LA cazının bir gücü olan Horace Tapscott, yeni bir sette kutlanıyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
Tapscott, ilk albümü The Giant Is Awakened’ı 1969’da ayrı bir beşli ile çıkarsa da, Arkestra ile yaptığı ilk LP’si 1978’e kadar, blues baladları ve orkestra düzenlemelerinin büyük gösterişli Nate Morgan, Kamau Daaood gibi şarkıcılar ile bir karışımı olan The Call ile piyasaya sürülmedi. , grupta Adele Sebastian ve Phil Ranelin.

Trible, Tapscott ile 1980’lerin sonunda Arkestra ile çalışmak isteyen başka bir grubun solisti olarak tanıştı. Bir festivalde ayrı performans sergiledikten iki hafta sonra Tapscott bir davet teklif etti. Trible, “‘Yarın saat 3’te evime gelmeni istiyorum’ dedi ve telefonu kapattı,” diye hatırladı Trible gülerek. “Ve o andan itibaren Horace’ın çaldığı neredeyse her konserde onunla bir şekilde şarkı söyledim.”

Trible, bu ayın başlarında Brooklyn’deki National Sawdust’ta Arkestra’nın son versiyonuyla muhteşem bir gospel şarkısı olan “Little Africa”nın hararetli bir yorumunu seslendirdi. Tezahürat ve övgü dolu kutlama gecesine Arkestra’nın yaşlı ve genç üyeleri katıldı ve grubun 2018’den beri lideri olan Session için bir vitrin görevi gördü; Mekala, kendisinden önce grubu yöneten saksafoncu Michael Session’ın oğludur.

Performans öncesi bir röportajda Session, gruba gençken katıldığını hatırladı. Ünlü saksafoncu ve yardımcı müzisyen Miles Davis, McCoy Tyner ve Freddie Hubbard’a atıfta bulunarak, “13 yaşındayım ve The Ark ile ilk işim Azar Lawrence ile,” diye haykırdı. “Aslında, bu titreşimi mümkün olduğu kadar uzağa ve geniş bir alana yaymaya çalışan atalar için bir medyum, bir kanal olmak çok alçakgönüllü bir şey.”

Derleme fikri, grubun pek tantanalı olmadan geçen 50. yıl dönümünden kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Kolektif, 60. yıl dönümü vesilesiyle bunun olmasına izin vermeyeceğine söz verdi. Session, “‘Bu grubu çok sayıda insanı kapsamlı ve özlü bir şekilde tanıtan bir ürün yapacağız’ diye düşündük” dedi. “Bu bizim için, bizim tarafımızdan. Gruptaki insanlara, grubun doğrudan parasını ödeyip destekleyebileceği ve ardından başka projelere dönüştürebileceği bir şey sunmak istedik. Ark bunu gerçekten ilk kez yapabiliyor.”

Tapscott ve Arkestra’ya olan ilginin yeniden canlanması en az yedi yıl öncesine, aralarında basçı Thundercat, saksafoncu Kamasi Washington ve yapımcı ve multi-enstrümantalist Terrace Martin’in de bulunduğu yeni nesil LA caz müzisyenlerinin süperstar rapçi Kendrick Lamar’ın Albümlerini oluşturmasına katılmasıyla başladı. avangart caz-rap opus To Pimp a Butterfly, şehrin hâlâ bereketli caz sahnesine ışık tutuyor. O zamandan beri, çeşitli plak şirketleri Tapscott’un eserlerini yeniden yayınladı. Ancak eski kaset ve CD’lerden yeniden düzenlenen 60 Yıl’daki müzik, Arkestra’nın dışında duyulmadı.

Tapscott’un grubu kurmasından altmış yıl sonra, Session grubun misyonunun değişmediğini söyledi ve ilerlemeye devam etme sözü verdi. “Daha da tuhaflaşmak istiyorum. Horace’ın hapishanelerde, liselerde ve kolejlerde nasıl bedava gösteriler yaptığına geri dönmek istiyorum” dedi. “Carnegie Hall’u satabilir ve sonra eve gelip aynı seti 50, 60 kedi için yapabiliriz. O dengeyi istiyorum. İmkansız gibi görünüyor ama yapabiliriz.”