'Oppenheimer'dan 'Poor Things'e kadar 2024 Oscar kazananlarını nereden yayınlayabilirsiniz?

Shib

Global Mod
Global Mod
“Adım Greta Gerwig ve 'Barbie'nin ortak yazarı ve yönetmeniyim.” “(ŞARKI SÖYLÜYORUM) Ben sadece Ken'im. Başka yerde olsa on numara olurdum.” “Bu sekansla ilgili en çok söyleyebileceğim şey, en çok ne istediğimi bildiğim ve başka kimsenin ne istediğimi bilmediğiydi. Her baktığımda, bunu nasıl yaptığımız çok saçma, yani belli ki bu pedallı botlarla suyun olmadığı bir plaja varıyorlar. Bu dalgalarla heykel olan katı bir kütle. Ve şarkı söyleyen Ryan dışında o sahnedeki herkesin yavaş çekimde hareket ediyormuş gibi yapmasını sağladım. Sanırım dört kez çekim yaptım ve şöyle düşündüm: “Ağır çekim yapıyormuş gibi davranmam o kadar saçma mı?” Ama sonra düşündüm, sanırım bunu yapmalıyım. Artık başardım. Yapabileceğim başka hiçbir şey yok. Dublör koordinatörüm Roy Taylor, çok parlak bir insandır ve koreografım Jenny White ile çalıştı çünkü ben tüm dövüşlerin dans ile Buster Keaton ya da Charlie Chaplin'in bir tür vodvil gülünçlüğü arasında olmasını istedim. . Bu tür fiziksel komediyi seviyorum. Dövüşlerin yanı sıra arka planda teğet yapan erkekleri de görebilirsiniz. Çünkü onlar Ken'dir, onlar çocuktur. Her şey bir şekilde birbirine uyuyor.” “Ah!” “Ah ah!” “Sonra Barbie'lerimizi pembe tulumlarıyla izliyoruz, sanırım kostüm tasarımcısı Jacqueline Durran pembe tulumları yaptı çünkü ben her gün tulum giyiyordum. Ve şöyle dedi: “Barbie'lerin Barbieland'ı geri aldıklarında ne giyeceklerine karar verdim.” Ve bunu gördüğümde ağladım çünkü şöyle düşündüm: Ah, bu benim için bir hediye. Bu sekansın büyük bir kısmı Mark Ronson ve Andrew Wyatt'ın yazdığı ve senaryoda yer almayan şarkıdan geliyor. Ama onlara sordum çünkü Dua Lipa'nın “Dance the Night” şarkısını onlar yazdılar. Bir Ken şarkısına ihtiyacımız olduğunu söyledim ve bence bu savaşa uyuyor. Ve sonra bu şarkıyı Ken'in bakış açısından yazdılar. Sonra dedim ki: Ryan, bunu söylemeye hazır mısın? Ve sonunda evet dedi. Ama ilk başta bilmiyorum. Sanırım başlangıçta bu konuda hiçbir şey söylemediğini kastetmişti. Ama sanırım 30 saniye içinde bana çok sevdiğim şarkı için bir fikir gönderdiler. Sonra düşündüm: Bunu 11 dakika boyunca yapabilir misin? Çünkü tüm bu sekanstan geçmesini istiyorum. Ve sonra bu kısım, bu rüya bale kısmı, yapım tasarımcısı Sarah Greenwood ve Katie Spencer bu sahneyi “Singin' in the Rain”deki rüya bale sahnesini yeniden yaratmak için inşa ettiler çünkü o filmi seviyorum. Ve bu tüm zamanların en iyi rüya balelerinden biri çünkü başka bir rüya balesinin içinde bir rüya balesi var. Sanırım insanlar böyle düşünürse kimse anlayacak mı? Evet diye düşündüm. Bunun için bir bağlam var. Anlayacaksın. Ve her Ken, her Barbie her zaman dansçıdır. Daha sonra tüm oyuncuları iyi dansçılar oldukları için seçtim. Koreografım Jenny White, o ve ben birçok farklı müzikal ve farklı rüya baleleri izledik. Ama Busby Berkeley büyük bir referanstı.” “(ŞARKI SÖYLÜYORUM) Ben sadece Ken'im. Başka yerde on numara olurdum.” “Bu filmin 'gösteri yapıyoruz' unsurunu seviyorum; bu, hem tiyatroyla hem de çocuksu bir şekilde bir şeyler yapmanın verdiği keyifle bağlantılı. Dans provalarıyla başladık ve bence bu, herkesin bunun mükemmellikle ilgili olmadığını anlamasını sağlamanın iyi bir yoluydu. Bu sevinçle ilgili. Ve açıkça bunu somutlaştırdılar. Bir bakıma seyircinin dışarı çıkıp şöyle demesini istiyorsunuz: “Bir şeyler yapmak istiyorum.” Ben gidip oynamak istiyorum. Bir şeyler ayarlamak istiyorum. Bir performans sergilemek istiyorum. Çocukken çok fazla film veya tiyatro izlediğimde ben de böyle hissettim. Hemen 'Starlight Express'in kendi versiyonunu düzenleyeceğimi düşündüm.” “(ŞARKI SÖYLÜYOR) Başka kimse, başka hiç kimse, ben sadece Ken'im.”