New Orleans rock ‘n’ roll’un mihenk taşı Huey ‘Piano’ Smith, 89 yaşında öldü

Hasan

Global Mod
Global Mod
Grup lideri olarak yeni kariyerine başlayan Bay Smith, 1957’de Doretha Ford ile evlendi. 1960’ların ortalarında boşanmadan önce beş çocukları oldu.

Bay Smith ve Palyaçolar, 1958’de alaycı bir dille “Bilmiyor musun” ile pop top 10’a girdiler. Başlık, grubun otobüs şoförü Rudy Ray Moore tarafından sık sık kullanılan bir ifadeydi. müstehcen bir komedyen ve “Dolemite” filmlerinin yıldızı olarak kariyer sahibi olmak.

Aynı yıl, Bay Smith Sea Cruise’u kaydetti. Ace Records etiketinin sahibi Johnny Vincent, Johnny Caronna ile bir dağıtım şirketi olan Record Sales Inc.’in ortağıydı.Mr.Smith “Sea Cruise” için müzik kaydettikten bir gün sonra ve palyaçoların vokallerini eklemeyi planladı. , Bay Caronna şarkıyı, profesyonel olarak Frankie Ford olarak bilinen, yönetmenliğini yaptığı genç şarkıcı Frank Guzzo için yazdı.

Bay Wirt’in biyografisine göre, Bay Smith’e, “Johnny Vincent, bu plakta bir milyon satabilirseniz, Frankie’nin 10 milyon satabileceği konusunda hemfikirdi” denildi – ve daha sonra, “Kalbimi acıttığı zaman” diye hatırladı. Ben onu alırdım.

2000 yılında ölen Bay Vincent, hitleri de dahil olmak üzere, Bay Smith’in Ace için yazıp kaydettiği birçok şarkının ortak yazarlığını üstlendi, ancak daha sonra bu kredilerden vazgeçti. Bay Smith, 1950’lerin sonlarında Imperial Records’a taşındı, ancak eğlenceli bir Noel albümü kaydetmek için Ace’e döndü.

1960’lardaki İngiliz işgaliyle birlikte, pop listelerinde gitar odaklı rock, piyano merkezli New Orleans R&B’nin yerini aldı. Bay Smith, 1960’ların sonlarında Pitter Pat ve Instant etiketlerinde kendi adı ve diğerleri altında kayıt yaptı ve bir dizi bölgesel hit elde etti. Ayrıca, diğer sanatçılar için şarkılar yazdı ve üretti, en önemlisi, 1970 yılında Bay Smith’in Muddy Waters standardı “Hoochie Coochie Man” üzerinde yeniden çalışmasıyla Güney’de bir hit olan Skip Easterling.