Nicki Minaj, Rumble ve 8 yeni şarkı için hazır olarak geri dönüyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
Her Cuma, Haberler pop eleştirmenleri haftanın en dikkate değer yeni şarkıları ve videoları hakkında yorum yapıyor. Sadece müziği mi istiyorsun? Çalma listesini Spotify’da buradan dinleyin (veya profilimize bakın: her zaman). Duyduklarını beğendin mi? Aşağıda bize bildirin theplaylist@Haber Ve Louder bültenimize kaydolunpop müzik kapsamımızın haftalık bir patlaması.

Nicki Minaj, “Kırmızı Yakut Da Sleeze”

Sessiz kibir, Nicki Minaj’ın hediyesi. Tüm imalarını deşifre etmeye gerek yok çünkü teslimatları ve üretimleri her şeyi söylüyor. Lumidee’nin “Never Leave You (Uh Oooh, Uh Oooh)” adlı parçasına dayanan Red Ruby Da Sleeze’nin parçası neredeyse flamenko el alkışları, trap davulları ve “uh-oh” koro şarkılarıyla hokkabazlık yapıyor. Vurmalı tekerlemeleri dilsel, cinsel, finansal, mutfak (“Taco ile Guacamole”) – tüm cephelerde rekabet ediyor ve mutlak güveni hala zorlayıcı. JON PARLES

Kali Uchis ve Summer Walker, “Beni Hak Edin”

Neşeyle iki dil konuşan Kolombiyalı-Amerikalı şarkı yazarı Kali Uchis’in üçüncü stüdyo albümü “Red Moon in Venus” şehvetli aşk ve şiddetli suçlama arasında gidip geliyor. “Beni Hak Et” açık sözlü: “Gittiğin zaman daha çok hoşuma gidiyor/ kendimi biraz daha az yalnız hissediyorum.” Uchis ve Summer Walker sırayla terkedilen düşüncesiz sevgiliyi azarlar ve ona şunu hatırlatmak için tatlı bir şekilde uyum sağlar: “Yapmamalısın. Beni hak etmiyor.” Parça hafif ve çınlayarak başlıyor, ancak küçümsemelerinin derinliğini tam anlamıyla gösteren bas katmanları eklemeye devam ediyor. PARLES

boygenius, ‘yeterince güçlü değil’

Indie rock üçlüsü Boygenius – Phoebe Bridgers, Lucy Dacus ve Julien Baker – 2018’de, Dacus’un bir röportajda söylediği gibi, bazı maço kibirlerden yararlanmayı amaçlayan arsız bir lakap altında kuruldu: “Bizde sadece erkekler ve konuşan erkekler var, biliyorlar, biliyorlar. temelde duyabildikleri için dahi oldukları söylenen ve bu yetiştirilme tarzından ne tür bir yaratıcı çalışma geliyor. Grubun heyecan verici, akustik gitar odaklı yeni single’ı “Not Strong Enough”, Sheryl Crow’un “Neden yolum olduğunu bilmiyorum” diye yanıtladığı bir koroyla uyum sağlarken, kadınları bir kez daha kışkırtıcı ama şiirsel bir sürüklenme içinde buluyor. Ben senin adamın olacak kadar güçlü değilim.” Sürekli dörtnala giden bir köprüde Dacus, “her zaman bir melek, asla bir tanrı” olmaktan duyduğu hayal kırıklığını ifade eden bir ilahide üçlüye liderlik eder. Ancak samimi “Yeterince Güçlü Değil”in sonunda, boygenius kırılganlıkta ve sayılarda kendi gücünü geliştirdi. LINDSAY ZOLADZ

Arlo Parks, ‘Kirlilikler’

İngiliz söz yazarı Arlo Parks, Joni Mitchell, hip-hop ve daha fazlasını özümsedi; “Kusurlarının” tadını çıkarmaya hazır olmasına şaşmamalı. Yeni şarkısı tamamen yankılanan döngüler ve örneklerle ilgili, ancak öğretmesi gereken paradoksal bir ders var: “Tüm kusurlarımı kucaklarsan, o zaman kendimi tekrar temiz hissediyorum.” PARELES

Mandy, Indiana, “Oya Makası”

Yankılı, vurmalı “Pinking Shears”ta, Manchester art-rock’çıları Mandy, Indiana, giderek mekanikleşen bir dünyaya karşı kendilerini güçlü ve yorgun bir şekilde savunuyorlar: “J’suis fatiguée” (“Yoruldum”) söylendiğinde bir tür mantraya dönüşüyor. grubun solisti Valentine Caulfield tarafından seslendirilecek. Ancak, aniden tepki vermeyi öğrenen Arnavut kaldırımlı parçalardan yaratılmış haydut bir makine gibi, ürettikleri sesin endüstriyel aşınmasında ve yıpranmasında katarsis ve direnç var. ZOLADZ

Gözlerinden su, ‘arpa’

Brooklyn ikilisi Water From Your Eyes’ın hipnotize edici “Barley” şarkısı, Sonic Youth tarafından yeniden yorumlanan bir oyun alanı ilahisine benziyor: “Bir, iki, üç, karşı, sen harika bir şeysin, dağları say,” Rachel Brown karizmatik bir şekilde gümbürdüyor sürgü. Şarkı — ve 26 Mayıs’ta çıkacak olan Every’s Crushed albümünden baş tekli — kaçık solaklar ve tuhaf açılardan öne çıkan beklenmedik rifflerle dolu, ama Brown ve grup arkadaşı Nate Amos her zaman tam olarak ustalaşanlardır. garip ve baştan çıkarıcı ses evreni. ZOLADZ

6lack, ‘Bir sevgilim olduğundan beri’

6lack, döngü hissi veren “Since I Have a Lover”da kendisini şarkıcı ve rapçi arasında konumlandırıyor. Sesini zar zor yansıtıyor, ancak geçici bir cazibeden fazlasını vaat eden, sallanan iki akorlu bir gitar parçasının ritmini sürüyor. sürecek mi Şarkı bir sersemlik önerebilir. PARLES

Prenses Nokia, “Lo Siento”

Tutarlı, özlem dolu piyano akorları, Princess Nokia’yı 14 Mart tarihli EP’si “I Love You But This Is Goodbye”dan “Lo Siento”ya (“I’m Sorry”) taşıyor. Bu gerçekten bir özür değil; Prodüksiyon gür, yumuşak armonilere dönüşürken, İngilizce şarkı söylemekten sessizce İspanyolca rap yapmaya geçiyor, ihaneti için sevgilisini lanetliyor ve “Şarkımdaki acı, acı için teşekkür ederim” diyor.

yMusic, ‘Zebralar’

Oda altılısı yMusic’in minimalist ama olaylı bir boğuşması olan “Zebras”ta yedi ölçülük bir ritim hakim. Ritim, bir bas klarnet üzerindeki tuş tıklamalarından pizzicato tellerine atlar; üç buçuk dakikadan en iyi şekilde yararlanan bir sirk grubunun iç çekişli melodi dizeleri ve ipuçlarıyla tezat oluşturuyor. PARLES