Okurlarımızın 2023'te keşfettiği en iyi şarkılar

Hasan

Global Mod
Global Mod
11. Doris Troy: “Bu konuda ne yapacaksın?”

Doris Troy, üyeleri arasında Cissy Houston (Whitney'in annesi) ve yeğenleri Dee Dee ve Dionne Warwick'in de bulunduğu, adını hiç duymadığım en büyük topluluk olan Sweet Inspirations'ın orijinal kadrosunun bir parçasıydı. Troy'un uzun “Seni seviyorum” şarkısıyla birleşen staccato piyanoda bana aşkın havai fişek olmadığına dair güvence veren bir şey var; bu, yükselip karanlığı kırarken aydınlattıkları dünyadır. — John Semlitsch, Austin (YouTube'da dinleyin)

12. Nina Simone: “Annem için Blues (Newport Caz Festivali'nde Canlı)”

Bu yıl çok şey oldu. Savaş, füzeler, insansız hava araçları: Kiev'de bir sivil olarak duyabildiğim ve görebildiğim her şey. İnsanların nasıl uyum sağlayabildiğine şaşırabilirsiniz. Bu, çalıştığım Kiev'deki hastaneye bisikletimle giderken keşfettiğim bir şarkı. Gece boyunca meydana gelen şiddetli patlamaların ardından bir sabahtı. Ama aynı zamanda güneş ışığı ve bahar da vardı ve kulaklığımda çalan melodi beni gülümsemeye zorladı. — Nazar, Kiev, Ukrayna (YouTube'da dinleyin)

13. Rosemary Clooney: “Koyun yerine nimetlerinizi sayın”

Tanıdığım genç bir kadın yakın zamanda Instagram'da kendisinin ve yeni doğan kızının fotoğrafını, arka planda Rosemary Clooney'nin bu Irving Berlin şarkısını yorumladığı bir fotoğraf yayınladı. Annem öldüğünde ve ben sadece 4 yaşındayken, onun ablası Edie Teyzem, geceleri beni kucağına alırken sık sık bu şarkıyı söylerdi. Bu acı tatlı bir anı ama şimdi, 71 yıl sonra, bana hâlâ hayatımda bu kadar çok sevgiye sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu hatırlatıyor. — Norman Reisman, New York Şehri (YouTube'da dinleyin)

Çifte hollanda yaptıklarında dans ediyorlar,

Lindsey

Amplifikatör çalma listesi

Spotify'da dinleyin. Bu oynatma listesini her yeni haber bülteninde güncelliyoruz.

“Okuyucularımızın 2023'te keşfettiği en iyi şarkılar” şarkı listesi.
Parça 1: Badfinger, “Ne Olursa Olsun”
Parça 2: Bessie Banks, “Şimdi Git”
Parça 3: Labi Siffre, “Ağlamak, Gülmek, Aşk, Yalanlar”
Parça 4: John Prine, “Hatıra Eşyası”
Parça 5: Şifonlar, “Güzel Bir Gün”
Parça 6: Liz Phair, “Akıllı Kırbaç”
Parça 7: Büyük Maybelle, “Ülkemin Adamı”
Parça 8: Billy Bragg, “Yeni Bir İngiltere”
Parça 9: Velet, “Kurt (ve Kuzu)”
Parça 10: Büyük Usta Flash ve Öfkeli Beşli, “Süper Rappin'”
Parça 11: Doris Troy, “Bu Konuda Ne Yapacağız?”
Parça 12: Nina Simone, “Annem için Blues (Newport Caz Festivali'nde Canlı)”