Lise Davidsen, Met Operası'nda Forza'da başrolde

Hasan

Global Mod
Global Mod
Davidsen, Met'in müzik direktörü Yannick Nézet-Séguin liderliğindeki orkestrasının provalarda kadroya katılmasının yardımcı olduğunu söyledi. “70 müzisyene daha ihtiyaç olacağını düşünmezsiniz” diye ekledi, “ama gerçekten şarkı söyleme şeklime odaklanmama yardımcı oluyorlar.”

Nézet-Séguin ve Davidsen, Montreal'deki konserde kendisiyle birlikte “Fidelio” şarkısını söylediği 2019'dan beri birlikte çalışıyor. Bu “Forza” onların ilk aşamalı işbirliğidir. Sadece sesi nedeniyle değil, aynı zamanda “içinde bulduğu milyonlarca renk” nedeniyle de ona “rüya şarkıcısı” adını verdi.

Onu diğer sopranolardan ayıran şeyin “gerçekte tüm bu niteliklerin her tarzın hizmetinde birleşimi” olduğunu söyledi ve karşılaştığı her bestecinin özel seslerine ve gereksinimlerine uyum sağladığını ve kendini bunlara adadığını ekledi. .

Davidsen'in şu anda kendisini en rahat hissettiği besteciler Alman repertuarından geliyor. Ancak “Forza”nın galası yaklaştıkça İtalyan operasına olan güveni de artıyor. Ayrıca yıldız bir şarkıcı olarak kendisine seçmeler olmadan roller teklif edildiği ve Met gibi bir sahnede Leonora'yı söyleme fırsatı bulduğu için de şanslı.

“Bu rol için daha bariz seçeneklerin olduğunu biliyorum” dedi, “bu yüzden hâlâ bu rolü üstlenmemi istemelerini gerçekten takdir ediyorum”; Pek çok şarkıcının şansı olmadı ve “tek rollü şarkıcı oldular. Eğer diğer şarkıcılara güvenebilirsek belki daha fazla çeşitlilik olabilir.”

Bunun özellikle önemli olduğunu ekledi çünkü bazılarının gelecek sezon Leonora'yı ya da Tosca'yı sevmeyeceğinin farkında.

Davidsen, “Onlara karşı tavrımın bu olduğu gerçeğini tamamen kabul ediyorum” dedi. “Ve eğer işe yaramazsa, işe yaramaz. O zaman bir sonraki Tosca'ya göz atın. Bunun herkese göre olmadığı gerçeğini kabul ediyorum.”