Kızak çanları ve ötesinde yüksek sesle olmak

Hasan

Global Mod
Global Mod
▶
Dinlemek Spotify, Apple Music veya YouTube

5. Büyük Siyah: “L Dopa”

Steve Albinis punk-elektronik grup Big Black, vahşi gitarların arkasında acımasız bir davul makinesine sahiptir. “L Dopa” nın anlatıcısı, ilaç L Dopa tarafından istemeden uyandırılan ve buna kızgın olan uyku hastalığı olan bir hastadır.

▶

6 Slayt çanları: “Konut lake kabloları”

“Dinamit gibi hissediyorum / Bu gece ölmek için ölmek gibi hissediyorum,” Krauss 2021 “Texis” albümünden “Locust Laced” de canlı eller hakkında söylüyor. Şarkı ikiliklerle yayılıyor. Miller'ın gitarları tüm hız ve kaslardır ve ritim acılarından makineli tüfek kuleleri sağlar ve Glissandos'tan yakınlaştırma sağlar. Ama ayetler “kaderimi Crez, nefesimi kaybederim / bir ölüm meleği gönderiyorum” gibi uyum içeriyor.

▶

7. Küçük Çanlar: “Blitz Talaş Altına Dönüyor”

Elektronikler, gitar yok, “Jessica Rabbit” albümünden bu umutsuz aşk şarkısına hükmetiyor. Büyük, sık, sentetik bir ses manzarasında Krauss, kırılana kadar sesini bastırır ve yalvarır: “Sert bir şey yapmadan önce nefes alın.” Başlangıçta ve sonuna doğru karışımda hıçkırık ve her parçalayıcı cepheden vazgeçer.

▶

8. Cavetown ile Illuminati Hotties: “Sekme”

Illuminati Hotties'in şarkı yazarı ve yapımcısı Sarah Tudzin, hızlı değişen dinamiklerde (slayt çanları gibi) (slayt çanları gibi), sakin bir ses, ardından tam spektrum saldırısı, büyük bir koruma patlayan farklı bir ayet. “Değil”-Cavetown'dan (Robin Daniel Skinner) konuk bir ayetle-Nefesli belirsizlikler ve meydan okuyan, güçlü feragat arasında sıçrama: “Ya yapmadıysam?”

▶

9. Beck: “Kız”

Beck 1990'lardan beri türleri deviriyor. 2005 albümü “Guero” da “Girl” de bir Sound Sled Bell: Chiptunes ile açılıyor. Rustik bir not veren slayt gitarı ile “Kız”, anlatıcının kızın cinayetini planladığı kelimenin tam anlamıyla çok sevgi dolu iniş yapanlar gibi zıplayan bir Volks rock şarkısına dönüşüyor.

▶

10. 100 GECS: “Daumeste'nin Kızı Yaşıyor”

100 GEC – Dylan Brady ve Laura Les'in ikilisi – ölü hiperpop uzmanları; Her türlü sesi çökerler ve onları sardalı, saçma metinlerle aşarlar. “Aptal Kız Alive” taklitlerle doludur: Müthiş bir elektronik çekim girişi, bazen bir notu Chipune Blips ile değiştiren çarpık bir gitar resifi. Sonra, bir işaretleme davul makinesi ve lekeli bir elektronik bas hattı üzerinde, şarkı ve natural olarak bilgisayar twacked benzeri, “her zaman yanlış anlıyorum” olarak şarkı söylüyor. Tokat çubuğunun zamanlaması iki dakika altı saniye boyunca kusursuzdur.