“Kralın Konuşması”nın Oscar ödüllü yazarı David Seidler 86 yaşında hayatını kaybetti

Shib

Global Mod
Global Mod
Bay Seidler, filmcritic.com web sitesine, ebeveynlerinin kendisine ilham vermek için aile radyosunu George VI'nın konuşmalarına göre ayarladıklarını söyledi. savaş sırasında kekemelikte ustalaşma konusunda bir ders olarak.

“Bana, 'David, o senden çok daha kötü bir kekemeydi ve şimdi onu dinle' dediler. O mükemmel değil. Ancak özgür dünyayı birleştiren harika, dokunaklı konuşmalar yapabilir” dedi Bay Seidler.

16 yaşındayken, çocukluk takma adı olan “Bertie” olarak bilinen Kral George'un filminde yaşadığına benzer “müstehcenlik ve bombalarla dolu duygusal bir katarsis” yaşadığını hatırladı. The Times'a bir küfür ekleyerek, “Kekemeliğe takılıp kalırsam artık beni dinleyemeyeceğinizi düşündüm” dedi.

Kısa süre sonra konuşmalardaki kekemeliği azaldı.

David Seidler, 4 Ağustos 1937'de Londra'da ressam ve grafik sanatçısı Doris (Falkoff) Seidler ile kürk tüccarı Bernard Seidler'in çocuğu olarak dünyaya geldi. 1959'da Cornell Üniversitesi'nden mezun oldu. Ardında Marc ve Maya Seidler adında iki yetişkin çocuk bırakıyor.

“Kralın Konuşması”nın senaryosu onlarca yıl boyunca Bay Seidler ile birlikte yazıldı. Röportajlarında projeyi, George VI'nın dul eşi Kraliçe Anne Kraliçe Elizabeth'in 2002'deki ölümüne kadar, hayatı boyunca bu projeyi sürdürmemesini isteyene kadar yıllarca ertelediğini söyledi.

2011 yılında The Times'a verdiği bir röportajda, kekeme olarak yaşadığı deneyimlerden yararlanma sürecini şiddetli bir diş ağrısını uzaktan hatırlamaya benzetmişti.

“Dişiniz ağrıyor olsa bile tek düşündüğünüz bu, ancak dişçiye gittiğinizde ve o ağrıyı dindirdiğinde düşünmek isteyeceğiniz son şey dişinizin ne kadar acıdığıdır” dedi. “Onu aklından çıkar ve unut. Aynı şey kekemelik için de geçerli. Ancak sahneye ulaşana kadar bekleyerek… “olgunluk” terimini kullanayım… insan doğal olarak kendi hayatına dönüp bakmaya başladığında, o acıyı, o izolasyon ve yalnızlık duygusunu yeniden alevlendirebildim. Bunun senaryoya çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.”