Merhaba, ben Jon M. Chu ve ben “Wicked”in yönetmeniyim. “Ve Elfie. Sana Elfie diyebilir miyim?” “Eh, bu biraz yaramaz.” Yani filmin yarısına geldik. Ve birbirlerinden oldukça farklı olan bu iki oda arkadaşı, bu yarı küçük yatakhane odasına taşındı. Ariana Grande ve Cynthia Erivo'nun canlandırdığı Glinda ve Elphaba, birbirlerine hikayeler anlatarak arkadaş oldular. Yani bu onların gerçek dostluklarının başlangıcı, ilk buluşmaları diyebilirim. Bu çok ikonik bir sahne. “Popular” herkesin “Wicked”dan bildiği şarkılardan biridir. Muhtemelen yetenek gösterilerinde en sık kullanılıyordu ve doğru şekilde yapılması ve sinemaya dahil edilmesi konusunda çok fazla baskı vardı. Ama elbette bu tamamen Ariana Grande'nin Elphaba'yı popüler olabilecek birine dönüştürme konusunda ne kadar güçlü olduğunu gösteren performansıyla ilgili. “Tam da onların ihtiyacı olan şey.” Ve Ari tam bir komedi ustası. Bunu onun tüm hareketlerinde ve Cynthia Erivo ile olan etkileşiminde görebilirsiniz. Gerçekten duysanız bile, onların vuruşları ve duraklamaları gerçekten ustacadır. Kostüm tasarımcımız Paul Tazewell, öğrendiğim bu güzel yeni kelimeyi onun için tasarladı: artık tüm oyuncak bebeklerin ve eşyaların simgesi haline gelen sabahlık ve üzerinde salladığı dev avize. Basit gibi görünüyor ama aslında bu işi yürüten çok fazla insan gücü var. Aslında yukarıda onu çeviren ve onun hareket etmesine yardım eden bir adam var ve bu bizim için büyük bir oyundu. Gerçekten şarkının akmasına izin vermemiz ve zaman ayırmamız gerekiyordu. Her şey canlı olduğu için köşede bir piyanistimiz vardı, o da kendi temposunu kullanabiliyordu. “Popüler, popüler olacaksın.” Ve bunun konsepti, yurt odası olduğu için büyük bir dolaba girmek değil, dolabın önceki sahnelerde gördüğümüz tüm çantaları içermesiydi. Oz Büyücüsü referansımıza bir gönderme olarak yakut terlikleri alıp onlara üç kez vurduğu o anı seviyorum. Ancak bu cihazların her birinde, basit gibi görünse de, küçük bir alanda açıp kapatan yetişkin adamlar var ve teknolojinin doğru hale getirilmesi aylar, aylar sürdü. Cynthia'nın gerçekten istediği en büyük şeylerden biri sadece yolcu olmak değil, aslında bunun bir parçası olmaktı. Aslında resimdeki kadar direnmiyor, aslında bu ilgiden, bu arkadaşlıktan gerçekten keyif alıyor. “Popülerlik söz konusu olduğunda değil” Bu ayna tek başına. Çok ağır ve çok fazla teknolojiye sahip. Aslında çok ama çok tehlikelidir. Aslında daha sonra adım atacak. Ve sadece tasarımı bile aylar sürdü, buna sırtını dayadığı şu katlanan şey de dahil. Ve onun etrafında yüzdüğü o anı seviyorum. Bunu yaklaşık 18 kez yaptık. Zemini yağlamak zorunda kaldık. Sabahlığınız o askıya takılmazdı. Ama yine de Ari bir fiziksel komedi ustası ve bunu sanki bunun için doğmuş gibi yapıyor. “Ne?”