Konserve Zeytinyağlı Sarma

semaver

New member
Konserve Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Materyaller

• 1 demet maydanoz
  • 3-4 adet domates
  • 3-4 adet soğan
  • 1 su bardağı prinç
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Baharat (tuz karabiber pulbiber)
  • 1 çay bardağı sumak
  • 1.5 su bardağı sıcak su (sumak için)
  • Yaprak
Konserve Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Pişirmeden iç harcını hazırlıyorum. Maydanozu, domatesi (Yazdan konserve kullandım) soğan ve biberleri sırayla blenderdan hayli küçük olmayacak biçimde geçirip geniş tepsime koydum.
  2. Üzerine düzgünce yıkadığım pirinçleri ekledim daha sonrasında salça baharatlar ve zeytinyağını da dahil ederek uygunca güzelce karıştırdım.
  3. Öncelikle tuzlu yaprakları sıcak suya koyuyorum.
  4. Yaprakları hazırladığım iç harçla sarıp, sırayla konservelere çiğden sıralıyorum.
  5. Çok sık olmayacak biçimde yaprak sarmalarını güzelce sıralıyorum.
  6. En son kalan iç harcın suyunu konservelere hisse ediyorum.
  7. Her bir konserveye 1. 5 su bardağı suyla ıslattığım sumağın suyuyla, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ağızlarını sıkıca yeni kapaklarla kapatıyorum.
  8. Büyük bir tencereye kapakları alta bakacak biçimde sıralayıp tencerenin içini yarısından fazla su dolduruyorum, su kaynamaya başlayınca 45-50 dk kadar daha kısık ateşte pişirip, konserveleri karşıt biçimde tezgaha bırakıyor.
  9. Üzerine bez örtüp soğumasını sağlıyorum. Güzelce soğuduktan daha sonra düz çevirip kapakların açılıp açılmadığını denetim edip buzdolabına kaldırıyorum.
  10. Serin kuru yerde de koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun. Bu formül ramazanda, uzun seyahatlerde, uzaklarda okuyanlara, çalışan insanlara, annelere vs büyük kolaylık sağlıyor.
Konserve Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı