Lana Del Rey’in Joan Baez ile özel seçmeleri

Hasan

Global Mod
Global Mod
Joan Baez: 2019’da torunum Jasmine aracılığıyla duyduğum Lana, beni Berkeley’de onunla şarkı söylemem için davet etti. Neden dedim? İzleyicileri torunlarımın torunları olabilir.” Ve “Onlar seni hak etmiyorlar” dedi.

Lana ve ben biraz zıt insanlarız. Başladığımda kimseyi sahneye çıkarmazdım. Biri benim, diğeri gitarım için iki mikrofonum vardı ve yalınayak durup hüzünlü türküler söylüyordum. İlk 10 yıl yazmadım bile ve o bir söz yazarı.

Üç yıl önce şarkı söylemeyi bıraktım; Hareket zamanı gelmişti. 60 yıllık müzisyenliğin ardından resim yapmaya başladım. Bir sanatçı arkadaşım gevşemem ve hata yapmam gerektiğini söyledi. Bu yüzden bir görüntü işe yaramazsa, ilginç bir şey olup olmadığını görmek için onu iki kez yüzme havuzuna daldırırım. Bir hortum da yapacak.

İnsanlar benden bir şeyler öğrenmek istediklerinde, onlara müziğin ötesine, insan haklarına ve medeni haklara olan bağlılığıma bakmalarını söylüyorum. Sesim neyse oydu ama asıl yetenek onu kullanmaktı. Hakkımda bir belgesel çekildi [“Joan Baez I Am a Noise,” 2023]. 1966’da Dr. Miss Grenada’daki Martin Luther King Jr. yürüdü. Filmin başka yerlerinde aileme yazdığım bir mektupta dünyayı kurtarmak istediğimden bahsediyorum. Lana o kadar büyük siyasi açıklamalar yapmaz – onun için bunu yapmam için beni Berkeley’de tuttu. Yine de, gösterisinin renkli kaosu ve ışıltısının ortasında, sanırım bir noktada yalınayaktı.

lana del rey Üç yıl önce Berkeley’de bir şovum vardı ve Joan’ın benimle “Diamonds & Rust” (1975) şarkısını söylemesini istedim. Bana San Francisco’nun bir saat güneyinde yaşadığını ve onu bulmakla kalmayıp şarkının yüksek armonilerini yerel olarak da söyleyebilseydim, bulacağını söyledi. Sadece rengi ve bahçede dolaşan tavuklarla ayırt edilebilen bir eve gitmem için bana belirsiz bir harita verildi. Seçmelerim sırasında bir noktada, doğru anlamadığımı belirtmek için bana sert bir bakış attı. Sonunda, “Tamam, bu iyi. Seninle şarkı söyleyeceğim.”

Gösterinin ortasında seyircilere dedim ki, “Sahneye tanıdığım en cömert şarkıcı ve 60’ların ve 70’lerin en önemli şarkıcısı olan biri çıktı ve biz de bunu yapacağız” dedim. ‘Diamonds & Rust’ birlikte.” Gösteriden sonra Afro-Karayipler iki adımlık bir kulübe gittik ve bana dansı bırakana kadar bırakmamamı söyledi. “Dance Till We Die” (2021) şarkım bununla ilgili.

Bence gerçek başarının sırrı, her zaman duygusal olarak sağlam olduğundan emin olmaktır. Bunu Joan’dan öğrendim. Geçenlerde ona şöyle dedim, “Sadece bilmeni isterim ki, bu hayatta ya da başka herhangi bir hayatta, seninle omuz omuza durmaya hakkım yok.” O da, “Ah, çeneni kapalı tut” dedi. .”

Röportajlar düzenlendi ve özetlendi.

Saç ve makyaj Julie Morgan