Madonna ile sözleşme imzalayan Record Biz devi Seymour Stein, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Hasan

Global Mod
Global Mod
1983’te, Bay Stein, Rock & Roll Hall of Fame Foundation’ı kuran bir grup müzik ve medya yöneticisinin parçasıydı ve 2005’te icracı olmayan biri olarak Hall of Fame’e alındı.

1980’lerde yaşlanan rock efsanelerinden yeni albümler çıkardı. İlk solo albümü için Brian Wilson ve New York için Reed’in kentsel yaşam üzerine soğuk gözlü bir yorumcu olarak kimlik bilgilerini yeniden canlandıran 1989 albümü için Lou Reed ile anlaştı. Daha sonraki yıllarda, Sire dizisi departmanlar arasında gidip gelirken ve bir süre hareketsiz kalırken, Bay Stein Warner Music’te kaldı. 2018 yılında emekli oldu.

Bay Stein’dan hayatta kalan kızı Mandy, projeleri arasında CBGB üzerine bir belgesel; bir kız kardeş, Ann Dönüş; ve üç torun. Linda Stein ile evliliği boşanmayla sonuçlandı. New York’ta seçkin bir emlakçı oldu ve 2007 yılında ikinci derece cinayetten 25 yıl ömür boyu hapis cezasına çarptırılan asistanı tarafından öldürüldü.

Kızı Samantha Jacobs, 2013 yılında beyin kanserinden öldü.

Bay Stein anılarında, erkeklere olan ilgisi ve özellikle Londra’da eğlence dünyasına nüfuz eden gey alt kültürü de dahil olmak üzere cinselliği hakkında konuştu. Linda ile evliliği hakkında “Roller biraz karışık olsa bile, bir rock and roll kral ve kraliçe kombosu yapacağımızı biliyordum,” diye yazdı.

Bay Stein, ünlü bir sanat ve antika koleksiyoncusu oldu ve genellikle yeni müzik keşfederken bunları satın aldı. Pre-Raphaelite ressamı John William Waterhouse’un Bay Stein’ın 30 yıldan uzun süredir sahip olduğu bir tablosu olan “Siren”, 2018’de Londra’daki Sotheby’s’de yaklaşık 5 milyon dolara satıldı.

Ancak Bay Stein her zaman müzik işinin onun gerçek amacı olduğunu savundu.

“Billboard’da ilk işe başladığımda eve gittim ve anneme söyledim. ‘Anne, aslında bana para ödüyorlar’ dedim.”

“Sadece müziği ve bu işi seviyorum” diye ekledi. “Ve bil bakalım ne oldu? Hala bunun için para alacağımı sanmıyorum.”