“Küçük Deniz Kızı” | Bir Sahnenin Anatomisi

Shib

Global Mod
Global Mod
Merhaba, ben Rob Marshall ve Küçük Deniz Kızı’nın yönetmeniyim. Canlı bir aktör olduğu için yarattığım en zorlu müzikal numara olan Under the Sea müzikaline yaklaşık iki dakika kaldı – yani, Halle Bailey’nin canlandırdığı Ariel var. Ve dansı bir sekansa sokmak çok karmaşık çünkü kusursuz hissettirmesi gerekiyor. Organik hissetmek zorunda. Uygulandığını hissedemez. Tam burada, kaplumbağalar hareket etmeye başlayınca küçük bir dans başlar. İşin zor yanı, sadece bir canlı oyuncum olması ve birkaç dansçıya ya da birlikte çalışacak başka bir şeye ihtiyacım olmasıydı. Walt Disney’in senaryosundan bir sayfa aldım ve Alvin Ailey Company ile çalıştım. Fantasia’yı yarattığında Ballet Russe Company ile çalışmıştı. Ve bunun harika bir fikir olduğunu düşündüm. Bu yüzden Alvin Ailey Company ile çalıştım ve onları Londra’ya getirdim, böylece tüm bu deniz hayvanı hareketlerini sanatçılarımız, CGI sanatçılarımız için gerçekten bir şablon olarak kullanabilecekleri bir şey üzerinde yaratabildik, bu inanılmazdı. Ve sonra kendilerini doğal olarak dans etmeye ödünç veren tüm bu deniz canlılarını bulduk. Bunların hepsi gerçek deniz canlıları. Yani orada taklit ahtapotlarınız ve yassı kurtlarınız var. Burada biyolüminesan bir dünyaya geçiyoruz. Alvin Ailey Company’ye bu denizanası fikrini tam anlamıyla hayata geçirmek için şemsiyeler ve kelimenin tam anlamıyla kurdeleler ve flamalar kullanmasını sağladık. Ama tüm bunların, her anının koreografisi yapıldı. Ve çok karmaşıktı çünkü her şey saymaya dayalıydı. İstediklerini yapmalarına öylece izin vermedik. Her anın stratejik koreografisini ben, John DeLuca ve koreograflarımız oluşturduk. [‘UNDER THE SEA’]: — Benim için müzik. Benim için müzik – Aslında burada bir an geliyor – [‘UNDER THE SEA’]: – sıcak kabuklu çetesi – – CGI sanatçısının ekranda gördükleri en fazla yaratık olduğunu tam anlamıyla söylediği. Ama bu gerçekten bu güzel sayıyı korumak ve kutlamakla ilgiliydi. İşte la Busby Berkeley yapmaya çalıştığımız bir nautilus kabuğu. Ama gerçekten sadece bu inanılmaz sayının hakkını verdiğimizden emin olmak, aynı zamanda fotogerçekçi, heyecan verici bir dünyaya hayat vermek istedim.