Küçük Deniz Kızı’nda Daveed Diggs ve Awkwafina

Shib

Global Mod
Global Mod
Küçük Deniz Kızı 1989’da sürpriz bir animasyon hiti ve film müziği devi olduğunda 7 yaşındaydı ve o daha bir bebekti. Ancak Tony ödüllü Hamilton lisansüstü öğrencisi Daveed Diggs ve daha çok Awkwafina (“Elveda”, “Çılgın Zengin Asyalılar”) olarak bilinen çizgi roman oyuncusu Nora Lum’ın her ikisinin de filmle ilgili canlı anıları var (ikincisi, onun sevgiyle geri döndüğünü hatırlıyor). “Disney VHS koleksiyonumda kesinlikle kilit bir oyuncu” olarak). Şimdi yönetmen Rob Marshall’ın şu anda sinemalarda olan iddialı canlı aksiyon uyarlamasında rol alıyorlar: 41 yaşındaki Diggs sevimli yengeç Sebastian ve 34 yaşındaki Awkwafina kuş beyinli martı Scuttle rolünde. Çift, yeni deniz kızı Halle Bailey’i ve sahilde sahne çalma sanatını destekleyen sette rap savaşlarından bahsediyor. Aşağıda röportajdan düzenlenmiş alıntılar bulunmaktadır.

Sebastian ve Scuttle’ın seslendirme rollerini oluşturan aktörler Samuel Wright ve Buddy Hackett’in mirasını, onun yükü olmadan nasıl yönetiyorsunuz?

AWKWAFINA:
Bu karakterler sadece bildiğimiz performanslar değil, hafızalarımızın derinliklerine kazınmış durumdalar. Bence buradaki fikir, sevilen bir performansı taklit etmek değil, ona yapabileceğiniz her şeyi eklemek. Bu karakterleri yaratmanın sadece kitapta olan bir yolu vardı ama Rob [Marshall] Gerçekten dahil olabileceğimiz ve doğaçlama yapabileceğimiz iyi bir ortam yarattık.

DAVEED DIGGS: ben gerçekten biri değilim Şarkıcı Şarkıcı. Sesim ancak onun yaptığını yapabilir, Samuel’in yaptığını yapamam. Yani onu kopyalamamın bir yolu yoktu, ne demek istediğimi anlıyor musun? Sahip olduğum seçenekler sınırlı, ancak mümkün olan en iyi seçenekleri vurduğumu hissediyorum.

Bunlar sizin ilk konuşma rolleriniz değil. Bir aktör olarak en önemli araçlardan ikisi, yani vücudunuz ve yüzünüz emrinizde olmadığında ne öğrendiniz?

AWKWAFINA:
Ah adamım. Bilirsiniz, aslında daha sıvıdır. Vücudu dahil etmeden çok daha fazla olasılık olduğunu fark ettim.

KAZILAR: Fiziksel görünüşünüz birçok yönden gerçekten sınırlayıcı, değil mi? Ayrıca vücudunuzun uzayda hareket etme şekli ve bir kameraya nasıl tepki vermesi gerektiği oldukça sınırlayıcıdır. Ses oyunculuğu hakkında en sevdiğim şey, herhangi bir seçim yapabilmenizdir. Ayrıca, atış onlar için uygundur, bu yüzden bir atış daha isterseniz kimse kızmaz. Sadece bir tane daha yap! Tüm piroteknikleri sıfırlamanız gerekmez.

Hem profesyonel olarak rap yaptılar hem de albümler ve mixtape’ler yayınladılar. Ama yeni şarkı “The Scuttlebutt” için Lin-Manuel Miranda’nın hızlı tempolu sözlerini almak senin için ne kadar zordu?

AWKWAFINA:
Yoğundu. Başlangıçta Scuttle’ın bir şarkısı olacağını bilmiyordum. Ve bunun Lin’in yaptığı bir şey olduğunu ve bunun büyük ölçüde sesinden kaynaklandığını bildiğim için, iyi bir iş yapmak isteme baskısını hissettim. Biz kaydederken Daveed’i kaydettirdi ve Daveed ile Lin’in konuşmasını dinlediğimi hatırlıyorum – az önce postayla aldığı kısmını okudum ve o okurken kesinlikle tam yerindeydim ve şöyle düşündüm: “Bu doğru mu? çok havalı.” Birlikte nasıl çalıştıklarını görün.”

KAZILAR: Awkwafina rapini tekrar dinleyeceğim için heyecanlandım, hayranıydım.

İkiniz de daha önce renge duyarlı döküm içeren projelerde yer aldınız, ancak bu, çevrimiçi olarak özellikle kötü geri bildirimler aldı. Halle Bailey’nin siyah bir deniz kızına tepkisini izlemek nasıldı?

KAZILAR:
Halle, eminim ki, dünyada bu rolü oynayabilecek tek kişidir. Duyurudan sonra dünyayı dolaşmasını izlemek – bu muhtemelen beni kırardı, özellikle onun yaşında. Demek istediğim, bu kadar heyecana sahip olmak başka bir şey ve sonra size bu yoğun ırkçılığın ateşlenmesi, bu delilik. Ama bence performansı tartışılmaz. Bir nefretçiyi susturmanın en iyi yolu, sadece harika olmaktır.

Film, tüm bağları için gerçekten güçlü tepkiler uyandırıyor gibi görünüyor.

AWKWAFINA:
İnsanlar bana, Halle’nin “Part of Your World” şarkısını söylemeye başladığı ve sonra hiç durmadığı anda ağladıklarını söylediler.

KAZILAR: Ben o insanlardan biriyim. Sesli bir şekilde ağlamamaya çalışarak hemen arkandaydım.

AWKWAFINA: Bence en iyi uyarlamalarla ilgili gerçekten harika olan şey, insanları gerçekten filmle olan ilişkilerine geri getirmeleridir. Bana gençliğimde hayat, hikaye anlatımı ve karakter hakkında bu yeni kitapta hala geçerli olan pek çok şey öğretti.

Bu rolleri oynamak deniz ürünleri ile olan ilişkinizi değiştirdi mi? Şimdi yengeç kekleri hakkında ne düşünüyorsun?

KAZILAR:
onu hala seviyorum

AWKWAFINA: İnsanlar bana Scuttle’ın neden Sebastian’ı yemediğini sorup duruyor. Aslında çok sık ve her zaman olur! Onlar sormaya başlayana kadar aklımdan bile geçmemişti.