Merakla beklenen 8 albüm

Hasan

Global Mod
Global Mod
2. Sheer Mag: “Favorileri Oynat”

Punky, enerjik rock grubu Sheer Mag, kısmen göze çarpan canlı performans olarak ünleri sayesinde yıllardır Philadelphia indie sahnesinin temelini oluşturuyor. Ancak grubun kaydettiği çıktı da harika; 1 Mart'ta çıkacak üçüncü LP'leri Playing Favorites ile bu seriyi sürdürmeyi umuyorlar. Bu tıngırdayan, sürükleyici başlık şarkısı, diğer şeylerin yanı sıra, solist Tina Halladay'in vokallerinin gücünü de sergiliyor. (YouTube'da dinleyin)

3. Brittany Howard: “Kırmızı Bayraklar”

Birkaç ay önce, Alabama Shakes'ın solisti ikinci solo albümünün başlık parçası olan Brittany Howard'ın inanılmaz derecede eğlenceli “What Now” parçasını tavsiye ettim. Bir sonraki single, “Red Flags”, onun eklektik sesinin daha karamsar ve daha meditatif yanını araştırıyor – en azından şarkının daha da yükselmesine neden olan çığlık atan yüksek bir notaya basmasına izin verene kadar. “What Now” 9 Şubat’ta yayınlanacak. (YouTube'da dinleyin)

4. Gülümseme: “Bir arkadaşın arkadaşı”

Radiohead üyeleri Thom Yorke ve Jonny Greenwood ile eski Sons of Kemet davulcusu Tom Skinner'ın yan projesi olan The Smile, 26 Ocak'ta ikinci stüdyo albümleri Wall of Eyes'ı yayınlayacak. Çıtır çıtır ama duygulu bir Yorke vokalinin Skinner'ın cazibeli perküsyonu etrafında dans ettiği, piyano ağırlıklı bu single'ın ince dokunuşlarını seviyorum. (YouTube'da dinleyin)

5. Mary Timony: “Domino”

Mary Timony'nin dahil olduğu hemen hemen her grubun hayranıyım: 90'ların uzaylı rock'çıları Helium, bağımsız süper grup Wild Flag, power-pop canlandırıcıları Ex Hex. kendi adını taşıyan bir solo sanatçı olarak eşsiz bakış açısını özledim, bu yüzden 23 Şubat'ta çıkacak Untame the Tiger'ı sabırsızlıkla bekliyorum. Nispeten basit bir pop şarkısı olan “Dominoes”da farklı dokuları ve karmaşık duyguları keşfetmeyi başarıyor. (YouTube'da dinleyin)

6. Julia Holter: “Güneşin Kızı”

Yeni bir Julia Holter albümünde oynat tuşuna bastığınızda, bir maceraya atılmak üzere olduğunuzu bilirsiniz. Belki modern yaşamın çığlık atan kakofonisine yaklaşmak için kuş şarkılarını kullanan bir çift albümdür (2018'deki albümleri “Aviary” gibi); belki de MGM müzikali “Gigi”yi (2013 yapımı “Loud City Song”) genişletilmiş yorumudur; Belki de şaşırtıcı derecede erişilebilir bir oda popu koleksiyonudur (“Have You in My Wilderness”, 2015'te yayınlandı). “Sun Girl”, 22 Mart'ta çıkacak olan bir sonraki albümü Something in the Room She Moves'un sürekli değişen bir parçası ve başka bir sürükleyici ve beklenmedik ses yolculuğunun başlangıcı gibi geliyor. Çantalarımın toplandığını düşün. (YouTube'da dinleyin)