Okuyucu Seçtikleri: 12 Gurur Marşı

Hasan

Global Mod
Global Mod
6. Bronski Beat: “Küçük Kasaba Çocuğu”

19 yaşında bir eşcinsel kadın olarak, Bronski Beat’in “Smalltown Boy” şarkısı bana kadınların kadınları ve erkeklerin erkekleri sevebileceği bir dünyaya çıkıp kaçma cesareti verdi. Smalltown Boy ille de düz bir yetiştirilme tarzından kaçmakla ilgili değil, gurur, özgürlük ve kabullenme ile ilgili. — Şafak Yeraltı Suyu, New York (YouTube’da dinle)

7. Madonna: “Tatil”

Madonna’nın ilk albümüyle aynı zamanda çıktığım için şaka yapmayı seviyorum. 1983’te banliyölerde çıkmak çok farklıydı. Rol modellerim yoktu ve hatta insanlarımı bulabilecekleri bir yer bile yoktu. Benim için “tatil”, parlak, parlak bir gökkuşağında yaşayabileceğim yer için bir metafordu. — JP Streeter, Alameda, Kaliforniya. (YouTube’da dinle)

8. Pet Shop Boys: “Batıya Gidin”

Bir gey özgürlüğü patlamasına ihtiyacım olduğunda, Pet Shop Boys’un “Go West” şarkısında dans ederim. Bana gerçekten yeni bir hayata başlayabileceğim mükemmel bir yer varmış gibi hissettiriyor… temiz havada… bizim gibi insanların kendimiz olmakta özgür olduğu! Devam et ve dinle. Sonunda dans etmemeye cesaret ediyorum! — Jack Terry, Northville, Michigan. (YouTube’da dinle)

9. CeCe Peniston: “Nihayet”

Askeri kariyerimin henüz birkaç yılındaydım ve 2001 yılının Haziran ayında geçici olarak askerlik yapmıştım. Seattle Pride ile aynı zamana denk gelen fazladan birkaç gün izin aldım. Soğuk ve ara sıra yağmur yağmasına rağmen CeCe, katıldığım ilk Pride etkinliğinde Eagle’ın açık hava sahnesinde “Nihayet” şarkısını söyledi ve “nihayet” orada olmak harika bir duygu. Hafif ıslak kalabalığa elinden gelenin en iyisini verdi. Lisede takıldığım bu hanımları duyduğum için ne kadar şanslı olduğuma inanamadım ve fırsat buldukça Seattle Pride’a birkaç kez daha gittim. — Erik, Kentucky (YouTube’da dinle)

10. Diana Ross: “Dışarı çıkıyorum”

38 yaşımdaki çıkış şarkım Diana Ross’un “I’m Coming Out”uydu. 70’lerin sonundaki tüm harika disko/gey temalı şarkılardan sonra, bu şarkı bana dokundu ve bu büyük adımı atmamı sağladı. dünya yıldızı. Herkes bu şarkıyı çok sevdi, bu da onu benim çıkışım için kolayca erişilebilir bir ifade haline getirdi. — Harry N. Cohen, Kraliçeler (YouTube’da dinle)

11. Cass Elliot: “Kendi tarzınızda müzik yapın”

Bu şarkının her bir kelimesi, farklı olduğunuzu ve dünyayla paylaşmanın zor olacağını bilme hissini yansıtıyor. Zor olabilir, yalnız olabilirsin ama dünyanın duyması gereken o özel şarkın var. Her nasılsa, bu şarkıdaki “elini tutamayan” bazı insanları hayatında kaybedebileceğin gerçeği tuhaf bir şekilde güven verici. Şarkınızı söylemenin bir bedeli olabilir ama bu, onu özgürce söyleyebilme hissinin yanında sönük kalır. Bunu ilk olarak Beautiful Thing filminde duydum, film müziğini satın aldım, yüzlerce kez nasıl hissettirdiğini dinledim ve ardından ailem ve arkadaşlarımla tanıştırdım. — Jared Schrock, Pittsburgh (YouTube’da dinle)