Korku Filmi Yayın Rehberi: Çitteki Delik, Pastacolypse ve Daha Fazlası

Shib

Global Mod
Global Mod
“Çitteki Delik”

Amazon’dan kiralayın.

Joaquín del Paso’nun yeni ahlaki hikayesinde, bir grup genç, Meksika kırsalındaki özel bir yaz kampında maçolukta ustalaşıyor. Sadık Danışmanlar, çocukları Hıristiyan sert adamlar olmaları için eğitmeye çalışıyorlar ve bu, çocuklar muhtemelen eşcinsel çocuğa zorbalık ederken başka tarafa bakmak anlamına geliyorsa, öyle olsun.

Erkeklerin gençleri yakından izlemediğinden değil, çünkü onlar üstsüz dolaşırken dürbünle gözetliyorlar. Kampçılar, onları dışarıdaki yoksul kasabadan ayıran bir çitte bir delik bulduğunda ve çocuklardan biri kaybolduğunda, Sineklerin Tanrısı uğursuz bir gücü serbest bırakır – doğaüstü değil, insan. stil sonuçları.

Duygusal olarak sürükleyici ve biçimsel olarak buz gibi olan bu, del Paso ve Lucy Pawlak’ın senaryosu sayesinde bir vahşet egzersizi olan, rahatsız edici türden bir korku. İki gencin aralarında bir çekim duygusu oluştuğunu ve kampın erkeklik ve şefkatle ilgili çılgınca derslerinin bir an için kaybolup yerini aldığı sahneyi alın. Bu heyecan verici filmin toksik erkekliği, dini radikalizmi ve sınıfsal ve ırksal iddiaları kınama seferinin önünde duracağından, mutlulukları uzun sürmez.

Yetişkinlere yönelik animasyonlu korku filmleri bu günlerde pek sık karşımıza çıkmıyor, bu yüzden Aqua Teen Hunger Force’un ortak yaratıcısı Matthew Maiellaro’nun bu çok komik, goofy kanlı korku komedisine şükürler olsun demekten mutluluk duyuyorum.

Hikaye, glütenin yasak olduğu bir “makarna kadın” dünyasında geçiyor. Milyarder makarna üreticisi Alfredo Manicotti (Dana Snyder), sahte glüten kullandığı için Küresel Makarna Şampiyonası’ndan diskalifiye edildikten sonra gizli bir glüten rezervinin izini sürer. Ancak o ve güvenlik görevlisi Al Dente Bob (William Sanderson) yanlışlıkla zehirli bir fıçıya düştüklerinde, bu onları makarna canavarlarına dönüştürür ve Alfredo’ya uçan iblisleri çağırma yeteneği verir. Güç sarhoşu ve şımarık kızı Emma’nın (Lauren Holt) ihtiyaçlarından bihaber olan Alfred, glutenin hüküm sürdüğü “yeni bir dünya düzeni” kurmaya koyulur.

Bu paragraf, bu komik, komik bir şekilde canlandırılmış (ve ücretsiz!) filmin çektiği guguk kuşunun yüzeyini zar zor çiziyor. Snyder ve Sanderson’ın olağanüstü komedi zamanlaması var ve performansları esprili mizahı şık bir düzeye taşıyor. Üzgünüm ama üzgün değilim: Bu film sizi gülümsetecek.

“Hopewell Perili”

Çoğu büyük platformda kiralayın veya satın alın.

Newt (Timothy Morton) ve karısı Ollie (Audra Todd), 1930’larda Kentucky’de bir gün küçük bir kiliseye gelirler ve huysuz yaşlı papaz James’e (Ted Ferguson) yeni taşındıkları evi kutsamaları için satın alması için yalvarırlar. ve karanlık bir ruhun yaşadığını iddia ediyor. James isteksizce kabul eder, ancak ilk denemesinde tek bulduğu harap bir ev ve ölü bir rakundur. Ancak James geri döndüğünde, evdeki gerçek canavarın tam olarak kim olduğunu merak etmesine neden olan şeytani bir varlıkla karşılaşır.

Perili ev kargaşası havasındaysanız The Boogeyman’a göz atın; Bu film ters yöne gidiyor. Yazar-yönetmen Dane Sears, açıklanamayan keder ve kaybın sonuçları hakkında hassas ama tüyler ürpertici bir mesel anlatıyor; Karanlığın hakim olmasına izin vermek için kamerasını uzun süre sabit tuttuğundan da aynı derecede emin, ancak o karanlıkla yarışırken oyuncuları genellikle aşırı ayarlanmış veya fazla bastırılmış durumda. Bazı korku hayranları filmi ürkütücü olamayacak kadar basit bulabilir, ancak ben onun gösterişsiz yanlarından keyif aldım. Gerçek yıldız, Sears’ın büyüdüğü ve filminin bazı bölümlerini çektiği Kentucky, Bourbon County kırsalının manzarasıdır.

‘Malum’

Çoğu büyük platformda kiralayın veya satın alın.

İkinci nesil genç bir polis memuru olan Jessica (Jessica Sula), babasının bir yıl önce üç tarikat üyesini ve Manson benzeri bir lideri kurtarmaya yardım ettikten sonra birkaç iş arkadaşını ve kendisini öldürdüğü istasyondaki gece vardiyasına atanmayı ister. John Malum (Chaney Morrow) adlı. Jessica, bir hücreye kapattığı dengesiz adama göz kulak olmak için karanlık koridorlarda dolaşırken, Malum’un uğursuz doğaüstü büyüsü altında olabilecek bir yerde yalnız olmadığını keşfeder.

Yapım notlarına göre Anthony DiBlasi’nin filmi, onun daha küçük ve daha eski (ve bana göre daha üstün) filmi Last Shift’in (2014) “genişletilmiş bir yeniden tasavvuru”. Bu versiyon, bana The Void’deki korkunç neredeyiz gizemlerini hatırlatan benzer ve aynı derecede yoğun bir ateşli rüya. Sean McDaniel’in tehditkar sinematografisi ve Russell FX’in özellikle kanlı makyaj efektleri sayesinde görünüşü de güzel. DiBlasi ve yardımcı yazarı Scott Poiley’e tür konusunda bu kadar iddialı oldukları için teşekkür ederiz; Tarikatçılığa, okültizme, bir canavara, bir hayalete, komediye, bilim kurguya ve aile dramasına hizmet ediyorlar. Filmin sonunda bıktım ama daha maksimalist zevklere sahip korku hayranları bıkacak.

“korkunç makarna”

Screambox’ta yayınla.

Terime aşina olmayanlar için Creepypasta, ürkütücü kabus dünyalarını tasvir eden çevrimiçi korku hikayelerini anlatıyor; Momo ve Slender Man gibi bazıları viral oluyor.

Bu eğlenceli antoloji, bir korku evinde gizemli bir USB bellek bulan bir adam hakkında sekiz yönetmenin 10 creepypasta kurgusunu tek bir kareye topluyor. Filmler gösteriş, korku ve bütçe açısından farklılık gösterir, ancak genellikle ürkütücüdürler ve hepsi kısadır, bazı durumlarda sadece birkaç dakika uzunluğundadır – V/H/S serisinin şişkinliğinden güzel bir ayrılma.

Benim favorim, ölümlülük üzerine ürkütücü bir meditasyon olan Tony Morales’in BEC’si. Mavi tonlu siyah beyaz olarak çekilen (ve İspanyolca anlatılan) yaşlı bir kadın, ağzını kapatan kirli bir CPAP maskesiyle evinde dolaşırken, bir pikap Who’s Afraid of the Big Bad Wolf “ oyununun bozuk bir versiyonunu çalar. Bir kurdun korkması gereken şey olmadığını söylememe gerek yok.