Nathan Silver'ın “Tapınaklar Arasında” filmi Tribeca'da gösterime giriyor

Shib

Global Mod
Global Mod
Nathan Silver'ın “Tapınakların Arasında” filminin başlangıcında, Jason Schwartzman'ın canlandırdığı 40 yaşlarındaki dul Ben Gottlieb, sarhoş olmak amacıyla tallit ve yarmulke giyerek bir bara giriyor.

New York'un kuzey kesiminde bir sinagog kantarı olan Ben, bir yıl önce karısının ölümünden bu yana şarkılarla Tanrı'ya şükretme yeteneğini kaybetmiş, çamur kaymalarında sarhoş oluyor, yüzüne yumruk atıyor ve başka bir patron olan Carla Kessler'in dikkatini çekiyor. Carol Kane'in canlandırdığı, yetmiş yaşındaki canlı bir oyuncu. Dedikleri gibi bu harika bir dostluğun başlangıcıdır. Yakında Ben, Carla'ya yarasa mitzvah yetişkinlere yönelik müzik dersleri verecek.

16 Haziran Çarşamba ile 16 Haziran tarihleri arasında Tribeca Festivali'nde gösterilen “Tapınakların Arasında” Silver'ın dokuzuncu uzun metrajlı filmi. İlk olarak Ocak ayında Sundance Film Festivali'nde gösterildi, ardından Şubat ayında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde uluslararası prömiyeri yapıldı. Film, Silver'ın yönetmenliği ve oyunculuğuyla şimdiden geniş çapta övgü aldı. Film 23 Ağustos'ta ABD'de gösterime girdiğinde Silver'ın ve onun kinetik, son derece zeki filmlerinin daha fazla tanınmasını sağlayabilir.

Silver'ın kariyeri, çağdaş bağımsız Amerikan film yapımcılığının en sıra dışı kariyerlerinden biridir. Geçtiğimiz 15 yılda, 41 yaşındaki Silver, rahatsız edici derecede mahremiyetin kronikleştiricisi ve duygusal ve anlatısal karmaşıklıktan korkmayan bir yazar olduğunu kanıtladı. 25 yaşında ilk uzun metrajlı filmini çekti. 2012'den 2018'e kadar, 37 yaşında ölmeden önce 40'tan fazla film çeken Rainer Werner Fassbinder'in yorulmak bilmeyen üretkenliğini anımsatan çılgın bir tempoda çalıştı. Alman film yapımcısının Silver'ın sinema idollerinden biri olması şaşırtıcı değil.

Silver'ın filmlerinin ham, spontane enerjisi ve natüralizmi, yazarları ve oyuncularından oluşan sanatsal ekibiyle yakın işbirliğinin sonucudur.

Brooklyn'deki Crown Heights'taki evinden yakın zamanda yapılan bir video röportajında, “Bütün sürecim her zaman bu rolleri oynayacak insanlarla ve setteki insanlarla mümkün olduğunca çalışmak ve her şeyi sorgulamak oldu” dedi. .

Bir fincan kahvesini yudumlarken, “Aklım tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor, ancak tüm bu zihinler çarpıştığında filme hayat verebilecek kıvılcımlar yaratıyor” diye ekledi. Bej hırkasının altından Fransız şair Arthur Rimbaud'nun portresinin yer aldığı tişört görünüyordu. Arkasındaki duvarda Luis Buñuel ve Salvador Dalí'nin sürrealist filmi “Bir Endülüs Köpeği”nin posteri asılıydı.

Sinema okulunu terk eden babasının filmi kütüphanedeki VHS kasetinde bulduğunu hatırlatarak, “Gördüğümü hatırladığım ilk sanat filmlerinden biri” dedi. “8 ya da 9 yaşımdaydım ve bu beynimi yaraladı. İçerisi yanmış.”

Silver, New York Üniversitesi'nde oyun yazarlığı eğitimi alırken avangart oyun yazarı ve yönetmen Richard Foreman'la staj yaptı. Foreman, deneysel tiyatronun öldüğünden yakındı ve Silver'ı film yapımcılığı hakkında düşünmeye teşvik etti. Foreman'ın tiyatrosunun hemen köşesinde Ontolojik-Histerik, kült bir kiralık mağaza olan Kim's Video'nun bir şubesi vardı; burada Silver, Fassbinder'in Fear Eats the Soul ve Pier Paolo Pasolini'nin “Theorema”sı da dahil olmak üzere akıl hocasının tavsiye ettiği filmleri ele geçirdi.

Foreman onu yalnızca büyük sinemayla tanıştırmakla kalmadı, aynı zamanda konu sanat olduğunda ona “asla çok iğrenç olmamayı” öğretti; bu her şeyi bir kenara atıp yeniden başlamak anlamına gelse bile. Silver'a göre bu şok edici bir dersti, “ama aynı zamanda bazı şeyleri atıp yeniden yaratabileceğiniz ve bir versiyonun enkazından bir sonraki versiyonu inşa edebileceğiniz gerçeği beni de cesaretlendirdi.”

Silver'ın güçlü takım ruhu ve yaratıcılığa yönelik esnek yaklaşımı, kariyerinin başlarında ilk kez sahneye çıkan oyuncularla yaptığı mikro bütçeli (genellikle kitlesel fonlanan) filmlerin yanı sıra daha yeni ve büyük ölçekli projelerinin ayırt edici özellikleridir.

Silver'la birlikte “Between the Temple”ı yazan C. Mason Sites setteki atmosfer hakkında şunları söyledi: “Daha fazla kaynak ve ünlü aktörlerle bile çılgınlığı sürdürebilmesi Nathan'ın takdiri. Sites, bir video röportajında şunları söyledi: Yönetmenle daha önce “Thirst Street” (2017) ve “The Great Pretender” (2018) filmlerinde çalışmış olan yönetmen, Dolly de Leon, Caroline Aaron, Robert Smigel ve Madeline Weinstein'ın da yer aldığı yeni filmin oyuncu kadrosunun Silver'ın yoğun yaklaşımına dikkat çektiğini söyledi. .

“Sadece diyalog satırlarını okuyup söylemek ve sonra eve gitmek isteyen oyuncularla çalışmakla ilgilenmiyoruz” dedi. “İnsanların bizimle senaryoyu ve karakterleri tartışmasını ve kararlarımızı sorgulamasını istiyoruz çünkü bu, işi daha iyi hale getiriyor.”

Silver ve Sites, Ben karakterini birlikte yazdı Aklımda Schwartzman var. Silver, Carla'yı kimin oynayacağını anlamanın daha zor olduğunu söyledi. Çözüm ona balayında geldi.

Silver, “Covid geçirdim ve ateşli bir uykudan uyandım ve Carol Kane diye düşündüm” diye hatırladı. Bu açıklamasını yapımcıları ve fikrin harika olduğunu düşünen Sites ile paylaştı. “Her zaman tam önümüzdeydi ve biz onun arkasına baktık.”

Sites, hem müzisyen hem de aktör olan Schwartzman'ın “bir karakterin notalarına nasıl girip çıkacağını” bildiğini ve Kane'in çekimler sırasında John Cassavetes (Silver'ın başka bir kahramanı) ile çalışmayı tartıştığını söyledi.

Sites, “Böylesine patlayıcı bir süreçte yer almak isteyen doğru aktörleri seçmekle ilgili” diye ekledi Sites.

“Tapınakların Arasında” Silver'ın Tribeca Festivali'nde gösterilecek ardı ardına dördüncü uzun metrajlı filmi. Filmin yapımcılarından Adam Kersh için şehir merkezindeki etkinlikte gösterim tam bir döngü gibi. 2018'de The Great Pretender'ın dünya prömiyeri Tribeca'da yapıldığında Kersh, filmin sonraki partisinde Silver ile tanıştı. Silver ona, oğlunun filmlerinde sıklıkla yer alan ve o sırada geç dönem yarasa mitzvahına çalışan annesi Cindy Silver hakkında üzerinde çalıştığı bir belgesel dizisinden bahsetti.

Kersh bir video röportajında, “Bu belgesel dizisini yapacağını söylediğinde hemen bunun uzun metrajlı bir film olduğunu düşündüm” dedi. Sonraki yıl, o ve Silver, geliştirme finansmanını güvence altına alıp Sites'i de dahil etmeden önce Tapınaklar Arasında'nın temel olay örgüsünü geliştirdiler. Kersh, “Her şey Tribeca'ya dayanıyor” diye ekledi.

Sundance'teki galasından kısa bir süre sonra Sony Pictures Classics tarafından satın alınan “Between the Temples”ın yönetmen için ticari bir atılım olup olmayacağını söylemek için henüz çok erken. Şu anda yeni bir senaryo üzerinde çalışan Silver, film yapımcılığının “her şeyin her zaman dağıldığı” bir çaba olmasına rağmen, senaryo yazarlığı işleri de dahil olmak üzere son zamanlarda önüne çıkan yeni fırsatlardan dolayı minnettar olduğunu söyledi.

“Büyük, gösterişli melodramlar ve komediler yapmak istiyorum ve bunun için bütçeye ihtiyacım var” dedi. “Ben de oraya baktım.”

Gülerek, “Dışkını bu tarafa iten bir bok böceği gibiyim” diye ekledi.