Melissa Etheridge’in otobiyografik gösterisi Broadway’e geliyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
Şarkıcı-söz yazarı Melissa Etheridge’in hayatından hikayeler ördüğü teatral anı kitabının Pazar günü yapılan duyuruya göre bu sonbaharda Broadway’de açılıyor.

Etheridge’in hitlerinden birine gönderme yapan “My Window” adlı şovu, onun Kansas’taki çocukluğundan rock şöhretine ve 90’larda bir lezbiyen olarak ortaya çıkmasına kadar hayatının ve kariyerinin akışını anlatıyor.

Geçen sonbaharda kısa bir Off-Broadway koşusu olan şov, Etheridge ve Nurse Jackie ve That ’70s Show “ dizilerinde yer alan bir televizyon yapımcısı ve aktris olan eşi Linda Wallem Etheridge tarafından yazıldı. Prodüksiyonun önizlemelerinin 14 Eylül’de Circle in the Square Theatre’da başlaması ve prömiyerinin 28 Eylül’de yapılması planlanıyor.

62 yaşındaki Etheridge, çocukluğundan beri tiyatroyu seviyor (“‘Godspell’ beni ateşe verdi,” dedi geçen hafta) ve 2011 rock müzikali American Idiot’ta kısa bir süre rol aldı. Uzun zamandır Broadway için yazmak istediğini söyledi, endüstrinin Bruce Springsteen’in kısmen konser, kısmen hikaye anlatımı olan müzisyenlerin prodüksiyonlarına bir örnek olarak gördüğü prodüksiyonunu benimsemesinden çok memnun olduğunu söyledi.

Etheridge, “40 yıldır izleyicilerin önündeyim ve konuşmayı seviyorum” dedi. “Hikayeyi ve dramayı seviyorum ve bunu her zaman müziğime dahil ettim.”

Ayrıca “Terapiyi kurtarıyor” diye şaka yaptı.

Amy Tinkham tarafından yönetilen gösteri, 21 yaşındaki oğlunun opioid bağımlılığından ölümünü tartışırken bile, Etheridge için son derece kişisel bir alanı ele alıyor.

Etheridge, “Bunu söylemeye devam etmeme gerçekten yardımcı oldu,” dedi. “Aslında, hayatım hakkında çok açık olmayı özgürleştirici buldum.”

Anılar arasında Etheridge, “Come to My Window” ve “Bring Me Some Water” gibi hitlerinin yanı sıra çocukken yazdığı ilk şarkılar da dahil olmak üzere daha az bilinen başlıklardan parçalar seslendiriyor. Etheridge şu anda neyi kaldıracağını düşünüyor. Off-Broadway gösterisi, bir ara da dahil olmak üzere üç saat sürdü ve şarkıcı, Broadway versiyonunun büyük olasılıkla yaklaşık yarım saat daha kısa olacağını söyledi.

Üretimin 19 Kasım’a kadar devam etmesi planlanıyor.