonlu özellik

“Guillermo del Toro’nun Pinokyo’su”

“Ayakkabılı Marcel the Shell”

“Çizmeli Kedi: Son İstek”

“Deniz Yaratığı”

“Kızıllaşmak için”
Birkaç yıl önce The Shape of Water En İyi Film ödülünü aldığında, filmi abartmanın tam olarak ne olduğunu açıklayan bir seçmenle konuştum: “Filmi gördüğümde beğendim. Ama daha sonra Guillermo del Toro’nun bu konuda konuştuğunu duyduğumda çok şaşırdım.” Akademi üyeleri, filmin dahi Meksikalı yazarına o kadar aşık oldular ki, onun karanlık, pahalı kara filmi Nightmare Alley’i geçen yılın En İyi Filmi’ne bile dahil ettiler. çoğu uzman onun öldüğünü söyledi. Bu yüzden onun stop-motion “Pinokyo”sunun burada gişe rekorları kıran “Puss in Boots”u yenmesini bekleyin.

belgesel

“Nefes alan her şey”

“Bütün Güzellik ve Kan Dökülme”

“Aşk Ateşi”

“Kıymıklardan Bir Ev”

“Navalny”
Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy geçen yılı Cannes Film Festivali ve Altın Küre gibi Hollywood etkinliklerine ışınlanarak geçirirken, akademi üyelerinin tutuklu Rus muhalefet lideri hakkında heyecan verici bir Belgesel olan “Navalny”ye oy verme eğiliminde olacağını düşünüyorum. Film, Putin eleştirmeni Aleksei Navalny’yi hapishanesine kadar takip ediyor ve zehirli bir saldırıdan kurtulduktan sonra zehirleyen kişinin izini sürmeyi ve onu bir itirafta bulunması için tuzağa düşürmeyi başardığı öldürücü bir sekans içeriyor. Bu görüntü sadece altın değil – altın heykelciklerin kazandığı türden bir şey.

Uluslararası özellik

“Batı cephesinde her şey sessiz”, Almanya

“Arjantin, 1985”, Arjantin

“Kapat”, Belçika

“EO”, Polonya

“Sessiz Kız”, İrlanda
“Kapat” ama puro yok. Sizi tanıdığıma memnun oldum, “Sessiz Kız” ve “Arjantin, 1985”. Ve “EO” için XO diyoruz. Ama kabul edelim: En iyi film adayı bu kategoride asla kaybetmez, bu nedenle Almanya’nın kazanması ve “Batı Cephesinde Sessizlik” gecenin en kolay kararlarından biridir.

sinematografi

“Batı’da yeni bir şey yok”

“Bardo, Bir Avuç Gerçeğin Yanlış Tarihçesi”

“Elvis”

“Işık Krallığı”

“Katran”
Şimdiye kadar hiçbir kadın bu kategoriyi kazanamadı ve “Elvis” görüntü yönetmeni Mandy Walker’ın birinci olma şansı yüksek. Yine de, daha fazla seçmenin James Friend’in All Quiet on the Western Front’daki güçlü savaş tasvirini tercih edeceğinden şüpheleniyorum.

Orijinal Şarkı

“Alkış” (“Bir Kadın Gibi Söyle”)

“Elimi Tut” (“Top Gun: Maverick”)

“Beni Kaldır” (“Kara Panter: Sonsuza Kadar Wakanda”)

“Naatu Naatu” (“RRR”)

“Bu bir Hayat” (“Her Şey Her Yerde Aynı Anda”)
Bu yarışta pop müziğin en büyük yıldızlarından ikisi yer alıyor: Black Panther: Wakanda Forever için duygusal bir balad söyleyen Super Bowl başrol oyuncusu Rihanna ve Top Gun: Maverick’in jeneriği üzerine şarkı söyleyen eski galip Lady Gaga ”diye yakındı. Ama her ikisi de “Naatu Naatu”ya kaybedecek ve “RRR”de harika bir dansa yol açacak. Gişe rekorları kıran bu Hint filmi En İyi Film dizisine çok yaklaştığından, bu kategori hayranlara filmi ödüllendirmek için kolay bir yer sunuyor.

orijinal puan

“Batı’da yeni bir şey yok”

“Babil”

“Inisherin’in Banshees’i”

“Her şey her yerde aynı anda”

“Masal Erkekler”
Babylon, eski kazanan Justin Hurwitz tarafından coşkulu bir şekilde seslendirilen cehennem gibi bir sinema hikayesiyle sona eriyor, ancak bu kategorinin kazananı neredeyse her zaman En İyi Film adaylarından geliyor, bu yüzden Batı Cephesinde All Quiet’i seçiyorum. Volker Bertelmann’ın kasvetli üç tonlu motifiyle.