Orijinal Oscar blog yazarı Sasha Stone, Hollywood'a karşı yarışıyor

Shib

Global Mod
Global Mod
Bu ayın başında Sasha Stone, Oscar'ları Los Angeles dışındaki bir şehirde sadece evinde gözlemledi. Ödül sezonunun önde gelen kronikleştiricilerinden biri olarak yirmi yılı aşkın bir süre geçiren biri için, töreni kaydetmenin özellikle açık bir yoluydu. Ancak, bir New York striptizcisinin genç bir Rus adamı ile romantizminin telaşlı hikayesi olan “Anora” nın, tarihi bir trenin bir parçası olarak birinci sınıf olduğu için çok heyecanlandı.

Stone, filmin bir filmi değerlendirirken onlar için en önemli kriterlerden biri haline gelen partizan bir gündemi kullanmama erdemine sahip olduğuna inanıyordu. Oscar blog yazarı olarak adını aldığında Stone, Hollywood statükosuna ve liberalizm markasına uyduğuna inanıyor -genellikle ekranda. Şimdi eski yolları bu dünyanın bir parçası olmayan muhafazakarlar olarak görmeye devam etse bile, eski yollarının hatasını gördüğünü söylüyor.

Bir röportajda törenden bir gün sonra Stone, “Burada hakla ilgili sorunlar yaşıyorum” dedi. “Asla Oscar'ları veya Hollywood'un tanınmasını vermeyeceksin. Senaryo, 'Oscar'ları emerek' olacağını biliyordum ve ondan öne çıkmalıydım.”

Stone'un sağa tavsiyesi: Zaferi alın. Ve Pazartesi günü Pazartesi günü bir Pazartesi gününden sonra birlikte yaptı. Tören muhafazakarları büyük ölçüde apolitik içeriği (ev sahibi Conan O'Brien tarafından Başkan Trump hakkında sadece kısa bir yorum) ve Kieran Culkin'in karısından daha fazla çocuk istediği kabul konuşması için-“herhangi bir Orta Amerikalı” dedi.

Stone, 60, bu muhafazakar yaşamda giderek daha tanıdık bir figür: ana akımdan, önceki liberalizminin iyileşmesinde bir dönek. 2010'larda sola popüler bir kültür olarak idi ve önündeydi ve “Moonlight” ve “Parasit” gibi Path -scar kazananını kutladı. Ayrıca Hillary Clinton ve Joseph R. Biden Jr.

Stone ve mevcut kohortlarındaki birçoğu için 2020 çok önemli bir yıldı. Bir dönüşüm geçirdi ve o zamandan beri Make America'nın uzmanında kendini destekledi. Kasım ayında Başkan Trump'a ve sosyal medyada oy kullandı ve kişisel maddesinde vitriolik ve hatta ateş olabilir. “Ukrayna ve çocukları transfer etti. Bunların hepsi şimdilik Demokratlar,” son zamanlarda Tespit olmayan bir konuma sahiptir.

Bu tür provokasyonlar paralarına mal olur. Özellikle, hasarın büyük bir kısmına neden oldu. Kamala Harris geçen yaz cumhurbaşkanı için Demokratik bir aday haline geldikten ve Harris ve benzer beyaz kadın grupları için beyaz adamlar tarafından desteklendikten sonra Stone, bu yakınlık gruplarını “Beyaz Güç!” Alay etti. Bunun bir şaka olduğunu söyledi; Birçok film stüdyosu ya aynı fikirde değil ya da mizahı görmedi. Web sitelerinde ilan edilen çoğunluk reklamlarını çekti.

Stone, aksilikleri Hollywood'un aşırı tepkisi olarak yorumladı. Hikaye anlatımlarında, şimdiye kadar sola kayan filmlerdi ve onları sağa gitmelerini istediler. Ya da nesirini 1970'lerin sevgili Amerikan sinemasına analojilerle heceleyen Stone olarak şöyle diyebilir: Han Solo'nun sektörü nasıl vurduğu.

“Bazı günlerde solun şimdi ne olduğunu unutuyorum,” diye yazdı geçen yaz kişisel maddesi hakkında yazdı, “ve hala özgür ifadeyi destekleyen bir kültüre sahip bir ülkede yaşadığımızı varsayıyorum. Ama böyle bir ülkede yaşamıyoruz, sola hakim kültürle değil. Herkes potansiyel olarak bir düşünce veya banyo.”

Stone'un Oscar sitesinin eski bir yazarı olan Clarence Moye, Stone'un yeni görüşlerinin – sadece karışık reklamlar değil, aynı zamanda Hollywood Reporter'ın trenine de bir makalesi de dahil olmak üzere cevap verdiğine inandığını söyledi. “Onu ne kadar zorlaştırırsa, o kadar zorlaştı ve o kadar da kaçtı – o kadar sağa gitti” dedi.

Stone'un sonucu bir gol atmış olabilir, ancak New York Post için bir OP-ET yazdığı ve Megyn Kelly'nin SiriusXM şovunda sahne aldığı başka bir medya departmanının bir parçası haline geldi. Ödüller için yaz reklamcılığının günlük ödülünden bu yana, Stone, kayıp gelirin bir kısmını siyasi maddesinden gelen gelirlerle değiştirdi ve bunun için abone olabildi.

“Hollywood'da heyecan verici bir şey yok. Sıkıcı,” dedi Stone Şubat ayında yapılan bir röportajda. “Filmler sıkıcı. Her şey sıkıcı.

“Siyaset sıkıcı değil çünkü siyaset gerçek hayattır.” “Trump'ın yönetimi ile ne yaptığına bir göz atın: Bunu bir TV şovu gibi yapıyor ve kurallara dikkat etmiyor. Bakım yapmayı seven bir adam ve bu yüzden insanları koruyor. Uzağa bakamıyorlar.”

Stone'un çekim sevgisi bir yaz aylarında çocukluk döneminde dövüldü. Kişisel yaşamlarında türbülansın ortasında, o ve kız kardeşi her zaman aynı filmi izleyerek kaçış ve tutarlılık buldular. Yaz 1975'teydi; Film “Jaws” idi.

Yirmi yıl sonra, insanları James Cameron'un destansı gişe rekorları kıran “Titanic” in sağlam neo-noir “La Gizli” üzerinde en iyi resim Oscar'ı kazanacağına ikna etmek için bir Usenet forumundaydı. İster inanın ister inanmasanız da, onları azınlığa koyun. Tabii ki haklıydı.

Ve heyecanlandı. 1999'da Oscar Web Saati'ni başlattı (Bilimler Akademisi dava açıldıktan sonra blogunun adını değiştirdi). 2023'teki “Oscar Wars” adlı kitabında Michael Schulman Stone, ödül blogunun kurucularından biri olarak tanımlanıyor. 2014 yılında, Gold Derby web sitesinden New York dergisi Tom O'Neil ve “Oscar Blogging'in Adam ve Eva” ı anlattı.

Entertainment Weekly için bir Oscar sütunu yazan Turner Classic Films'in moderatörü Dave Karger, Stone'un raporunu aynı vuruştan övdü.

Web siteniz, blogosfer geliştiğinde ve Oscar kampanyaları olarak kapsamlı gözlükler haline geldiğinde sağda optimal anda başladı. Her şeyi kapsayan yetenek, stüdyolar, akademi ve satış noktaları ve gazetecileri ile bir Oscar endüstriyel kompleksi oluşturuldu.

“Asla Oscar'ların kendisiyle ilgili değildi,” dedi Stone. “Hazırlanmakla ilgiliydi ve bazı filmlerle neden whar ile ilgiliydi?” Taşı büyüleyen cevap, ödüllerin sadece içsel değerleriyle eşleşen nedenlerle filmlerde tetiklenmesiydi. 1942 tarihinde, “Vadim Ne Kadar Yeşil” zaferine kadar bir gelenek olan “Citizen Kane” adlı ünlü bir medya baronunun skandal kurgusal biyopsisi hakkındaki töreninde, “Vadim ne kadar yeşil” zaferine kadar bir gelenekti.

Moye, #oscarssowhite'nin bir miting ağlaması haline gelmeden yıllar önce Stone'un kararlı savunuculuğunu hatırladı. Örneğin, 2012 törenine koşarken Stone, “Demir Leydi” için Meryl Streep hakkında en iyi oyuncu kazanmak için Viola Davis'i (“Yardım”) desteklemek için telaffuz edildi. (Streep üçüncü kez kazandı.)

“Ben ilk” uyandı “blog yazarı diyebileceğiniz şeydim,” dedi Stone. Ancak Trump'ın 2016'daki ilk zaferinden sonra bir şeyin değiştiğini hissetti. Şu anda tüm endüstrinin, bir filmin algılanan politikasına öncelik veren bir ideoloji tarafından belirtildiğini savunuyor. Son zamanlarda tablette bir makalede yazdığı gibi, “La La Land” ırkçıydı, bu yüzden “Moonlight” kazanmak zorunda kaldı. Ebbing dışında üç reklam tahtası, Missouri “ırkçıydı, bu yüzden” suyun şekli “kazanmak zorunda kaldı.” Yeşil Kitap “geldiğinde herkes Hollywood'da zihinlerini kaybetmişti.”

Açıkça muhafazakar mesajlara sahip küçük ama artan sayıda film gelişmek için gelişti. Geçen yılki günlük tel tarafından üretilen belgesel “Ir Irkçı mıyım?” Ve en son biyopsi “Reagan” bu yeni ekosistemden başarı öyküleriydi. Ancak Stone, ana film endüstrisinin eylemin bulunduğu yerde kaldığına inanıyor. “Hollywood'dan tek taraflı görüşlerini kolaylaştırmak için titrek bir alan yok,” Stone kısa bir süre önce bir e-postayla yazdı ve muhafazakarlar henüz gerçek bir zorlukla yüzleşmek için ihtiyaç duydukları çiçek açan sinemayı üretmediler. “

Arkadaşlar taşta konjenital bir kontrarenin tezahürünü tanırlar. Eski meslektaşı Moye, “Her zaman Hollywood'a, şekli kıran ve otoriteye ve insana karşı geri dönen 60'ların ve 1970'lerin filmleri için hayran kaldı.” Dedi.

“Hollywood'un” projeler içinde belirli bir temsili olması gerekiyor “ekipmanında daha fazla.” Bu onun anateması çünkü sanatın sanattan geldiğine inanmıyor. “

Ve bazıları bir Hollywood ruh hali katmanının devam ettiğini düşünüyor. Disney, Kültürel Sorunlardan Sıcak Düğme ile hareket ediyor. Oscar'lar yakın zamanda Conan O'Brien'in gelecek yıl geri döneceğini duyurdu, bu da endüstrinin büyük ölçüde apolitik barındırmasını onayladığını gösterdi.

Bazen Stone'un ülkenin adına sinema adına göre daha az hakaret edildiği görülebilir. “Tuhaf dönemin 2020 yılına kadar 2016'da benim için yaptığı şey,” dedi, “Oscar'lar için çok daha az ilginçti.” Bu yılın önlenmesi sırasında Stone, bunun son yıl kendisini ödül sezonuna adamış olacağını düşündü. Ama aynı zamanda onlarla hazır olamayacağını da söyledi.

“Web sitemin bitmesini bekleyen birçok korkunç insan var,” dedi bir e -mail, “Ve sana bu zaferi vermek istemiyorum.”

Buna ek olarak, 25 yıldır onun çalışması olduğunu da sözlerine ekledi. Ve her durumda, sinemadan tam olarak vazgeçemeyeceği açıktır.

“Anora 'için bir zafer,” Törenden önce yazdı. “Bir sarkaç salınımının bir göstergesidir.”

Kişisel bir tezahür olarak iki kez olabilecek şeyde şunları ekledi: “Kimse mesaj için bu filme bakmıyor. Bu sadece iyi bir film.”