İskoç müzisyen Lewis Capaldi işin püf noktasını biliyor: Pop yıldızı belgesellerinde, bir şarkının kaba kurgusunu işitiyoruz ve ardından kaçınılmaz olarak kalabalığın ortaya çıkan hitin her kelimesini yutmasını izliyoruz. How I’m Feeling Now adlı kendi belgesinde o sahnenin ne kadar sıradan olduğuyla dalga geçtiğinde, bunu anladığını söyleyebilirsin – bu seferki farklı olacak. Ancak yönetmen Joe Pearlman, ilk çıkışını 2019’da yapan ve ardından pandemi sırasında memleketi İskoçya’da ailesiyle birlikte yaşamak için eve dönen Capaldi için zorlu bir dönemin ardından zaferin geldiği bu yola bağlı kalıyor. Sonuç olarak film zaten bu geleneksel rotayı yanaksız bir şekilde benimsememiş olsaydı veya Capaldi’nin bulaşıcı varlığı tek başına burada bilinen her belgesel hilesini kolaylaştırmasaydı, bu daha büyük bir darbe olurdu.
Filmde, büyüleyici cesur kişiliği, hassas baladlarıyla tezat oluşturuyor; How I’m Feeling Now’dan geçen açıklayıcı bir ikilik, insanların nasıl göründüğünü ve gerçekte nasıl olduklarını inceliyor. Capaldi, altı milyondan fazla takipçi topladığı Instagram’da gösterişli bir kolej çocuğu gibi davrandı; filmde onun daha karanlık bir tarafını görüyoruz; burada kaygı ve tourette sendromundan kaynaklanan aşikar halsizliği sempatiyi hak ediyor. Dikkat çekici bir şekilde, “How I’m Feeling Now” kendi türündeki tanıtım süslerinin çoğundan kaçmayı başarıyor ve diğer pop yıldızı belgesellerinden daha anlamlı bir nota vuruyor. Öngörülebilir sonuna yaklaşırken, yine de Capaldi ile bir bira içip iyileşmesini kutlamak istiyordum ve bira bile içmiyorum.
Lewis Capaldi: Şimdi nasıl hissediyorum?
Oylanmamış. Süre: 1 saat 36 dakika. Netflix’te izleyin.
Filmde, büyüleyici cesur kişiliği, hassas baladlarıyla tezat oluşturuyor; How I’m Feeling Now’dan geçen açıklayıcı bir ikilik, insanların nasıl göründüğünü ve gerçekte nasıl olduklarını inceliyor. Capaldi, altı milyondan fazla takipçi topladığı Instagram’da gösterişli bir kolej çocuğu gibi davrandı; filmde onun daha karanlık bir tarafını görüyoruz; burada kaygı ve tourette sendromundan kaynaklanan aşikar halsizliği sempatiyi hak ediyor. Dikkat çekici bir şekilde, “How I’m Feeling Now” kendi türündeki tanıtım süslerinin çoğundan kaçmayı başarıyor ve diğer pop yıldızı belgesellerinden daha anlamlı bir nota vuruyor. Öngörülebilir sonuna yaklaşırken, yine de Capaldi ile bir bira içip iyileşmesini kutlamak istiyordum ve bira bile içmiyorum.
Lewis Capaldi: Şimdi nasıl hissediyorum?
Oylanmamış. Süre: 1 saat 36 dakika. Netflix’te izleyin.